Πάρε τα βουνά! Kαι γύρισε ένα ντοκιμαντέρ!

ΦΕΣΤΙΒΑΛ / ΒΡΑΒΕΙΑ 01 MAR 2012  /  Flix Team

Το Ιδρυμα Ανάπτυξης του Μετσοβίου Κέντρου Διεπιστημονικής Ερευνας, προκηρύσσει το 2ο Διαγωνισμό Ταινιών Τεκμηρίωσης για το Περιβάλλον και την Ολοκληρωμένη Ανάπτυξη των Ορεινών Περιοχών, αφιερώνοντας τον ειδικά για φέτος στη μνήμη του Θόδωρου Αγγελόπουλου.

Σκηνή από το «Πίσω από το Βουνό» του Αυρήλιου Καρακώστα που κέρδισε το Δεύτερο Βραβείο στον 1ο Διαγωνισμό Τεκμηρίωσης

Μετά τον 1ο Διαγωνισμό ο οποίος ολοκληρώθηκε το 2011, το Ιδρυμα Ανάπτυξης του Μετσοβίου Κέντρου Διεπιστημονικής Eρευνας (ΜΕ.Κ.Δ.Ε.) του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου (Ε.Μ.Π.) για την προστασία και ανάπτυξη του ορεινού περιβάλλοντος και των τοπικών Ευρωπαϊκών πολιτισμών, στο πλαίσιο των σκοπών του, δηλαδή της πολυδιάστατης ενίσχυσης της διεπιστημονικής, εκπαιδευτικής, ερευνητικής και πολιτισμικής αποστολής του ΜΕ.Κ.Δ.Ε. του Ε.Μ.Π., διοργανώνει τον 2ο Διαγωνισμό Ταινιών Τεκμηρίωσης για το Περιβάλλον και την Ολοκληρωμένη Ανάπτυξη των Ορεινών Περιοχών, με στόχο να συμβάλει ουσιαστικά στην προσπάθεια ξαναζωντανέματος της υπαίθρου και ιδιαίτερα των ορεινών περιοχών, στα χρόνια της πολυδιάστατης κρίσης.

Οι ταινίες οι οποίες θα βραβευτούν, αλλά και ειδικά επιλεγμένες ταινίες θα προβληθούν στην ειδική εκδήλωση του Διαγωνισμού που θα διεξαχθεί στις εγκαταστάσεις του Ε.Μ.Πολυτεχνείου (ΜΕ.Κ.Δ.Ε. του Ε.Μ.Π.), στην πατρίδα των Ιδρυτών και μεγάλων Ευεργετών του, το Μέτσοβο.

Στις καλύτερες ταινίες θα δοθούν τα παρακάτω βραβεία:

  • Πρώτο βραβείο με χρηματική ενίσχυση 4.000 €, εξ ημισείας σε σκηνοθέτη και παραγωγό
  • Δεύτερο βραβείο με χρηματική ενίσχυση 3.000 €, εξ ημισείας σε σκηνοθέτη και παραγωγό
  • Τρίτο βραβείο με χρηματική ενίσχυση 2.000 €, εξ ημισείας σε σκηνοθέτη και παραγωγό
  • Επαινος με χρηματική ενίσχυση 1.000 €, εξ ημισείας σε σκηνοθέτη και παραγωγό

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στοιχεία για το ΜΕ.Κ.Δ.Ε. του Ε.Μ.Πολυτεχνείου και το Ιδρυμα Ανάπτυξης του ΜΕ.Κ.Δ.Ε. του Ε.Μ.Π., τα κείμενα των πρακτικών των σχετικών Συνεδρίων τους, καθώς και για τους όρους συμμετοχής στο διαγωνισμό και άλλες σχετικές πληροφορίες, στην ιστοσελίδα του ΜΕ.Κ.Δ.Ε. του Ε.Μ.Π www.ntua.gr/MIRC.

Επίσης στην ιστοσελίδα του Διεπιστημονικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών, Δ.Π.Μ.Σ. του Ε.Μ.Π. «Περιβάλλον και Ανάπτυξη» http://www.survey.ntua.gr/environ, μπορούν να βρουν κείμενα για τη θεωρία και την πράξη της Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης.

Σύμφωνα με τους «Ορους Συμμετοχής» του Διαγωνισμού που ειδικά για φέτος είναι αφιερωμένος στον Θόδωρο Αγγελόπουλο, οι ταινίες θα πρέπει να υποβληθούν μέχρι τις 10 Οκτωβρίου 2013.

Συνεχίζοντας την πλοήγηση σας στο flix.gr, συμφωνείτε στην εγκατάσταση cookies στον υπολογιστή σας.