Φεστιβάλ / Βραβεία

Outview 2012: Πως λέμε queer στα ελληνικά;

στα 10

Αναπόσπαστο κομμάτι του Gay and Lesbian Κινηματογραφικού Φεστιβάλ της Αθήνας, το focus στην ελληνική queer παραγωγή στέλνει σήμερα, Πέμπτη 10 Μαΐου με ένα πρόγραμμα ταινιών μικρού μήκους, μηνύματα «διαφορετικότητας» made in Greece...

Flix Team
Outview 2012: Πως λέμε queer στα ελληνικά;
«Η Ζωή και ο Θάνατος του Σέλσο Τζιούνορ» του Παναγιώτη Ευαγγελίδη

Το ελληνικό queer πρόγραμμα του 6ου Outview ξεκινάει σήμερα Πέμπτη 10 Μαΐου στις 21.45 στην αίθουσα 1 του Ινστιτούτου Θερβάντες και αποτελείται από πέντε ταινίες μικρού μήκους ελλήνων δημιουργών.

Ανάμεσα τους και το ήδη πολυταξιδεμένο σε διεθνή Φεστιβάλ «Η Ζωή και ο Θάνατος του Σέλσο Τζούνιορ» του συγγραφέα, σεναριογράφου και σκηνοθέτη Παναγιώτη Ευαγγελίδη. Ολες οι ταινίες θα προβληθούν παρουσία των δημιουργών τους.

Αναλυτικά οι ταινίες του προγράμματος:

1

«31 Δεκεμβρίου» σε σκηνοθεσία της Ιωάννας Βακάλη (5', Ελλάδα, 2012)

H τελευταία μέρα του χρόνου βρίσκει το Λάζαρο κλεισμένο στο μπάνιο του σπιτιού του. Ενας άνδρας χτυπάει μανιασμένα την πόρτα και τον βρίζει. Είναι η στιγμή που πρέπει να αποφασίσει αν θα υποκύψει αφημένος στο φόβο και στο σκοτάδι ή θα κάνει τελικά αυτό που πραγματικά ζητάει η φύση του.

2

«Double Fault» της Ελίνας Φέσσα (17', Ελλάδα/Η.Π.Α., 2010)

Ενα παιχνίδι τένις μετατρέπεται σε έναν αγώνα εξουσίας, όπου ο ισχυρότερος δεν είναι απαραίτητα και αυτός που θα κερδίσει. Βραβείο ήχου στο Φεστιβάλ Δράμας.

3

«Καλό Παιδί» (12', Ελλάδα, 2012) και «Η Γυμνή Αλήθεια» του Menela (30', Ελλάδα, 2012)

Πρώτη προβολή για τις δύο ταινίες μικρού μήκους του Menelas: το «Καλό Παιδί» μια ιστορία μυθοπλασίας για ένα παιδί που μεγαλώνει στα προάστια της Στοκχόλμης (!) με μουσική του Tareq και το ντοκιμαντέρ «Η Γυμνή Αλήθεια» για τη ζωή και το...έργο ενός επαγγελματία γυμνιστή.

4

«Η Ζωή και ο Θάνατος του Σέλσο Τζούνιορ» του Παναγιώτη Ευαγγελίδη (48', Ελλάδα, 2011)

O Παναγιώτης Ευαγγελίδης συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε με το πρώτο ντοκιμαντέρ του, το «Τσιπ και Οβι» συνεχίζοντας να ανοίγει μια πόρτα στις ζωές ανθρώπων που ακόμη και να συναντούσαμε δεν θα γνωρίζαμε τι κρύβουν στα «ντουλάπια» του μυαλού τους.

Ο Σέλσο Τζιούνορ, Βραζιλιάνος που ζει στην Ελβετία με τον σύζυγο του, δεν κρύβει όμως τα 600 ζευγάρια μπότες που αποτελούν το φετίχ του. Περνώντας δύο εβδομάδες μαζί του, ο Παναγιώτης Ευαγγελίδης κινηματογράφησε τη ζωή του (αλλά και τον «μεταφορικό» θάνατο του) σε μια αποκαλύπτική εξερεύνηση όσων επιλέγουμε να αποτελούν τον μυστικό μας κόσμο.

Διαβάστε εδώ περισσότερα για τη «Ζωή και το Θάνατο του Σέλσο Τζιούνορ»

Διαβάστε περισσότερα για το 6ο Outview, το Gay and Lesbian Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Αθήνας που διαρκεί έως την Κυριακή 13 Mαΐου στο Ινστιτούτο Θερβάντες (Μητροπόλεως 23, Σύνταγμα)


Tags: OUTVIEW 2012