Φεστιβάλ / Βραβεία

Oscars 2019: Η Ακαδημία θα προβάλει τελικά ζωντανά όλες τις φετινές βραβεύσεις

στα 10

Επειτα από τις έντονες αντιδράσεις των καλλιτεχνών και τη γενική κατακραυγή στα social media, η Ακαδημία αποφάσισε τελικά να συμπεριλάβει τους νικητές όλων των κατηγοριών στη ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση.

Oscars 2019: Η Ακαδημία θα προβάλει τελικά ζωντανά όλες τις φετινές βραβεύσεις

Να που τελικά οι διαμαρτυρίες έχουν αποτέλεσμα. Τουλάχιστον στον κόσμο των Οσκαρ!

Αυτό συνέβη μετά τις έντονες αντιδράσεις από την πλευρά των καλλιτεχνών αλλά και μελών της Ακαδημίας, τη γενική κατακραυγή στα social media, και την ανοιχτή επιστολή που υπέγραψαν επαγγελματίες του κινηματογράφου, έπειτα από την απόφαση της Ακαδημίας να «κόψει» τέσσερις κατηγορίες (φωτογραφίας, μοντάζ, κομμώσεων & μακιγιάζ και live action μικρού μήκους) από τη ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση των βραβείων και να πραγματοποιήσει τις εν λόγω απονομές κατά τη διάρκεια των διαφημιστικών διαλειμμάτων.

Διαβάστε ακόμη: Oscars 2019: Πάνω από 100 σκηνοθέτες, ηθοποιοί και επαγγελματίες του Χόλιγουντ υπογράφουν ανοιχτή επιστολή προς την Ακαδημία

Ομως η Ακαδημία μοιάζει να λογικεύτηκε, αφού λίγες μόλις μέρες μετά την ανακοίνωση που εξόργισε τη βιομηχανία του Χόλιγουντ εξέδωσε νέα ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία υπέκυψε στις πιέσεις και αποφάσισε να μεταδώσει ζωντανά τους νικητές και των 24 κατηγοριών, όπως ακριβώς γινόταν και τα προηγούμενα χρόνια.

«Η Ακαδημία εισάκουσε τη γνώμη των μελών της σχετικά με την παρουσίαση στα Οσκαρ τεσσάρων βραβείων – Φωτογραφία, Μοντάζ, Live Action Μικρού Μήκους και Μακιγιάζ & Κομμώσεων. Ολα τα βραβεία της Ακαδημίας θα παρουσιαστούν χωρίς περικοπές, στην παραδοσιακή τους μορφή».

Διαβάστε ακόμη: Γίνεται η φετινή τελετή απονομής των Οσκαρ να είναι ακόμα χειρότερη από το... ναυάγιο του 1989;

Ολα καλά μέχρι εδώ. Μπορεί η ανταπόκριση της Ακαδημίας να υπήρξε άμεση, ακυρώνοντας μια ούτως ή άλλως παράλογη απόφαση (η αιτιολογία ήταν η συντόμευση της διάρκειας της τελετής), ωστόσο αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι το κύρος της έχει υποστεί σοβαρό πλήγμα, καθώς η φετινή οσκαρική κούρσα μοιάζει να έχει στιγματιστεί από φαιδρότητες και κραυγαλέα λάθη: από τη θέσπιση της νέας κατηγορίας για καλύτερη δημοφιλή ταινία (την οποία η Ακαδημία επίσης πήρε πίσω) και το σκάνδαλο του (παραλίγο) παρουσιαστή Κέβιν Χαρτ, μέχρι την επιλεκτική ζωντανή εκτέλεση των υποψήφιων τραγουδιών (ακόμα κάτι που πήρε πίσω) και την αφαίρεση κάποιων από τους περσινούς νικητές από τις απονομές των αντίστοιχων φετινών βραβείων.

Ελπίζουμε, λοιπόν, η Ακαδημία να μην έχει σκοπό να ανακοινώσει και άλλες παρόμοιες «εμπνευσμένες» ιδέες για αλλαγές, μέχρι και την ημέρα της απονομής, στις 24 Φεβρουαρίου.

Διαβάστε ακόμη