Buzz

Η «Υπομονή» του Ντάνιελ Κλόουζ είναι ένα βιβλίο σαν σινεμά - που ανυπομονούμε να δούμε στη μεγάλη οθόνη

στα 10

Το τελευταίο graphic novel του σπουδαίου δημιουργού κυκλοφορεί επιτέλους και στα ελληνικά από τις εκδόσεις Οξύ.

Η «Υπομονή» του Ντάνιελ Κλόουζ είναι ένα βιβλίο σαν σινεμά - που ανυπομονούμε να δούμε στη μεγάλη οθόνη

Τα εικονογραφημένα βιβλία του Ντάνιελ Κλόουζ είναι από εκείνα που έκαναν ακόμη και τους πιο δύσκολους κριτικούς λογοτεχνίας να παραδεχτούν ότι τα graphic novels δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από την παραδοσιακή λογοτεχνία –αυτή που χτίζει εικόνες μόνο με τις λέξεις– και πλέον αρκετά από αυτά θεωρούνται κλασσικά.

patience daniel clowes 607

Τρία από αυτά, το «Ghost World», το «Art School Confidential» και πιο πρόσφατα το «Wilson» έχουν γίνει ταινίες, κι από την πρώτη στιγμή που διαβάσαμε την «Υπομονή» ξέραμε ότι αργά ή γρήγορα θα έβρισκε τον δρόμο της για το σινεμά.

Το βιβλίο αφηγείται την ιστορία ενός άντρα που πέφτει σε ένα βαθύ πηγάδι οργής, θλίψης κι ενοχής μετά τη δολοφονία της γυναίκας του, ένα σκοτεινό τούνελ που τον κρατά έγκλειστό του για δέκα χρόνια. Μέχρι τη στιγμή που ανακαλύπτει την ύπαρξη μιας μηχανής που ταξιδεύει στον χρόνο κι αποφασίζει να επιστρέψει στο παρελθόν για να αποτρέψει τον θάνατο της.

Δείτε ακόμη: Γιατί τα βιβλία του Φίλιπ Ροθ δεν ευτύχησαν στο σινεμά

patience daniel clowes 607

Βραβευμένη με τα σημαντικότερα λογοτεχνικά βραβεία, έχοντας περάσει πολλές εβδομάδες στη λίστα με τα best seller των New York Times, η «Υπομονή», έχει ήδη ξεκινήσει τη διαδρομή της προς τη μεγάλη οθόνη, αφού η Focus Features έχει αγοράσει τα κινηματογραφικά δικαιώματα.

patience daniel clowes 607

Ο ίδιος ο Κλόουζ πρόκειται να γράψει το σενάριο της κινηματογραφικής διασκευής του βιβλίου του - έχει άλλωστε γράψει και το σενάριο του «Wilson» και είχε κερδίσει μια υποψηφιότητα για Οσκαρ για το σενάριο του «Ghost World».

Πριν από τη μεταφορά της στο σινεμά, όμως, οφείλετε να διαβάσετε το βιβλίο, το οποίο κυκλοφορεί πλέον και στα ελληνικά από τις εκδόσεις Οξύ, σε μετάφραση του Δημήτρη Πολιτάκη.

patience daniel clowes 607

Δείτε επίσης: