Buzz

«Pacific Rim»: ο Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο επιστρέφει. Το 2013

στα 10

Η πρώτη ταινία που θα σκηνοθετήσει ο Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο μετά από τρία χρόνια απουσίας, το «Pacific Rim» μόλις απέκτησε ημερομηνία εξόδου: 12 Ιουλίου του 2013

«Pacific Rim»: ο Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο επιστρέφει. Το 2013
Με την μικρή Μπέιλι Μάντισον στα γυρίσματα του «Don't Be Afraid of the Dark»

Εχετε δίκιο, θα χρειαστεί να περιμένουμε αρκετά, αλλά είμαστε σίγουροι ότι η αναμονή θα αξίζει τον κόπο. Το φιλμ που έχει ως θέμα του μια εισβολή σκοτεινών πλασμάτων από τον βυθό του ωκεανού, εκτός από slot στο καλοκαιρινό πρόγραμμα, βρήκε πρόσφατα και πρωταγωνιστή.

Ο Ιντρις Ελμπα, βασικό μέλος του καστ στο «The Wire» και πιο πρόσφατα, άρχων της γέφυρας που ενώνει τον κόσμο των θεών με αυτό των ανθρώπων στο «Thor», προστέθηκε στο καστ, δίπλα στα ονόματα των Τσάρλι Ντέι και Τσάρλι Χάναν.

Ο σκηνοθέτης του υπόσχεται ότι πρόκειται να είναι «η λιγότερο σεμνή ταινία μου». «Εχει τα πάντα. Και το μέγεθός της είναι τόσο μεγάλο που με κάνει να νιώθω σαν πιτσιρίκι που διασκεδάζει εκτός ελέγχου” λέει ο Ντελ τόρο.

Ακούγεται συναρπαστικό, αρκεί βεβαίως να πραγματοποιηθεί.

Δυστυχώς, τα τα δυο τελευταία του κινηματογραφικά σχέδια το «The Hobbit» και «At the Mountains of Madness», εγκαταλείφθηκαν, το πρώτο μετά από καλλιτεχνικές διαφορές με τον Πίτερ Τζάκσον που ανέλαβε την σκηνοθεσία και το δεύτερο λόγω του υπερβολικού κόστους και του σκοτεινού περιεχομένου που δεν θα εξασφάλιζε το επιθυμητό «κατάλληλο από 13» rating.

Ακόμη κι έτσι, το όνομά του, έχει συνδεθεί με τον ένα ή τον άλλο τρόπο με τόσες πολλές επερχόμενες ταινίες, που μοιάζει πρακτικά αδύνατον να έχει έστω και λίγο χρόνο να ασχοληθεί μαζί τους. Ανάμεσα στα σχέδια που έχουν ήδη αναφερθεί ότι θα περιλαμβάνουν τη συμμετοχή του, είτε με τον ρόλο του παραγωγού, του σεναριογράφου ή ακόμη και του σκηνοθέτη, μετράμε το «Pinocchio» το «Frankenstein» και το «The Witches».

Ο ίδιος πάντως λέει πως εκτός από το «Pacific Rim», όλα τα άλλα, «βασίζονται σε φήμες του διαδικτύου και δεν είναι καθόλου σίγουρα, καθώς πολλά από αυτά δεν έχουν ακόμη ούτε σενάριο, ούτε πρωταγωνιστές ούτε ημερομηνία γυρισμάτων».

Εκτός φυσικά από δυο ταινίες που έχουν ήδη γυριστεί και στις οποίες έχει δώσει ψήφο εμπιστοσύνης ως παραγωγός: «Τα Μάτια της Τζούλια» που παίζεται ήδη στις Ελληνικές αίθουσες και το «Don't Be Afraid of the Dark» του Τρόι Νίξεϊ.