Φεστιβάλ / Βραβεία

Oscars 2020: Δέκα σίγουρες υποψηφιότητες (για να στοιχηματίσετε από τώρα)

στα 10

Από τον Χοακίν Φίνιξ μέχρι τον Μπονγκ Τζουν-χο, αυτές είναι δέκα προβλέψεις για τις φετινές υποψηφιότητες των Οσκαρ που μοιάζουν σιγουράκια.

Oscars 2020: Δέκα σίγουρες υποψηφιότητες (για να στοιχηματίσετε από τώρα)

Οι υποψηφιότητες των βραβείων Οσκαρ για το 2020 θα ανακοινωθούν στις 13 Ιανουαρίου του 2020, ακριβώς τη στιγμή δηλαδή που η προοσκαρική περίοδος θα έχει κορυφωθεί και τα φαβορί θα βρίσκονται ήδη στην πρώτη γραμμή.

Μέχρι τότε και ενώ τα προγνωστικά μεταβάλλονται διαρκώς, να 10 υποψηφιότητες που δεν θα απουσιάζουν με τίποτα από τα φετινά Οσκαρ.

Joker 607

1. Ο Χοακίν Φίνιξ για το Οσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου για το «Joker»

Δεν υπάρχει περίπτωση να μην προταθεί για το ρόλο της χρονίας. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην θεωρείται φαβορί μέχρι και τελευταία στιγμή. (Σχεδόν) δεν υπάρχει περίπτωση να μην χάσει - παρά μόνο από κάποιον καλύτερο ηθοποιό που δεν προσπαθεί τόσο πολύ.

Judy 607

2. Η Ρενέ Ζελβέγκερ για το Οσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου για το «Τζούντι»

Εκτός του ότι είναι καταπληκτική, η Ρενέ Ζελβέγκερ υποδύεται ένα μύθο της αμερικανικής κουλτούρας. Την ίδια στιγμή, η ερμηνεία της αποτελεί και μια ωδή πάνω στη γυναικεία χειραφέτηση - εντός οθόνης για την Τζούντι Γκάρλαντ, εκτός αυτής για την κάποτε αγαπημένη, στη συνέχεια θύμα bullying και τώρα αναστημένη ηθοποιό.

Hustlers

3. Η Τζένιφερ Λόπεζ για το Οσκαρ Β' Γυναικείου Ρόλου για το «Επικίνδυνες Κυρίες»

Μετά από χρόνια επιμονής, η Τζένιφερ Λόπεζ βρίσκει το ρόλο που θα ικανοποιήσει την Ακαδημία και θα την οδηγήσει μάλλον και στο Οσκαρ. Δίκαια υποψηφιότητα, από αυτές που δεν απειλούνται από κανέναν και από τίποτα.

once upon a time in hollywood 607

4. Ο Μπραντ Πιτ για το Οσκαρ Β' Ανδρικού Ρόλου στο «Κάποτε στο... Χόλιγουντ» του Κουέντιν Ταραντίνο

Είναι καταπληκτικός στο ρόλο που συνοψίζει σχεδόν όλη την κοσμοθεωρία της νέας ταινίας του Κουέντιν Ταραντίνο. Μαζί είναι και ο σούπερ σταρ που πέρασε δια πυρός και σιδήρου για να μεγαλώσει πιο όμορφα από τον οποιονδήποτε και να μην χρειάζεται πλέον να αποδείξει πως υπήρξε ένας από τους καλύτερους ηθοποιούς της γενιάς του.

Toy Story

5. Το «Toy Story 4» για το Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας Animation

Το «Toy Story 3» είχε κερδίσει το Οσκαρ και είχε επίσης προταθεί για Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας. Σίγουρη υποψηφιότητα για το τέταρτο μέρος, που κρατάει ψηλά τον πήχη ενός franchise που μοιάζει ήδη με το καλύτερο όλων των εποχών.

ιριση

6. Ο Μάρτιν Σκορσέζε για το Οσκαρ Σκηνοθεσίας για τον «Ιρλανδό»

Στο απαύγασμα της καριέρας του, ο Μάρτιν Σκορσέζε θα προταθεί για Οσκαρ Σκηνοθεσίας για το έπος που συνοψίζει ολόκληρη την καριέρα του - και θα το διεκδικήσει με πάθος.

Marriage Story

7. Ο Νόα Μπόμπακ για το Οσκαρ Πρωτότυπου Σεναρίου για το «Ιστορία Γάμου»

Σενάριο... ζωής, από τα καλύτερα της χρονιάς, γραμμένο από ένα δεινό σεναριογράφο (πριν από σκηνοθέτη), εδώ στην καλύτερη στιγμή του.

the lighthouse 607

8. Ο Γιάριν Μπλάσκε για το Οσκαρ Καλύτερης Φωτογραφίας για τον «Φάρο» του Ρόμπερτ Εγκερς

Η ταινία του Ρόμπερτ Εγκερς ενδέχεται να εισβάλλει στις μεγάλες κατηγορίες ως μια άρτια ανεξάρτητη παραγωγή είδους. Εχει σίγουρη ωστόσο την υποψηφιότητα για την ασπρόμαυρη φωτογραφία του συνεργάτη του, ήδη από το «The Witch», Γιάριν Μπλάσκε.

honeyland 607

9. Τo «Honeyland» των Ταμάρα Κοτέβσκα και Λιούμπομιρ Στεφάνοφ για το Οσκαρ Καλύτερου Ντοκιμαντέρ

Από την πρώτη στιγμή που προβλήθηκε στο Φεστιβάλ του Σάντανς, το ντοκιμαντέρ από τη Βόρεια Μακεδονία χαιρετίστηκε ως το καλύτερο ντοκιμαντέρ της χρονιάς, μια σπάνια στιγμή τεκμηρίωσης πραγματικότητα και συναισθήματος που υποβάλλει. Σχεδόν φαβορί και για το ίδιο το Οσκαρ.

parasite 607

10. Τα «Παράσιτα» του Μπονγκ Τζουν-χο για το Οσκαρ Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας

Σιγουράκι για την πεντάδα της νεοσύστατης φέτος κατηγορίας του Οσκαρ Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας, η βραβευμένη με το Χρυσό Φοίνικα του Φεστιβάλ Καννών ταινία του Μπονγκ Τζουν-χο έχει πάρα πολλές πιθανότητες να παίξει σε όλες τις βασικές κατηγορίες. Για να δούμε πόσο θα ενδώσουν τα μέλη της Ακαδημίας - που μισούν τους υπότιτλους - στην ακαταμάχητη γοητεία της.


Οι υποψηφιότητες των βραβείων Οσκαρ για το 2020 θα ανακοινωθούν στις 13 Ιανουαρίου 2020, ενώ η τελετή απονομή θα γίνει στις 9 Φεβρουαρίου 2020.