Φεστιβάλ / Βραβεία

Oscars 2019: Ο Σπάικ Λι κερδίζει την πρώτη υποψηφιότητα του για Οσκαρ Σκηνοθεσίας για το «BlacKkKlansman»

στα 10

Μετά από καριέρα τριών δεκατιών, ο σημαντικότερος ίσως μαύρος σκηνοθέτης κερδίζει την πρώτη του υποψηφιότητα για Οσκαρ Σκηνοθεσίας.

Oscars 2019: Ο Σπάικ Λι κερδίζει την πρώτη υποψηφιότητα του για Οσκαρ Σκηνοθεσίας για το «BlacKkKlansman»

Οι υποψηφιότητες για τα Οσκαρ του 2019 είναι πλέον πραγματικότητα και μαζί τους η πρώτη πολυπόθητη υποψηφιότητα για Οσκαρ Σκηνοθεσίας που περίμενε πολλά πολλά χρόνια ο Σπαίκ Λι.

Αυτή είναι η πρώτη υποψηφιότητα του Σπάικ Λι για Οσκαρ Σκηνοθεσίας, αλλά δεν είναι η μοναδική για φέτος, αφού ο 61χρονος σκηνοθέτης είναι υποψηφιός για το Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας ως παραγωγός του «BlacKkKlansman».

Διαβάστε εδώ αναλυτικά τις υποψηφιότητες για τα Οσκαρ του 2019

BlacKkKlansman 607

Συνολικά στην καριέρα του ο Σπάικ Λι έχει κερδίσει τέσσερις υποψηφιότητες για Οσκαρ. Μια για Οσκαρ Καλύτερου Σεναρίου το 1990 για το «Κάνε το Σωστό», μια το 1998 στην κατηγορία του Καλύτερου Ντοκιμαντέρ ως παραγωγός του «4 Little Girls» και τις δύο φετινές. Εχει κερδίσει όμως ένα τιμητικό Οσκαρ το 2016. Ειδικά για το «Κάνε το Σωστό», ο Σπάικ Λι θεώρησε τρομερή αδικία όχι μόνο το γεγονός πως δεν ήταν υποψήφιος, αλλά και πως εκείνη τη χρονιά κέρδισε το Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας ο «Σοφέρ της Κυρίας Ντέιζι», με τον Λι να επιμένει ακόμη και σήμερα πως «ποιος θυμάται στ' αλήθεια τον "Σοφέρ της Κυρίας Ντέιζι";».

Ο Σπάικ Λι είναι ο έκτος μαύρος σκηνοθέτης που κερδίζει υποψηφιότητα στην κατηγορία της Καλύτερης Σκηνοθεσίας. Οι άλλοι πέντε ήταν οι Τζον Σίνγκλετον για το «Boyz n the Hood» το 1992, o Λι Ντάνιελς για το «Precious» το 2010, o Στιβ ΜακΚουίν για το «12 Χρόνια Σκλάβος» το 2013, ο Μπάρι Τζένκινς για το «Moonlight» το 2017 κι o Τζόρνταν Πιλ για το «Τρέξε!», το 2018.

Η οσκαρική κούρσα για το 2019 έχει ήδη ξεκινήσει. Διαβάστε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις βραβεύσεις των κριτικών ενώσεων, τις Χρυσές Σφαίρες, τις προβλέψεις και το παρασκήνιο γύρω από την πιο χρυσή βραδιά του Χόλιγουντ στο ειδικό τμήμα του Flix που ανανεώνεται συνεχώς

Η 91η Απονομή των Βραβείων OSCAR® μεταδίδεται ζωντανά και αποκλειστικά στις 24 Φεβρουαρίου (προς ξημερώματα 25) από το COSMOTE CINEMA OSCARS HD με τον πρωτότυπο ήχο και από το COSMOTE CINEMA 1HD, με ελληνικό σχολιασμό από τους Γιώργο Σατσίδη και Χριστίνα Μπίθα, απευθείας από το Λος Aντζελες. Για πρώτη φορά ελληνικό κανάλι θα βρεθεί στο κόκκινο χάλι των βραβείων OSCAR® και οι συνδρομητές της COSMOTE TV θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τις προσελεύσεις των διασήμων και τις αποκλειστικές τους δηλώσεις στο μικρόφωνο του Γιώργου Σατσίδη. Η τηλεοπτική κάλυψη θα ξεκινήσει με τις πρώτες αφίξεις στο κόκκινο χαλί και θα κορυφωθεί στις 03.00, με την έναρξη της απονομής. Ως τότε, μη χάσεις τα περισσότερα από 80 οσκαρικά αριστουργήματα που σε περιμένουν στο pop-up κανάλι COSMOTE CINEMA OSCARS HD, με ταινίες οι οποίες έχουν βραβευτεί ή ήταν υποψήφιες για OSCAR®.