Buzz

Τα «Παράσιτα» του Μπονγκ Τζουν-χο γεμίζουν (δικαίως) τις αίθουσες

στα 10

Οπως και αναμενόταν, η ταινία που κέρδισε το Χρυσό Φοίνικα του 72ου Φεστιβάλ Καννών, γέμισε και με το παραπάνω τις δύο αίθουσες στις οποίες προβλήθηκε στην Αθήνα, βάζοντας πλώρη για μια από τις μεγάλες επιτυχίες της χρονιάς.

Τα «Παράσιτα» του Μπονγκ Τζουν-χο γεμίζουν (δικαίως) τις αίθουσες

Με 4807 εισιτήρια σε δύο μόνο αίθουσες στην Αθήνα - Ελλη και Δαναός - τα «Παράσιτα» του Μπονγκ Τζουν - χο επιβεβαιώνουν όχι μόνο το hype τους αλλά και το εμπορικό ρεύμα που έχουν, ξεκινώντας από την Αμερική όπου η ταινία έχει εκπλήξει τους αναλυτές με τον τρόπο που προσελκύει το κοινό σαν να ήταν μια αμερικάνικη εμπορική ταινία.

Αν ισχύουν επίσης οι φήμες που θέλουν την ταινία να πλασάρεται ως οσκαρικό φαβορί - όχι μόνο στην κατηγορία του Οσκαρ Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας που είναι και η επίσημη υποβολή της Νότιας Κορέας - αλλά και στις μεγάλες κατηγορίες, τότε μπορεί κανείς να αντιληφθεί και τη διάρκεια που θα έχει στις αίθουσες του κόσμου (και της Ελλάδας), αλλά και τις εμπορικές δυνατότηες που της ανοίγονται για να γίνει ένα από τα χιτ της χρονιάς.

H ταινία συνολικά έχει φτάσει (σε δύο αίθουσες στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη στο Ολύμπιον - όπου ξεκίνησε και μια βδομάδα νωρίτερα) συνολικά περίπου τα 7000 εισιτήρια.

Διαβάστε εδώ τα 10 πράγματα που μας είπε ο Μπονγκ Τζουν-χο και θα μας μείνουν αξέχαστα.