Buzz

Ο Πολ Τόμας Αντερσον επιστρέφει, με τη νέα ταινία του, στο... ευρύτερο σύμπαν του «Boogie Nights»

στα 10

Ο αγαπημένος μας σύγχρονος σκηνοθέτης είναι έτοιμος για την ένατη ταινία του κι αποκαλύπτει τα πρώτα, ελάχιστα στοιχεία.

Ο Πολ Τόμας Αντερσον επιστρέφει, με τη νέα ταινία του, στο... ευρύτερο σύμπαν του «Boogie Nights»

Δυο χρόνια μετά την «Αόρατη Κλωστή» κι ο Πολ Τόμας Αντερσον είναι έτοιμος για την επόμενη, ένατη, ταινία του, που μπορεί και να έγραψε ή να μην έγραψε παρέα με την οκτάχρονη κόρη του.

Διαβάστε ακόμη: Ο Πολ Τόμας Αντερσον δεν καταλαβαίνει τον Κουέντιν Ταραντίνο...

Τα πρώτα στοιχεία κινούνται σε δύο άξονες, της παραγωγής και του περιεχομένου. Κατ' αρχάς, το φιλμ που ακόμα είναι ατιτλοφόρητο, εμπίπτει στο πρόγραμμα φοροαπαλαγών της Καλιφόρνια, θα γυριστεί δηλαδή στο Λος Αντζελες και, συγκεκριμένα, στο Σαν Φερνάντο απ' όπου ο PTA κατάγεται. Αυτό είναι το περιβάλλον που στέγασε το «Boogie Nights», αλλά και το «Magnolia» και το «Punch-Drunk Love» κι εκ του αποτελέσματος ξέρουμε πόσο καλά του ταιριάζει.

Paul Thomas Anderson Daniel Day Lewis 607Πολ Τόμας Αντερσον και Ντάνιελ Ντέι-Λούις, στα γυρίσματα του «Phantom Thread»

Κατά δεύτερον, η ταινία θα εκτυλίσσεται σ' ένα σχολείο, ο κεντρικός ήρωας ή ηρωίδα συνδυάζει τα μαθήματα με την καριέρα του ως παιδί-ηθοποιός. Το φιλμ θα είναι, όπως ακούγεται, ensemble piece, παρακολουθώντας ταυτόχρονα τις παράλληλες ιστορίες πολλών προσώπων - μια ακόμα ευκαιρία να δείξει ο Πολ Τόμας Αντερσον την αγάπη του για το σινεμά του Ρόμπερτ Ολτμαν; Πιθανότατα δεν θα μάθουμε πολλά περισσότερα, μέχρι να δούμε την ταινία το 2020, ή και 2021.