Industry

Πέδρο Αλμοδόβαρ: Η Ακαδημία οργανώνει τιμητική εκδήλωση στο Λονδίνο!

στα 10

O αγαπημένος μας Ισπανός σκηνοθέτης, και κάτοχος Οσκαρ, θα τιμηθεί από την Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου σε εκδήλωση στο Λονδίνο στις 13 Δεκεμβρίου!

Πέδρο Αλμοδόβαρ: Η Ακαδημία οργανώνει τιμητική εκδήλωση στο Λονδίνο!

Η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου Τεχνών και Επιστημών ετοίμασε αφιέρωμα για το σύνολο της καριέρας του Πέδρο Αλμοδόβαρ και θα τον τιμήσει σε ειδική εκδήλωση που θα γίνει στις 13 Δεκεμβρίου στο Curzon Soho Cinema του Λονδίνου.

Η εκδήλωση, που από ό,τι ακούγεται θα είναι κλειστή για το κοινό, θα συμπεριλαμβάνει παρουσιάσεις και ομιλίες από φίλους, συνεργάτες και συναδέλφους του Αλμοδόβαρ - τον σκηνοθέτη Στίβεν Φρίαρς, τον σεναριογράφο Πίτερ Μόργκαν, τον αδελφό και παραγωγό των ταινιών του Αγκουστίν Αλμοδόβαρ, τον μόνιμο συνθέτη του Αλμπέρτο Ιγκλέσιας, τον Γάλλο σχεδιαστή μόδας Ζαν Πολ Γκοτιέ και την σκηνοθέτη Σάλι Πότερ.

Κατά τη διάρκεια της τιμητικής αυτής εκδήλωσης θα παιχτούν κομμάτια από τις ταινίες του 63χρονου σκηνοθέτη.

Είναι από συγκινητικό, μέχρι και λίγο περίεργο που θεσμοί πλέον ξεκινούν τις ρετροσπεκτίβες και τα τιμητικά βραβεία σε σκηνοθέτες που ακόμα θεωρούμε φρέσκους και αντισυμβατικούς (χθες, στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης στην Νέα Υόρκη τιμήθηκε ο Κουέντιν Ταραντίνο για 20 χρόνια καριέρας). Οσο όμως οι ίδιοι συνεχίζουν να κάνουν ταινίες, νιώθουμε ασφαλείς.

Περιμένουμε με ανυπομονησία λοιπόν το «Los Amantes Pasajeros» και φρεσκάρουμε την μνήμη μας για ό,τι αφορά την ταινία και τον σκηνοθέτη της εδώ: