Buzz

O Πάμπλο Φέρο σχεδίασε μερικούς από τους πιο όμορφους τίτλους του σινεμά

στα 10

Από τo «Dr. Strangelove», μέχρι το «Men in Black», ήταν υπεύθυνος για opening credits που σε έκαναν να θες να είσαι στην ώρα σου στο σινεμά.

O Πάμπλο Φέρο σχεδίασε μερικούς από τους πιο όμορφους τίτλους του σινεμά

Ο ίδιος έλεγε ότι θα έπρεπε να ξεχνάς τους τίτλους και να θυμάσαι μόνο την ταινία, αλλά στην πραγματικότητα οι δικές του credit sequences κάθε άλλο είναι από εκείνες που προσπερνάς εύκολα.

Γεννημένος στην Κούβα ο Πάμπλο Φέρο ξεκίνησε σαν animator, δουλεύοντας αρχικά δίπλα στον Σταν Λι, για να βρει γρήγορα τον δρόμο του ως σχεδιαστής τίτλων για ταινίες αποκτώντας γρήγορα το δικό του ξεχωριστό στίγμα.

Δείτε ακόμη: Ποιοι είναι οι καλύτεροι τίτλοι αρχής στην ιστορία του σινεμά;

Πάμπλο Φέρο 607

Από το «Ψυχώ» του Χίτσκοκ στο οποίο έκανε το lettering των τίτλων δίπλα στον Σολ Μπας μέχρι την συνεργασία του με τον Κιούμπρικ για τους τίτλους του «Dr. Strangelove» αλλά και το κλασσικό τρείλερ του «Α Clockwork Orange», η αγάπη του για τις εικόνες, την τυπογραφία και τον συνδυασμό τους τον καθιέρωσε ως έναν από τους πιο σπουδαίους στο είδος του.

Ο Πάμπλο Φέρο πέθανε στις 16 Νοεμβρίου του 2018. Πιο κάτω μπορείτε να δείτε μερικές από τις καλύτερες σεκάνς που σχεδίασε για το σινεμά.

Dr Strangelove

Bullit

LA Confidential

The Thomas Crown Affair

Beetlejuice

Married to the Mob

Men in Black

Philadelphia

To Live and Die in LA

A Clockwork Orange trailer