Φεστιβάλ / Βραβεία

Βραβείο για το «Pari» του Σιαμάκ Ετεμάντη στο CineLink του 20ού Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σαράγεβο

στα 10

Ακόμη ένα ελληνικό πρότζεκτ βραβεύεται στο CineLink του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σαράγεβο, λαμβάνοντας τις περγαμηνές για την αφετηρία της παραγωγής του.

Βραβείο για το «Pari» του Σιαμάκ Ετεμάντη στο CineLink του 20ού Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σαράγεβο

Μέσα στα τελευταία χρόνια, περισσότερα από ένα ελληνικά πρότζεκτς έχουν βραβευθεί στο τμήμα ανάπτυξης CineLink του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σαράγεβο.

Ανάμεσά τους το «Park» της Σοφίας Εξάρχου, το «Stage Fright» του Γιώργου Ζώη και το «A Blast» του Σύλλα Τζουμέρκα που ολοκληρωμένο πλέον συμμετείχε στη φετινή 20η διοργάνωση του Φεστιβάλ στο Διαγωνιστικό του τμήμα.

Φέτος στο CineLink του 20ου Διεθνούς Φεστιβάλ του Σαράγεβο συμμετείχαν δύο πρότζεκτς, δύο πρώτες ταινίες νέων δημιουργών: ο «Γίγαντας» του Δημήτρη Παπαναστασίου και το «Pari» του Σιαμάκ Ετεμάντη. Το τελευταίο, σε παραγωγή του Κωνσταντίνου Κοντοβράκη έφυγε από τη διοργάνωση με το βραβείο του Γαλλικού Κέντρου Κινηματογράφου (CNC), ως πρώτο διαπιστευτήριο για την υλοποίησή του. Το «Pari» συμμετείχε και στο Torino Film Lab, ενώ ετοιμάζεται για τη συμμετοχή του στο εργαστήρι «L'Ateliers D' Angers» στην Ανζέρ της Γαλλίας.

H επίσημη υπόθεση του «Pari» είναι η εξής:

Οταν ο Μπάμπακ, ένας Ιρανός σπουδαστής στην Ελλάδα δεν εμφανίζεται για να υποδεχτεί τους γονείς του στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Αθήνας, η μητέρα του, η Παρι, αναγκάζεται να ξεκινήσει μια αναζήτηση που θα την οδηγήσει πολύ μακρύτερα από την αναζήτηση μιας μητέρας για τον εξαφανισμένο γιο της.

Η Πάρι και ο μεγαλύτερος συζυγός της, Φαρόκ, δεν είναι προετοιμασμένοι για να αναζητήσουν ένα φυγά σε ένα αφιλόξενο περιβάλλον. Πιστοί Μουσουλμάνοι, αυτή θα είναι η πρώτη τους φορά εκτός χώρας και δεν μιλούν παρά ελάχιστα αγγλικά. Σύντομα, θα φτάσουν σε αδιέξοδο και, όταν ο Φαρόκ θα διατάξει την επιστροφή τους στο Ιράν, η Πάρι θα κάνει κάτι που μοιάζει ανήκουστο: το σκάει και συνεχίζει μόνη της την αναζήτηση.

Ακολουθώντας τα βήματα του επαναστάτη γιου της, χρησιμοποιεί τα πάντα και τους πάντες, για να φτάσει στις πιο σκοτεινές γωνιές της πόλης αλλά και στα πιο απάτητα βάθη της ψυχής της.

Ο Ελληνο-Ιρανός Σιαμάκ Ετεμάντη είναι γνωστός από το «Cavo D'Oro», την μικρού μήκους ταινία που σκηνοθέτησε το 2012 και που έκανε την πρεμιέρα της στο Διεθνές Φεστιβάλ του Λοκάρνο και ταξίδεψε σε Φεστιβάλ σε όλον τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη: