Buzz

Ο Πάτρικ Στιούαρτ γίνεται σκληρός με όσους κακοποιούν τα σκυλιά

στα 10

O Σερ Πάτρικ Στιούαρτ αποδεικνύεται αληθινός πρίγκηπας. Με τον τρόπο που τοποθετείται απέναντι στα ζώα.

Ο Πάτρικ Στιούαρτ γίνεται σκληρός με όσους κακοποιούν τα σκυλιά

«Τζίντζερ». Αυτό είναι το όνομα του σκυλιού που έσωσε ο Πάτρικ Στιούαρτ από τις παράνομες κυνομαχίες και το υιοθέτησε.

Αλλά δεν έμεινε εκεί. Χρησιμοποιεί το celebrity status του για να μιλήσει για να σταματήσει το φαινόμενο που κακοποιεί τα σκυλιά για χάρη του τζόγου. Ο Στιούαρτ συνεργάζεται με την ζωοφιλική εταιρία ASPCA και την καμπάνια «Get Tough», η οποία πληροφορεί τον κόσμο για τις κυνομαχίες και τους παροτρύνει να πάρουν θέση απέναντι στην κακοποίηση των ζώων.

Δείε κι αυτό: «Η βία εναντίον μιας γυναίκας δεν είναι ποτέ δικαιολογημένη»: ο Πάτρικ Στιούαρτ σ' ένα βίντεο που θα σας συγκινήσει

Patrick Stewart dog 607 1

Ο Στιούαρτ ομολόγησε ότι η αγάπη του για την πιτμπουλίνα του τον ώθησε να πάρει ενεργή ακτιβιστική στάση απέναντι στο θέμα.

«Η Τζίντζερ ήρθε στη ζωή μας και τη γέμισε ευγνωμοσύνη, αγάπη, υπομονή, κατανόηση. Εχει μία ποιότητα αυτό το ζωντανό που δεν την έχουμε ούτε εμείς. Αδυνατώ να πιστέψω ότι κάποιος δεν το είχε εκτιμήσει, αντιθέτως την κακοποιούσαν. Ξαφνικά, οι απλές ειδήσεις που έβλεπε κανείς στην τηλεόραση ή διάβαζε στις εφημερίδες, μετατράπηκαν σε κάτι που με άγγιζε προσωπικά...»

Patrick Stewart dog 607 2

Ο στόχος της ASPCA είναι να καταρρίψει την γενικότερη αίσθηση ότι οι κυνομαχίες «δεν συμβαίνουν πια» ή «είναι σπάνιες». Δυστυχώς δεν είναι έτσι τα πράγματα. Χιλιάδες ζώα χρησιμοποιούνται σε παράνομους αγώνες, τραυματίζονται, σακατεύονται ή ακόμα και σκοτώνονται σε εβδομαδιαία βάση. Τα περισσότερα είναι πιτ μπου..

Ο Στιούαρτ πρόσθεσε ότι του καταρρίφθηκαν όλα τα αρνητικά στερεότυπα που είχε για τα «βίαια από τη φύση τους» πιτ μπουλ, όταν γνώρισε το σκυλί του γείτονά του, τη «Σάντι». Για αυτό και υιοθέτησε κι ο ίδιος από την παρεξηγημένη αυτή ράτσα.

«Σήμερα είναι το φως της ζωής μου».

Διαβάστε περισσότερα: