Φεστιβάλ / Βραβεία

Oscars 2019: Το ΑΒC σε προ(σ)καλεί σε live στοιχήματα κατά τη διάρκεια της τελετής

στα 10

Προσπαθώντας να αυξήσει τις τηλεθεάσεις της 91ης τελετής απονομής των βραβείων Οσκαρ, το ABC ανακοινώνει παιχνίδι στοιχημάτων που θα κάνει τον μεγάλο νικητή κατά 50.000 δολάρια πλουσιότερο!

Oscars 2019: Το ΑΒC σε προ(σ)καλεί σε live στοιχήματα κατά τη διάρκεια της τελετής

Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρουν πλέον τι άλλο να κάνουν. Τα ίδια τα βραβεία, το (όποιο) prestige τους, η Ακαδημία είναι ένα πράγμα. Η live μετάδοση μίας οσκαρικής τελετής όμως είναι κάτι εντελώς διαφορετικό - ένα επιχειρηματικό ρίσκο που τελευταία δεν φέρνει πίσω τους καρπούς που συνήθιζε.

Η παραγωγή της τελετής απονομής των Οσκαρ κοστίζει στο ABC περίπου 43 εκατομμύρια δολάρια. Είναι μία επένδυση που πρέπει να φέρει πίσω τα χρήματά της. Οταν όμως οι τηλεθεάσεις τα τελευταία χρόνια συνεχώς πέφτουν (λείπει το mainstream ενδιαφέρον - γιατί να μείνει ο μέσος Αμερικανός κολλημένος στην οθόνη για να δει αν θα επικρατήσει το «Roma»;), ενώ η διάρκεια της τελετής (παρόλες τις αιματηρές προσπάθειες) δεν περιορίζεται εύκολα, για τους μάρκετινγκ μάνατζερ του σταθμού... είναι απλά μαθηματικά.

Πώς θα πουλήσει διαφημίση (ένα διαφημιστικό σποτ των 30'' χρεώνεται 2.1 εκ δολάρια), με τι νούμερα, με τι σταρς, με ποια υπόσχεση;

Η οσκαρική κούρσα για το 2019 έχει ήδη ξεκινήσει. Διαβάστε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις βραβεύσεις των κριτικών ενώσεων, τα στοιχήματα και το παρασκήνιο γύρω από την πιο χρυσή βραδιά του Χόλιγουντ στο ειδικό τμήμα του Flix που ανανεώνεται συνεχώς. Μείνετε συντονισμένοι στο Flix και ξενυχτήστε μαζί μας την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου για να δούμε και να σχολιάσουμε μαζί την 91η Απονομή των Βραβείων Οσκαρ.

Oscar Game 607

Οπότε φέτος βρήκαν πώς θα δελεάσουν τους τηλεθεατές να παρακολουθήσουν την 91 τελετή απονομής των βραβείων Οσκαρ: θα τους βάλουν να τζογάρουν.

Το «The Official Oscar Game» που ανακοίνωσε πριν από λίγες ώρες το ABC είναι ένα παιχνίδι που θα παίζεται με τους τηλεθεατές κατά τη διάρκεια της live αναμετάδοσης. Οι παίκτες θα καλούνται να μαντέψουν κάποιο επόμενο βραβείο ή να απαντήσουν σε οσκαρικά τρίβια. Ο μεγάλος νικητής της βραδιάς θα φύγει με 50.000 δολάρια.

Κι εδώ υπάρχει ένα κόλπο φυσικά: δεν φεύγει όποιος κερδίζει, αλλά ο νικητής μιας κλήρωσης. Είτε είχες μία σωστή απάντηση, είτε εκατό έχεις ακριβώς τις ίδιες πιθανότητες για το μεγάλο έπαθλο. Αυτό είναι δέλεαρ για κάθε τζογαδόρο, ακόμα κι αν δεν κατέχει πάρα πολλές κινηματογραφικές γνώσεις. Αυτό είναι δέλεαρ λοιπόν, για κάθε τηλεθεατή.

Oscars 607

Τι να πούμε πια; Φέτος η αγωνία (και του ABC και της Ακαδημίας) να κρατήσουν το ενδιαφέρον του κόσμου είναι έκδηλη. Από την μία, όλο το φιάσκο με την παρουσίαση και την απόφαση να μείνουν χωρίς οικοδεσπότη - μετά την επιλογή και απόρριψη του Κέβιν Χαρτ.. Οι φήμες ότι, προσπαθώντας να εξασφαλίσουν μεγάλα ονόματα στην παρουσίαση κάθε βραβείου, τα μέλη της Ακαδημίας άσκησαν επαγγελματικές απειλές για να εκφοβίσουν τους σταρ και να τους αναγκάσουν να πάρουν μέρος στην οσκαρική τελετή.

Μετέπειτα, η απόφαση να επιτρέψουν μόνο σε δύο υποψήφια τραγούδια της φετινής πεντάδας να ανέβουν ζωντανά στη σκηνή - κάτι που εξοργίζει και τους φανς και τη βιομηχανία, οπότε αναγκάζονται και το παίρνουν πίσω!. Καπάκι, η άλλη απόφαση να κόψουν τέσσερις κατηγορίες (φωτογραφίας, μοντάζ, κομμώσεων & μακιγιάζ και live action μικρού μήκους) από τη ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση των βραβείων, την οποία επίσης ανακάλεσαν, καθώς συνάντησε τη γενική κατακραυγή στα social media, και την ανοιχτή επιστολή που υπέγραψαν επαγγελματίες του κινηματογράφου, (ανάμεσά τους οι Μάρτιν Σκορσέζε, Κουέντιν Ταραντίνο και Σπάικ Λι).

Πάντως για όσους φιλοδοξούν να πάρουν μέρος στα στοιχήματα, να ξεκαθαρίσουμε ότι πρέπει να είναι κάτοικοι Η.Π.Α. και Καναδά.

Η οσκαρική κούρσα για το 2019 έχει ήδη ξεκινήσει. Διαβάστε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις βραβεύσεις των κριτικών ενώσεων, τα στοιχήματα και το παρασκήνιο γύρω από την πιο χρυσή βραδιά του Χόλιγουντ στο ειδικό τμήμα του Flix που ανανεώνεται συνεχώς. Μείνετε συντονισμένοι στο Flix και ξενυχτήστε μαζί μας την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου για να δούμε και να σχολιάσουμε μαζί την 91η Απονομή των Βραβείων Οσκαρ.


Η 91η Απονομή των Βραβείων OSCAR® μεταδίδεται ζωντανά και αποκλειστικά στις 24 Φεβρουαρίου (προς ξημερώματα 25) από το COSMOTE CINEMA OSCARS HD με τον πρωτότυπο ήχο και από το COSMOTE CINEMA 1HD, με ελληνικό σχολιασμό από τους Γιώργο Σατσίδη και Χριστίνα Μπίθα, απευθείας από το Λος Aντζελες. Για πρώτη φορά ελληνικό κανάλι θα βρεθεί στο κόκκινο χάλι των βραβείων OSCAR® και οι συνδρομητές της COSMOTE TV θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τις προσελεύσεις των διασήμων και τις αποκλειστικές τους δηλώσεις στο μικρόφωνο του Γιώργου Σατσίδη. Πριν τη «μεταφορά» τους στο κόκκινο χαλί και την έναρξη της τελετής, οι συνδρομητές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την ειδική εκπομπή «OSCARS’ NIGHT» αφιερωμένη στα OSCAR, με συντονιστή τον Θοδωρή Κουτσογιαννόπουλο και καλεσμένους ηθοποιούς και ανθρώπους του κινηματογράφου, που θα σχολιάζουν τις υποψηφιότητες και θα κάνουν τις δικές τους προβλέψεις. Η εκπομπή και η αποστολή στο κόκκινο χαλί θα προβληθεί live και στο επίσημο κανάλι της COSMOTE TV στο YouΤube, στις 23:00 το βράδυ της Κυριακής! Η τηλεοπτική κάλυψη θα κορυφωθεί στις 03.00, με την έναρξη της απονομής. Ως τότε, μη χάσεις τα περισσότερα από 80 οσκαρικά αριστουργήματα που σε περιμένουν στο pop-up κανάλι COSMOTE CINEMA OSCARS HD, με ταινίες οι οποίες έχουν βραβευτεί ή ήταν υποψήφιες για OSCAR®.