Φεστιβάλ / Βραβεία

To «Park» της Σοφίας Εξάρχου στο Φεστιβάλ του Ρότερνταμ

στα 10

Συνεχίζοντας τον γύρο της στα φεστιβάλ, η ταινία ξεκινά το 2017 με μια στάση στο Ολλανδικό φεστιβάλ που προασπίζεται ένα νεωτερικό σινεμά.

To «Park» της Σοφίας Εξάρχου στο Φεστιβάλ του Ρότερνταμ

Από το Σαν Σεμπαστιάν και το Τορόντο μέχρι το Λονδίνο και την Θεσσαλονίκη, η πρώτη μεγάλου μήκους της Σοφίας Εξάρχου «Park» έχει διανύσει μια εντυπωσιακή φεστιβαλική διαδρομή, η οποία δεν δείχνει σημάδια κόπωσης.

Εν αναμονή της εξόδου της στις ελληνικές αίθουσες, το φιλμ κάνει μια στάση στο τμήμα Bright Future του Φεστιβάλ του Ρότερνταμ, εκτός συναγωνισμού, αναμεσα σε μια σειρά από ταινίες που κάνουν την πρεμιέρα τους εκεί, αλλά κι άλλες που έχουν ήδη προβληθεί με επιτυχία σε άλλα φεστιβάλ.

Park 607

Δείτε ακόμη: Οι Ολυμπιακοί Αγώνες που δεν ξέχασα: To Flix στα γυρίσματα του «Park» της Σοφίας Εξάρχου

H ταινία διαδραματίζεται δέκα χρόνια μετά τους Αγώνες του 2004. Μια παρέα αγοριών ζει ανάμεσα στις εγκαταλελειμένες αθλητικές εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Χωριού της Αθήνας. Τα αγόρια περιφέρονται άσκοπα ανάμεσα στα ερείπια, στήνοντας παιχνίδια - βίαιες απομιμήσεις των ολυμπιακών αθλημάτων - και οργανώνοντας ζευγαρώματα σκύλων για να βγάζουν χρήματα. Ο μεγαλύτερος της παρέας, ο 17 χρονος Δημήτρης μαζί με την 22χρονη, πρώην αθλήτρια, Αννα, προσπαθούν να ξεφύγουν από το Χωριό με προορισμό τα τουριστικά ξενοδοχεία των νοτίων προαστίων. Καθώς οι εξορμήσεις τους συνεχίζονται και τα δυο παδιά εισχωρούν όλο και πιο πολύ στις ζωές των τουριστών, η επιθυμία του Δημήτρη για αποδοχή θα δοκιμαστεί με βίαιο τρόπο.

Διαβάστε ακόμη: To «Park» της Σοφίας Εξάρχου κέρδισε το βραβείο νέων σκηνοθετών στο Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν

Δειτε πιο κάτω το τρέιλερ του φιλμ


* Δείτε ακόμη:*