Φεστιβάλ / Βραβεία

Φεστιβάλ Δράμας 2020: Ο Πάβελ Παβλικόφσκι στην Κριτική Επιτροπή του Διεθνούς Τμήματος!

στα 10

O Πολωνός σκηνοθέτης θα είναι μέλος της κριτικής επιτροπής του Διεθνούς Τμήματος του 43ου Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας.

Flix Team
Φεστιβάλ Δράμας 2020: Ο Πάβελ Παβλικόφσκι στην Κριτική Επιτροπή του Διεθνούς Τμήματος!

Ο Πολωνός σκηνοθέτης Πάβελ Παβλικόφσκι («Ψυχρός Πόλεμος», «Ida») έρχεται στη Δράμα για να συνοδεύσει τα υπόλοιπα μέλη της Κριτικής Επιτροπής του Διεθνούς Τμήματος στο έργο τους. Πλαισιώνει δηλαδή την ηθοποιό Θέμιδα Μπαζάκα, τον σκηνοθέτη Λευτέρη Χαρίτο, την συγγραφέα Λένα Διβάνη και τον σκηνοθέτη Στέργιο Πάσχο.

Φεστιβάλ Δράμας 2020: Γνωρίστε τις ταινίες και τους δημιουργούς που διαγωνίζονται στο Ελληνικό Διαγωνιστικό Τμήμα του 43ου Φεστιβάλ Δράμας.

Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ, ο Παβλικόφσκι θα συμμετάσχει σε μια ανοιχτή συζήτηση για την τελευταία του ταινία «Ψυχρός Πόλεμος». Την συζήτηση στη Δράμα, θα συντονίσει η κινηματογραφοθεραπεύτρια Ντενίς Νικολάκου. Η ταινία δίνει ένα έναυσμα στο κοινό για να κατανοήσει την αξία και την λειτουργία της κινηματογραφοθεραπείας (cinematherapy) και τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να δουλέψουμε πάνω στο κινηματογραφικό έργο προκειμένου να αντλήσουμε θεραπευτικά στοιχεία. Για πρώτη φορά το Φεστιβάλ Δράμας φιλοξενεί το εν λόγω εγχείρημα με στόχο να αναδείξει την ψυχοθεραπευτική επίδραση που μπορεί να ασκήσει ένα κινηματογραφικό έργο στον θεατή.

Να θυμίσουμε ότι ο Αργύρης Παπαδημητρόπουλος είναι φέτος ο Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής του Εθνικού Διαγωνιστικού, και πλαισιώνεται από τον ηθοποιό Γιάννη Στάνκογλου, την σκηνογράφο-ενδυματολόγο Αλεξία Θεοδωράκη, την σκηνοθέτη-εικαστικό Εύη Καλογηροπούλου και την ηθοποιό Ρομάννα Λόμπατς.

Στο νεοσύστατο Διεθνές Σπουδαστικό τμήμα η κριτική επιτροπή απαρτίζεται από τους: Αλέξανδρο Διακοσάββα (δημοσιογράφο) Λήδα Βαρτζιώτη & Δημήτρη Τσακαλέα (σκηνοθέτες) και Αλκη Πολίτη (σεναριογράφος, σκηνοθέτης)

Διαβάστε περισσότερα:


Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για το Φεστιβάλ Δράμας στο επίσημο site του, στην επίσημη σελίδα του στο Facebook, στην επίσημη σελίδα του στο Instagram και στο κανάλι του στο YouTube.