Industry

O OTE TV σύμμαχος της ελληνικής κινηματογραφικής παραγωγής

στα 10

Πρόσκληση σε Eλληνες δημιουργούς να καταθέσουν προτάσεις για την παραγωγή ταινιών μεγάλου μήκους απευθύνει ο OTE TV, ενισχύοντας το πρόγραμμα συμπαραγωγής κινηματογραφικών ταινιών.

Flix Team
O OTE TV σύμμαχος της ελληνικής κινηματογραφικής παραγωγής

Ο ΟΤΕ TV, ενεργός υποστηρικτής του ελληνικού κινηματογράφου και των Ελλήνων δημιουργών, ενισχύει το πρόγραμμα συμπαραγωγής κινηματογραφικών ταινιών, επεκτείνοντας τη συμμετοχή του στο σύνολο της δημιουργικής διαδικασίας, από την αξιολόγηση και την επιλογή των προτάσεων, την ανάπτυξη σεναρίων, τη χρηματοδότηση έως την οργάνωση και την εκτέλεση παραγωγής.

Στο πλαίσιο αυτό, ο OTE TV καλεί Ελληνες σεναριογράφους, σκηνοθέτες και παραγωγούς να καταθέσουν προτάσεις σεναρίων (treatments ή και ολοκληρωμένα σενάρια) για ταινίες μεγάλου μήκους, αναλαμβάνοντας να υποστηρίξει ενεργά ολόκληρο τον κύκλο παραγωγής των ταινιών που θα επιλεγούν, ως κύριος παραγωγός ή συμπαραγωγός.

«Στόχος μας, μέσα από αυτή την πρωτοβουλία, είναι να συνδεθούμε ακόμη περισσότερο με τον ελληνικό κινηματογράφο. Μας ενδιαφέρουν οι ιστορίες που εμπνέονται από την ιστορία και τον πολιτισμό της χώρας μας ή που βασίζονται σε έργα, κλασικά και νέα, της ελληνικής λογοτεχνίας με αντίστοιχη θεματολογία. Ζητούμενο είναι οι ταινίες αυτές να έχουν ευρεία απήχηση στο κοινό», δήλωσε σχετικά ο Διευθυντής του ΟΤΕ TV, Δημήτρης Μιχαλάκης και προσέθεσε: «Η πρόσκληση είναι ανοιχτή σε όλους όσοι έχουν σχετικές προτάσεις για ταινίες και χρειάζονται υποστήριξη για να τις υλοποιήσουν».

Με αφορμή την ενίσχυση από τον ΟΤΕ TV του προγράμματος παραγωγής ελληνικών ταινιών, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Μιχάλης Τσαμάζ, είπε: «Δεν υπάρχει καλύτερη πηγή έμπνευσης από την Ελλάδα, την ιστορία και τον πολιτισμό της. Θέλουμε αυτή η έμπνευση να γίνει κινούμενη εικόνα που μπορεί να μιλήσει και να ακουστεί εντός και εκτός συνόρων. Με πλατφόρμα τον OTE ΤV και με τη δύναμη του Ομίλου ΟΤΕ δίνουμε βήμα στην ελληνική δημιουργία».

Ο ΟΤΕ TV στηρίζει τον ελληνικό κινηματογράφο μέσα από σειρά προγραμμάτων και ενεργειών, όπως οι συμπαραγωγές ταινιών μικρού και μεγάλου μήκους αλλά και ντοκιμαντέρ, η στήριξη της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, η συμμετοχή σε διεθνή κινηματογραφικά φεστιβάλ, η αποκατάσταση ιστορικών ταινιών σε συνεργασία με την Ταινιοθήκη της Ελλάδας κα. Επίσης, το μπουκέτο καναλιών του ΟΤΕ TV περιλαμβάνει το OTE CINEMA 3, το μοναδικό κανάλι αποκλειστικά αφιερωμένο στον ελληνικό κινηματογράφο.

Για την φετινή χρονιά, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέτουν τις προτάσεις τους στο otetvcoproduction@ote.gr από τις 30 Απριλίου έως τις 30 Ιουνίου 2015. Η αξιολόγηση των προτεινόμενων σεναρίων θα ξεκινήσει μέσα στο επόμενο διάστημα, με στόχο η τελική επιλογή των ταινιών τις οποίες θα στηρίξει ο ΟΤΕ TV να έχει ολοκληρωθεί έως τα τέλη Σεπτεμβρίου.