Buzz

Ο Πολ Σρέιντερ φέρνει αντιμέτωπους τους Ιθαν Χοκ και Γουίλεμ Νταφό σε ένα γουέστερν

στα 10

Μετά το θριαμβευτικό comeback του «First Reformed», o θρυλικός σκηνοθέτης και σεναριογράφος ετοιμάζεται να σκηνοθετήσει το πρώτο του γουέστερν.

Ο Πολ Σρέιντερ φέρνει αντιμέτωπους τους Ιθαν Χοκ και Γουίλεμ Νταφό σε ένα γουέστερν

Επειτα από μια σειρά ταινιών όχι ακριβώς αντάξιων του ονόματός του (ανάμεσά τους και το σχεδόν cult, για όλους τους λάθος λόγους, «Canyons» με τη Λίντσεϊ Λόχαν), ο θρυλικός σκηνοθέτης και σεναριογράφος Πολ Σρέιντερ (σεναριογράφος μεταξύ άλλων του Σκορσέζε για τον «Ταξιτζή», το «Οργισμένο Είδωλο» και τον «Τελευταίο Πειρασμό») έκανε ίσως το comeback της περσινής χρονιάς με τις «Ακρότητες» («First Reformed»).

Μια ταινία που μπορεί να μην έγινε ιδιαίτερα αντιληπτή στη χώρα μας, τουλάχιστον στα ταμεία, αλλά βρέθηκε σε πολλές λίστες με τα καλύτερα του 2018 (ανάμεσα στις οποίες και σε εκείνη του Flix) και είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα χαρίσει στον Ιθαν Χοκ μια οσκαρική υποψηφιότητα Α’ Ανδρικού Ρόλου, αν όχι και το πρώτο του Οσκαρ, για μια από τις καλύτερες ερμηνείες της καριέρας του.

Διαβάστε ακόμη: Ο Μάρτιν Σκορσέζε επιστρέφει στον Μπομπ Ντίλαν με το «Rolling Thunder Revue»

Ethan Hawke - Paul Schrader 607 Ο Πολ Σρέιντερ και ο Ιθαν Χοκ στα γυρίσματα του «First Reformed»

Μοιάζει, λοιπόν, σχεδόν φυσικό κι επόμενο, έπειτα από τις διαδοχικές βραβεύσεις της ταινίας, σκηνοθέτης και πρωταγωνιστής να επιδιώξουν μια νέα συνεργασία. Κι όπως όλα δείχνουν, αυτό θα συμβεί με το «Nine Men from Now».

Σύμφωνα με δηλώσεις του Σρέιντερ αμέσως μετά την πρόσφατη βράβευσή του για καλύτερο πρωτότυπο σενάριο στα Critics’ Choice Awards, ο σκηνοθέτης γράφει αυτή τη στιγμή ήδη το σενάριο για την επόμενη ταινία του, η οποία θα φέρει τον παραπάνω τίτλο, θα είναι γουέστερν και θα έχει ως πρωταγωνιστές τον Ιθαν Χοκ και τον Γουίλεμ Νταφό, με τον οποίο ο Σρέιντερ έχει επίσης ξανασυνεργαστεί κατ’ επανάληψη στο παρελθόν.

first reformed 607 Ο Ιθαν Χοκ σε σκηνή του «First Reformed»

Εκτός από το είδος, τον τίτλο και το πρωταγωνιστικό δίδυμο, ωστόσο, τίποτα περισσότερο δεν έχει γίνει γνωστό ακόμα για την υπόθεση της ταινίας. Βάζουμε όμως από τώρα στοίχημα ότι, όπως σχεδόν οι περισσότερες κινηματογραφικές δημιουργίες του Σρέιντερ, αποτυχημένες ή επιτυχημένες, σίγουρα δεν θα πρόκειται για μια συμβατική προσέγγιση του είδους αλλά θα είναι μπολιασμένη με τις χαρακτηριστικές μεταφυσικές ανησυχίες του.

Κι ελπίζουμε ότι η πρόσφατη επιτυχία του «First Reformed» θα του επιτρέψει να κινηθεί με δημιουργική ελευθερία και να ξεπεράσει τα προβλήματα χρηματοδότησης και διανομής τα οποία είχε αντιμετωπίσει τα τελευταία χρόνια.

Διαβάστε ακόμη