Φεστιβάλ / Βραβεία

Oscars 2019: Χωρίς οικοδεσπότη, με a-list παρουσιαστές και... ψυχολογικούς εκβιασμούς η τελετή

στα 10

Θα έρθει μια στιγμή που η αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου θα υπερβεί τις απανωτές γκάφες της. Απλώς δεν έχει έρθει ακόμα.

Oscars 2019: Χωρίς οικοδεσπότη, με a-list παρουσιαστές και... ψυχολογικούς εκβιασμούς η τελετή

Τα νέα για την 91η Τελετή Απονομής των Βραβείων Οσκαρ είναι οριστικά: δεν θα υπάρχει κεντρικός παρουσιαστής, η Ακαδημία, μετά την επιλογή και απόρριψη του Κέβιν Χαρτ δεν βρήκε κάποιον ή κάποια άλλη να πάρει τη θέση του και η τελετή θα γίνει... εκ των ενόντων.

Δείτε ακόμη: Oscars 2019 | Ο Γιώργος Λάνθιμος στο γεύμα των υποψηφίων

Από την άλλη πλευρά, για να διατηρήσει την αίσθηση του κύρους της, η Ακαδημία επιλέγει κάποιους από τους διασημότερους σημερινούς σταρ του κινηματογράφου για ν' απονείμουν τα βραβεία και να ενισχύσουν το hype. Ανάμεσά τους βρίσκουμε την Τίνα Φέι και την Εϊμι Πόλερ, τη Σαρλίζ Θερόν, τον Ντάνιελ Κρεγκ, τον Κρις Εβανς, τη Γούπι Γκόλντμπεργκ, την Awkwafina και την Κόνστανς Γου, την Captain Marvel, Μπρι Λάρσον, αυτοπροσώπως, την Τέσα Τόμσον, τη Μάγια Ρούντολφ και την Τζένιφερ Λόπεζ, αλλά και ζωντανή μουσική από τη Φιλαρμονική του Λος Αντζελες, με διευθυντή ορχήστρας τον Γκουστάβο Ντουνταμέλ.

Δείτε ακόμη: Oscars 2019 | Αν τα πόστερ των υποψήφιων ταινιών έλεγαν την αλήθεια

Oscars 2019 Luncheon 607 30Η οσκαρική «τάξη του 2019»

Ούτε καν, όμως, αυτή η επιλογή δεν έγινε χωρίς παρατράγουδα και μάλιστα σοβαρά. Οπως καταγγέλλει το SAG-Aftra, το Σωματείο Αμερικανών Ηθοποιών, η Ακαδημία εκφόβισε τους σταρ ώστε να δεχτούν να παρουσιάσουν βραβεία στην οσκαρική τελετή χωρίς, ως τότε, να έχουν εμφανιστεί σε άλλες σχετικές τελετές - όπως τα... βραβεία του SAG-Aftra - χρησιμοποιώντας επαγγελματικές απειλές. Οπως διαβάζουμε στην ανοιχτή επιστολή του Σωματείου: «Εχουμε λάβει πολυάριθμες αναφορές για τέτοια συμβάντα κι έχουμε βιώσει από πρώτο χέρι την άσκηση πίεσης της Ακαδημίας και την προσπάθεια να κερδίσει τον έλεγχο της παρουσίας κινηματογραφικών συντελεστών. Οι ηθοποιοί θα έπρεπε να είναι ελεύθεροι να συμμετάσχουν σε όποια κινηματογραφική γιορτή θέλουν. Η προσπάθεια της Ακαδημίας να εμποδίσει τα μέλη μας να παρουσιάσουν βραβεία ακόμα και στην τελετή του ίδιου τους του κλάδου είναι κατάπτυστη και ανεπίτρεπτη.» Φαίνεται πως θα έχουμε πολλούς λόγους να παρακολουθήσουμε (και) φέτος την οσκαρική τελετή, εκτός από τις 10 υποψηφιότητες της «Ευνοούμενης» του Γιώργου Λάνθιμου.

Η οσκαρική κούρσα για το 2019 έχει ήδη ξεκινήσει. Διαβάστε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις βραβεύσεις των κριτικών ενώσεων, τις Χρυσές Σφαίρες, τις προβλέψεις και το παρασκήνιο γύρω από την πιο χρυσή βραδιά του Χόλιγουντ στο ειδικό τμήμα του Flix που ανανεώνεται συνεχώς.

Η 91η Απονομή των Βραβείων OSCAR® μεταδίδεται ζωντανά και αποκλειστικά στις 24 Φεβρουαρίου (προς ξημερώματα 25) από το COSMOTE CINEMA OSCARS HD με τον πρωτότυπο ήχο και από το COSMOTE CINEMA 1HD, με ελληνικό σχολιασμό από τους Γιώργο Σατσίδη και Χριστίνα Μπίθα, απευθείας από το Λος Aντζελες. Για πρώτη φορά ελληνικό κανάλι θα βρεθεί στο κόκκινο χάλι των βραβείων OSCAR® και οι συνδρομητές της COSMOTE TV θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τις προσελεύσεις των διασήμων και τις αποκλειστικές τους δηλώσεις στο μικρόφωνο του Γιώργου Σατσίδη. Η τηλεοπτική κάλυψη θα ξεκινήσει με τις πρώτες αφίξεις στο κόκκινο χαλί και θα κορυφωθεί στις 03.00, με την έναρξη της απονομής. Ως τότε, μη χάσεις τα περισσότερα από 80 οσκαρικά αριστουργήματα που σε περιμένουν στο pop-up κανάλι COSMOTE CINEMA OSCARS HD, με ταινίες οι οποίες έχουν βραβευτεί ή ήταν υποψήφιες για OSCAR®.