Industry

«Οχι πιο μεγάλο, αλλά πιο βαθύ!» Ο Τζος Γουίντον δίνει πληροφορίες για το «Avengers 2»

στα 10

Σε συνέντευξή του στο MTV, ο Τζος Γουίντον (που λίγο μιλάει, πολύ δουλεύει), αποκάλυψε τις προθέσεις του για το πολυαναμενόμενο σίκουελ των «Εκδικητών».

«Οχι πιο μεγάλο, αλλά πιο βαθύ!» Ο Τζος Γουίντον δίνει πληροφορίες για το «Avengers 2»

Μπορεί να μας κάνει να περιμένουμε μέχρι την άνοιξη του… 2015, αλλά ο Τζος Γουίντον προετοιμάζεται με πειθαρχία κι επιμονή για το «Avengers 2», το σίκουελ των «Εκδικητών» που σύμφωνα με όλες τις προβλέψεις θα είναι ακόμα καλύτερο από την πρώτη ταινία. Τουλάχιστον έτσι υπόσχεται ο δημιουργός του.

«Δε θα αναζητήσουμε το μεγαλύτερο,» λέει ο Τζος Γουίντον, «αλλά θα πάμε πιο βαθιά. Ολοι αυτοί οι ήρωες γνωρίζονται ήδη πια, οπότε αυτό το ζήτημα των ‘συστάσεων’ έχει φύγει από τη μέση. Τώρα μπορούμε να εκμεταλλευτούμε όλο το χρόνο εμβαθύνοντας, όλο και πιο πολύ κι εννοώ πραγματικά με το νυστέρι, ώσπου να προκαλέσουμε πόνο!»

Μας αρέσει αυτό που ακούμε, αλλά ο Τζος Γουίντον, φυσικά, δε σταματά εκεί. Εχει παράλληλα την εμπλοκή του στο «Phase 2», την ανάπτυξη των νέων κινηματογραφικών και τηλεοπτικών πρότζεκτ της Marvel. Σχετικά μ’ αυτό το σχέδιο, έχει να πει ότι έχει διαβάσει όλα τα σενάρια κι έχει δώσει τις συμβουλές και τις σημειώνσεις του: «Θα δω υλικό όταν θα είναι έτοιμοι να μου δείξουν κάτι. Θα μιλήσω με τους σκηνοθέτες αν το θελήσουν. Θα προσπαθήσω να φανώ χρήσιμος χωρίς να ενοχλήσω. Εχω γίνει πια μέρος όλων αυτών των πρότζεκτ. Είναι πραγματικά μια ονειρεμένη δουλειά για ένα παιδί σαν εμένα.»

Και, φυσικά, το δικό του τηλεοπτικό πρότζεκτ, το «S.H.I.E.L.D.», απαιτεί όλη την (υπόλοιπη) προσοχή του: «Οφείλεις να το κάνεις υπερθέαμα,» λέει ο σκηνοθέτης. «Θα πρέπει να είναι μεγαλύτερο από μια συνηθισμένη αστυνομική σειρά. Αλλά, στην ουσία, σημασία έχουν οι άνθρωποι στην περιφέρεια. Πρόκειται για τους ανθρώπους που βρίσκονται στην άκρη μιας μεγάλης περιπέτειας. Το όλο νόημα της σειράς είναι ότι, ακόμα κι όταν συμβαίνουν όλα αυτά τα τεράστια πράγματα, τα μικρά είναι εκείνα που έχουν σημασία. Οι ήρωες εδώ δεν έχουν υπερδυνάμεις. Υπάρχουν άνθρωποι με υπερδυνάμεις, υπάρχουν ειδικά εφέ κι υπάρχει το υπερθέαμα της αφήγησης μιας ιστορίας επιστημονικής φαντασίας – αλλά όλα εξελίσσονται σ’ ένα πολύ ανθρώπινο, οικείο επίπεδο. Κι αυτή είναι η ατραξιόν της σειράς.»