Buzz

Οχι άλλα μακαρόνια για τον Τέρι Γκίλιαμ

στα 10

«Always look on the bright side of life», μοιάζει να σιγοτραγουδάει ο Τέρι Γκίλιαμ και, χωρίς να έχει καταφέρει να διώξει την κατάρα που ακολουθεί εδώ και χρόνια τα σχέδιά του, σκηνοθετεί διαφημιστικό για ιταλική εταιρεία ζυμαρικών.

Οχι άλλα μακαρόνια για τον Τέρι Γκίλιαμ
Ο Τέρι Γκίλιαμ συνεχίζει τα πανκ παραμύθια του

Ο «Φανταστικός Κόσμος του Δρος Παρνάσους» στιγματίστηκε από το θάνατο του Χιθ Λέτζερ, η αποτυχία της παραγωγής του «Δον Κιχώτη» έγινε ταινία, αλλά ο «Δον Κιχώτης» όχι, γενικά η καριέρα του έχει πάει παροιμιωδώς κατά διαβόλου, αλλά ο Τέρι Γκίλιαμ δεν το βάζει κάτω.

Μόλις κυκλοφόρησε το διαφημιστικό σποτ που σκηνοθέτησε για ιταλική εταιρεία μακαρονιών, για να θυμίσει ότι η δημιουργική φαντασία του είναι κάτι που χρειαζόμαστε να βλέπουμε συχνότερα. Φελινική Ρώμη, φιγούρες από την τρομακτική παιδική φαντασία, χαριτωμένη ειρωνία συνθέτουν ένα μονόλεπτο ταινιάκι με τη σφραγίδα του Γκίλιαμ. Τι κρίμα ένα ταλέντο που υπερχειλίζει να μην έχει που να πάει.

Εν τω μεταξύ, βέβαια, ο Γκίλιαμ ετοιμάζεται ν’ ανεβάσει την όπερα «Η Καταδίκη του Φάουστ» του Μπερλιόζ στην Εθνική Λυρική Σκηνή της Αγγλίας και, απ’ ό,τι ο ίδιος λέει, ξεσκονίζει ένα παλιό σενάριο που είχε γράψει μαζί με τον Ρίτσαρντ ΛαΓκραβενέζ, με τίτλο «The Defective Detective».