Φεστιβάλ / Βραβεία

Το «Park» της Σοφίας Εξάρχου και το «Νήμα» του Αλέξανδρου Βούλγαρη στα Works in Progress του Κάρλοβι Βάρι

στα 10

Τα δυο ελληνικά project θα δείξουν σε ένα επιλεγμένο κοινό επαγγελματιών τις πρώτες εικόνες τους στα πλαίσια του Τσέχικου φεστιβάλ.

Το «Park» της Σοφίας Εξάρχου και το «Νήμα» του Αλέξανδρου Βούλγαρη στα Works in Progress του Κάρλοβι Βάρι

Η πρώτη μεγάλου μήκους της Σοφίας Εξάρχου, όσο και η νέα ταινία του Αλέξανδρου Βούλγαρη (ή The Boy) έχουν ολοκληρώσει τα γυρίσματα τους και βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο στάδιο του post production.

Το «Park» διαδραματίζεται στο Ολυμπιακό Χωριό, δέκα χρόνια μετά του Ολυμπιακούς της Αθήνας, σε μια Ελλάδα που βρίσκεται σε παρακμή. Ανάμεσα στις εγκαταλειμμένες αθλητικές εγκαταστάσεις και στα πολυτελή τουριστικά καταλύματα για πλούσιους τουρίστες, ο δεκαεξάχρονος Δημήτρης και οι φίλοι του διασχίζουν την απόσταση από το «ένδοξο» παρελθόν της χώρας μέχρι την σημερινή κατάντια της, ζωγραφίζοντας το πορτρέτο μιας κοινωνίας που δεν ήταν έτοιμη για την σκληρή πτώση που θα ακολουθούσε.

Διαβάστε περισσότερα για το «Park» εδώ.

νήμα 607

To Νήμα είναι η ιστορία της Νίκης, μιας γυναίκας διχασμένης ανάμεσα στην ανάγκη της να υπηρετήσει το Κόμμα και την βαθιά ριζωμένη ανάγκη της να είναι γυναίκα. Ο Λευτέρης ο γιος της Νίκης είναι ένα εσωστρεφές νεαρός άντρας ο οποίος κληρονομεί ένα παρελθόν που ούτε δημιούργησε ούτε ήθελε. Περιφέρεται σε έναν κόσμο που περιβάλλεται από την παραπλάνηση των καθρεφτών, εκεί όπου η κοινότητα δοξάζει την μητρότητα με την ύστατη θυσία, αυτή του θανάτου. Η πάλη της Νίκης για ελευθερία μεταμορφώνεται σε αόρατα δεσμά που φυλακίζουν τον Λευτέρη. Μέχρι την στιγμή που μια μέρα το νήμα που τους δένει, ο ψυχολογικός ομφάλιος λώρος κόβεται.

Διαβάστε περισσοτερα για το «Νήμα» και δείτε το βίντεο από τα γυρίσματα της ταινίας.

To φεστιβάλ του Κάρλοβι Βάρι κλείνει φέτος τα 50 του χρόνια και στο επίσημο πρόγραμμά του συμμετέχουν μια σειρά ακόμη από ελληνικές ταινίες ή συμπαραγωγές, ενω το ντοκιμαντέρ του Βασίλη Κατσούπη «My Friend Larry Gus» θα κάνει εκεί την παγκόσμια πρεμιέρα του. Δείτε εδώ όλη την λίστα των φετινών Works in Progress.