Buzz

Ο Παρκ Τσαν-γουκ διασκευάζει Κώστα Γαβρά

στα 10

Ευτυχώς. όχι το «Ενήλικοι στην Αίθουσα».

Ο Παρκ Τσαν-γουκ διασκευάζει Κώστα Γαβρά

Σε κοινή ανοιχτή συζήτηση, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ του Μπουσάν, ο Παρκ Τσαν - γουκ μίλησε ξανά για την πολύχρονη επιθυμία του να γυρίσει ένα αγγλόφωνο ριμέικ της ταινίας του Κώστα Γαβρά «Το Τσεκούρι» από το 2005, βασισμένο στο μυθιστόρημα του Ντόναλντ Γουεστλέικ.

«Είναι ένα όνειρο ζωής», δήλωσε ο Παρκ Τσαν - γουκ. «Δεν έχω ξεκινήσει ακόμη γυρίσματα, αλλά επιθυμώ να είναι αυτή η ταινία το αριστούργημά μου. Θέλω να μεταφέρω την ταινία σε ένα αγγλόφωνο ριμέικ. Ο Κώστας Γαβράς και η σύζυγός του έχουν τα δικαιώματα και είναι παραγωγοί της ταινίας.»

Γαβράς Ο Κώστας Γαβράς με τον Χοσέ Γκαρσία στα γυρίσματα της ταινίας «Το Τσεκούρι»

«Εχω δει όλες τις ταινίες του Παρκ Τσαν - γουκ», δήλωσε με τη σειρά του ο Κώστας Γαβράς. Είναι εκπληκτικό πως ένας σκηνοθέτης μπορεί να εκφράσει ταυτόχρονα ευαισθησία, άποψη και δημιουργικότητα σε τέσσερις διαφορετικές ταινίες όπως είναι το "Thirst", το "Old Boy", το "The Stalker" και το "The Handmaiden".»

«Δεν θέλω να δώσω στον Παρκ τη γνώμη μου σαν σκηνοθέτης της αυθεντικής ταινίας. Εμπιστεύομαι πολύ το ταλέντο του και είμαι ενθουσιασμένος. Ημουν τόσο χαρούμενος όταν έμαθα ότι αυτός ο τόσο ταλαντούχος σκηνοθέτης θα κάνει ριμέικ την ταινία μου. Θα βοηθήσω όσο μπορώ από την Γαλλία.»