Buzz

Ο Πολ Χάγκις κατηγορείται για ανάρμοστη σεξουαλική συμπεριφορά

στα 10

Τέσσερις γυναίκες κατηγορούν τον βραβευμένο με Οσκαρ σκηνοθέτη του «Crash» για σεξουαλική παρενόχληση και βιασμό.

Ο Πολ Χάγκις κατηγορείται για ανάρμοστη σεξουαλική συμπεριφορά

Ενώ οι υποθέσεις εναντίον του Χάρβεϊ Γουάινστιν, του Κέβιν Σπέισι και του Μπράιαν Σίνγκερ απασχολούν ακόμα το Χόλιγουντ και τις αρχές γύρω από τις πολλαπλές κατηγορίες εναντίον τους για ανάρμοστη σεξουαλική συμπεριφορά, ένας ακόμα ισχυρός άνδρας της κινηματογραφικής βιομηχανίας βρίσκεται να αντιμετωπίζει παρόμοιες κατηγορίες.

Ο βραβευμένος με Οσκαρ σεναριογράφος, σκηνοθέτης και παραγωγός, Πολ Χάγκις, σκηνοθέτης μεταξύ άλλων του «Crash» και του «In the Valley of Elah», και σεναριογράφος του «Million Dollar Baby» του Κλιντ Ιστγουντ, αντιμετωπίζει κατηγορίες από τέσσερις γυναίκες για σεξουαλική παρενόχληση, δύο από τις οποίες τον κατηγορούν για βιασμό.

Διαβάστε ακόμη: Ο Ντέιβιντ Λιντς τοποθετείται πάνω στο θέμα της σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης στη βιομηχανία

Paul Haggis 607

Τον περασμένο μήνα, η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων, Χάλεϊ Μπριστ, κατέθεσε αγωγή εναντίον του Χάγκις, κατηγορώντας τον για βιασμό. Οι δικηγόροι του αρνήθηκαν τις κατηγορίες, περιγράφοντας την υπόθεση ως εκβιασμό και υποστηρίζοντας ότι η Μπριστ απαιτούσε εννιά εκατομμύρια δολάρια προκειμένου να εξαγοράσουν τη σιωπή της.

Η υπόθεση, ωστόσο, παρακίνησε τρεις ακόμα γυναίκες, οι οποίες –τουλάχιστον προς το παρόν– προτίμησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, να αποκαλύψουν ότι είχαν πέσει θύματα αντίστοιχων επιθέσεων από τον Χάγκις. Τα περιστατικά χρονολογούνται από την περίοδο μεταξύ 1996 και 2015, και κινούνται σε παρόμοιο μοτίβο, με τον Χάγκις να παρενοχλεί γυναίκες που βρίσκονταν στην αρχή της καριέρας τους και να γίνεται σταδιακά ολοένα πιο βίαιος και πιεστικός όταν εκείνες αντιστέκονταν στις προτάσεις του.

Η δικηγόρος του Χάγκις έχει αρνηθεί όλες τις κατηγορίες.

Διαβάστε ακόμη