Φεστιβάλ / Βραβεία

Με «Μισαλλοδοξία» ξεκινάει το 30ό Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου

στα 10

Στην πρεμιέρα των 30 του χρόνων, το Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου γιορτάζει με μια προβολή της «Μισαλλοδοξίας» του Ντ. Γ. Γκρίφιθ, συνοδεία ζωντανής μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Flix Team
Με «Μισαλλοδοξία» ξεκινάει το 30ό Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου

Την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών θα γίνει η πρεμιέρα του φετινού 30ού Πανοράματος Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου με την προβολή της «Μισαλλοδοξίας» του Ντ. Γ. Γκρίφιθ από το 1916, με με ζωντανή μουσική συνοδεία από το Νίκο Πλάτανο.

Ιδιαίτερη επιλογή για την επέτειο του Πανοράματος που εστιάζει στον ευρωπαϊκό κινηματογράφο, αφού η «Μισαλλοδοξία» είναι μια καθαρόαιμη αμερικανική ταινία που προαναγγέλει και το μεγάλο αφιέρωμα της φετινής διοργάνωσης που έχει για τίτλο «Η γοητεία του μαυρόασπρου» με ταινίες που σφράγισαν αλλά και ανέδειξαν την αισθητική του μαυρόασπρου κινηματογράφου.

Intolerance 607

Στην πρεμιέρα του 30ού Πανοράματος θα προβληθεί, όπως ανακοινώνουν οι διοργανωτές του, η πρωτότυπη βερσιόν της ταινίας, με τα φίλτρα που χρησιμοποιούνταν (όπως και στις υπόλοιπες βουβές ταινίες) την εποχή που πρωτοπροβλήθηκε η ταινία, σε μουσική σύνθεση του Νίκου Πλάτανου. Στο πιάνο θα βρίσκεται ο ίδιος ο Νίκος Πλάτανος, στην ηλεκτρική κιθάρα, MIDI κιθάρα, αναλογικό synthesizer, theremin o Τηλέμαχος Μούσας και στο μουσικό πριόνι και στα εφέ ο Νίκος Γιούσεφ.

Η προβολή είναι μια συμπαραγωγή του Πανοράματος Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου, του Μέγαρου Μουσικής Αθηνών και του Κέντρου Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου.


Πληροφορίες προβολής και εισιτηρίων

18 Οκτωβρίου 2017 στις 19.30 / Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος / Προπώληση εισιτηρίων από 27 Σεπτεμβρίου 2017 / Τιμές: Φοιτητές, νέοι: € 7 - Ζώνη Β: € 10 - Zώνη A: € 15 Αγορά Εισιτηρίων Online / Εκδοτήρια: Βασ.Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα / Ομήρου 8, Αθήνα / τηλ 210 7282333 / για ομαδικές κρατήσεις στο τηλ 210 7282367


Το 30ό Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου θα διεξαχθεί φέτος από τις 19 Νοεμβρίου μέχρι και την 1η Νοεμβρίου στους κινηματογράφους Ααβόρα και Ελλη. Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για τις προβολές και τις παράλληλες δράσεις του στο επίσημο site του Πανοράματος Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου.

Πανόραμα 2017 Αφίσα