Buzz

Ο Πολ Τόμας Αντερσον δεν καταλαβαίνει τον Κουέντιν Ταραντίνο...

στα 10

«Πώς μπορεί κανείς να θέλει να σταματήσει να κάνει σινεμά;» Ο Πολ Τόμας Αντερσον εκφράζει υπαρξιακές και σκηνοθετικές απορίες!

Ο Πολ Τόμας Αντερσον δεν καταλαβαίνει τον Κουέντιν Ταραντίνο...

Ανεξαρτήτως γούστων και απόψεων, ο Πολ Τόμας Αντερσον κι ο Κουέντιν Ταραντίνο είναι οι δυο από τους σπουδαιότερους σκηνοθέτες του σύγχρονου σινεμά, με εμβληματικές ταινίες στο παρελθόν τους κι ένα προβλεπόμενο πλούσιο μέλλον. Τουλάχιστον σίγουρα ο ένας.

Δημιουργοί της ίδιας γενιάς, ο Αντερσον κι ο Ταραντίνο διανύουν παράλληλες πορείες: κι οι δυο προσγειώθηκαν με έκρηξη στα κινηματογραφικά πράγματα, ο Ταραντίνο το 1992 με το «Reservoir Dogs», ο Αντερσον το 1996 με το «Hard Eight», είναι κι οι δυο γύρω στα πενήντα, έχουν κάνει κοντά στις δέκα μεγάλου μήκους ταινίες για το σινεμά: ο Αντερσον οκτώ κι ο Ταραντίνο ετοιμάζεται για την ένατη αυτόν τον καιρό, το ήδη διαβόητο «Once Upon a Time in Hollywood». Μόνο που ο ίδιος έχει δηλώσει ότι στη δέκατη θα σταματήσει κι ο Πολ Τόμας Αντερσον εκφράζει απορία και έκπληξη!

Δείτε ακόμη: Ο Πολ Τόμας Αντερσον συζητά με τον Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ για «τον φίλο και ήρωά τους» Τζόναθαν Ντέμι

πολ τόμας αντερσον κουέντιν ταραντίνο 607

Σε μια συζήτηση για το «Phantom Thread», ο Πολ Τόμας Αντερσον εξήγησε ότι ακόμα κι αν η καριέρα του πάρει κάποια στιγμή την κατιούσα, εκείνος δεν θα μπορέσει ποτέ να σταματήσει. «Θέλω να συνεχίσω να κάνω ταινίες για όσο καιρό μπορώ. Σίγουρα είναι μια δουλειά που σε εξαντλεί. Ξέρω ότι στον Κουέντιν αρέσει να λέει ότι θα κάνει δέκα ταινίες και θα τα παρατήσει. Αλλά εγώ δεν θα μπορούσα ποτέ να το κάνω αυτό. Δεν καταλαβαίνω πώς μπορεί να λέει κάτι τέτοιο, ή να παίρνει τον εαυτό του στα σοβαρά όταν το λέει. Εγώ, όσο μπορώ, θα κάνω ταινίες. Οπωσδήποτε τα πράγματα γίνονται περίεργα όταν οι σκηνοθέτες δεν συμπεριφέρονται ανάλογα με την ηλικία τους, ή όταν τους βλέπεις να προσπαθούν να ανταγωνιστούν τα πιτσιρίκια ή να δείχνουν hip. Αυτό ποτέ δεν δείχνει καλό». Εμείς απλώς ευχόμαστε να συνεχίσουν να κάνουν τακτικά ταινίες και οι δύο, επειδή ποτέ δεν μοιάζει να προσπαθούν, αλλά πάντα είναι και hip και ώριμοι! Ακούστε παρακάτω ολόκληρη τη συζήτηση με τον σοφό Πολ Τόμας Αντερσον.

Διαβάστε ακόμη: