Φεστιβάλ / Βραβεία

Τα Οσκαρ συνεχίζουν με τους λογιστές PwC, παρά το φιάσκο της τελευταίας απονομής

στα 10

Οπρα, Ούμα. La La, Moonlight. Μπορεί τα τελευταία Οσκαρ να ολοκληρώθηκαν με τη μεγαλύτερη γκάφα στην ιστορία τους, αλλά η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου δείχνει πίστη στους από ογδοηκονταετίας συνεργάτες της.

Τα Οσκαρ συνεχίζουν με τους λογιστές PwC, παρά το φιάσκο της τελευταίας απονομής

Κλείνει ένας μήνας από τη βραδιά της οσκαρικής απονομής, όταν το Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας κέρδισε το «La La Land», αλλά μετά το κέρδισε καλύτερα το «Moonlight». Την Τρίτη, συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, για πρώτη φορά μετά την ωραιότατη γκάφα και πήρε αποφάσεις για το μέλλον. Οπως ανακοίνωσε η Πρόεδρος, Σέριλ Μπουν Αϊζακς, «μετά από ενδελεχή έρευνα, εκτεταμένη παρουσίαση αναθεωρημένου πρωτοκόλλου και ενισχυμένων ελέγχων, το Συμβούλιο αποφάσισε να συνεχίσει τη συνεργασία του με την εταιρία PricewaterhouseCoopers».

Διαβάστε ακόμη: Οσκαρ 2017: H μεγαλύτερη γκάφα της οσκαρικής ιστορίας ίσως έχει ένα... silver lining

oscars 2017 607

Οπως έχει πια αναγνωριστεί, οι δυο εργαζόμενοι της PwC, ο (σχεδόν Ματ Ντέιμον) Μπράιαν Κάλιναν και η Μάρθα Ρουίζ, ήταν οι υπεύθυνοι της απίθανα αμήχανης παρεξήγησης και όχι οι παρουσιαστές του βραβείου Καλύτερης Ταινίας, Γουόρεν Μπίτι και Φέι Ντάναγουεϊ. Παρόλ' αυτά, η Ακαδημία δεν θα διακόψει τη συνεργασία της με την εταιρία, που ξεκίνησε με την καταμέτρηση των οσκαρικών ψήφων το 1934 - και συνεχίζει όχι μόνο με την τελετή απονομής των Οσκαρ, αλλά και με ολόκληρη τη λογιστική διαχείριση της Ακαδημίας. Αυτό δεν σημαίνει κι ότι δεν θα ακολουθήσουν αλλαγές στον τρόπο τη συνεργασίας.

Δείτε: Oscars 2017: Ο Τζίμι Κίμελ εξηγεί τα τελευταία 10 λεπτά της τελετής με το δικό του τρόπο

Κατ' αρχάς, οι Ρουίζ και Κάλιναν (έκπληξη) δεν θα ξαναδουλέψουν τη βραδιά της Τελετής Απονομής. Επιπλέον, ένας τρίτος λογιστής της PwC, που επίσης θα γνωρίζει τους νικητές όλων των βραβείων, θα βρίσκεται στο κοντρόλ της παραγωγής, προκειμένου να υπάρξει ταχύτερη ανταπόκριση και καλύτερος χειρισμός σε οποιαδήποτε αναποδιά στο μέλλον. Και, τέλος, οι λογιστές που θα εργάζονται τη βραδιά της Τελετής, θα παραδίδουν τα κινητά τηλέφωνά τους πριν μπουν στο χώρο, για να μην τους αποσπά τίποτε την προσοχή - αφορμή γι' αυτή την απόφαση, το γεγονός ότι ο Κάλιναν τουίταρε φωτογραφία της Εμα Στόουν με το Οσκαρ της, την ώρα ακριβώς που γινόταν το μπέρδεμα με το Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας. Και εις άλλα με υγεία.

Περισσότερα Βραβεία Οσκαρ 2017