Industry

Οταν η Χώρα του Ποτέ κατέβηκε στο Σύνταγμα

στα 10

Τα αυθεντικά κοστούμια του «Παν» του Τζο Ράιτ προϋπαντίζουν αυτές τις μέρες όσους περνούν από το μετρό του Συντάγματος για μια δόση παραμυθιού στην καθημερινότητα της Αθήνας.

Οταν η Χώρα του Ποτέ κατέβηκε στο Σύνταγμα

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένα μικρό αγόρι, ο Πίτερ, που αντί να καθίσει φρόνιμα στο ορφανοτροφείο του, στο Λονδίνο του Β' Παγκόσμιου, ανέβηκε σ' ένα ιπτάμενο πειρατικό καράβι και ταξίδεψε στη μαγική Χώρα του Ποτέ, γνώρισε τον τρομερό Μαυρογένη, την ατίθαση Τάιγκερ Λίλι και τον Τζέιμς Χουκ, πριν γίνει πειρατής! Αυτός ο Πίτερ, που ονομάστηκε Παν γιατί είχε ξεχωριστές δυνάμεις κι έμαθε να ξεπερνά κάθε φόβο του, είναι ο ήρωας του «Παν», της νέας ταινίας του Τζο Ράιτ, με τους Λίβαϊ Μίλερ, Χου Τζάκμαν, Ρούνεϊ Μάρα και Γκάρετ Χέντλαντ, που βγαίνει και στις ελληνικές αίθουσες την Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου από την Tanweer.

Ακούστε το «Smells Like Teen Spirit» των Nirvana, όπως ακούγεται στο «Pan» του Τζο Ράιτ

pan 607

Μόνο που η Χώρα του Ποτέ επισκέφθηκε την Αθήνα και λίγο νωρίτερα από την ίδια την ταινία! Στο σταθμό του μετρό του Συντάγματος στήθηκε μια ξεχωριστή έκθεση που κάνει για λίγο τους περαστικούς να τρυπώσουν στο παραμύθι. Το επιβατικό, και όχι μόνο, κοινό της πόλης θα έχει, μέχρι και την Κυριακή, 25 Οκτωβρίου να δει από κοντά τα αυθεντικά κοστούμια των τεσσάρων βασικών χαρακτήρων της ταινίας, Πίτερ Παν, Μαυρογένη, Τάιγκερ Λίλι και Χουκ.

pan 607

Τα κοστούμια της έκθεσης, μέρος της παγκόσμιας καμπάνιας της ταινίας, είναι αυτά που σχεδίασε η ενδυματολόγος Ζακλίν Ντουράν για το «Παν», σταθερή συνεργάτης του Τζο Ράιτ, βραβευμένη με Οσκαρ για την «Αννα Καρένινα», υποψήφια για Οσκαρ για την «Εξιλέωση» και το «Υπερηφάνεια και Προκατάληψη», αλλά και πέρσι για το «Mr. Turner» του Μάικ Λι.

Δείτε ακόμη: Πόσα χρώματα χωράνε σ' ένα παραμύθι; Το «Pan» τα έχει όλα

pan 607

Τα κοστούμια της για το «Παν» παρουσιάζονται σε παράλληλες εκθέσεις και events, σε διάφορες πόλεις του κόσμου, μεταξύ των οποίων το Χονγκ Κονγκ, το Λονδίνο, η Νέα Υόρκη, η Μαδρίτη, η Πόλη του Μεξικού, η Πράγα, το Ντουμπάι και η Αθήνα. Την καλλιτεχνική επιμέλεια του project ανέλαβε το αρχιτεκτονικό γραφείο MiLo, το οποίο διαμόρφωσε μια προθήκη, με έντονη την παρουσία της αισθητικής του κόσμου του Πίτερ Παν, διατηρώντας όμως σε πρωταγωνιστική θέση τα ίδια τα κοστούμια της ταινίας.

pan 607

Διαβάστε και δείτε περισσότερα για το «Παν» του Τζο Ράιτ: