Φεστιβάλ / Βραβεία

Oscars 2019 | H 91η τελετή απονομής των Βραβείων Οσκαρ με τον τρόπο του Flix

στα 10

Λεπτό με το λεπτό, βραβείο με το βραβείο, το Flix περιγράφει όλα όσα συνέβησαν μέσα και έξω από το Dolby Theatre του Λος Αντζελες στην 91η τελετή απόνομής των Βραβείων Οσκαρ.

Flix Team
Oscars 2019 | H 91η τελετή απονομής των Βραβείων Οσκαρ με τον τρόπο του Flix

Λίγο μετά τις 11 το βράδυ της Κυριακής 24 Φεβρουαρίου θα ξεκινήσει η προσέλευση των πρώτων καλεσμένων της 91ης τελετής απονομής των βραβείων Οσκαρ. Το κόκκινο χαλί θα γεμίσει από τους σταρ της χρονιάς και ακόμη περισσότερους που θα βρεθούν στο Dolby Theatre του Λος Αντζελες για να γίνουν μάρτυρες μιας από τις πιο απρόβλεπτες τελετές Οσκαρ στην ιστορία του θεσμού.


Διαβάστε εδώ συνοπτικά τα βραβεία της 91ης Οσκαρικής Τελετής και δείτε βίντεο με τους λόγους των νικητών


Δείτε εδώ τα καλύτερα και τα χειρότερα από το Κόκκινο Χαλί των Oscars 2019


Η τελετή μόλις ξεκίνησε με την υπόσχεση... we will rock you. Οι Queen, χωρίς τον Φρέντι Μέρκιουρι, χωρίς καν, δυστυχώς, το πνεύμα του, άνοιξαν την 91η Τελετή Απονομής των Βραβείων Οσκαρ, ολοκληρώνοντας με We Are the Champions. Προφητικό για το «Bohemian Rhapsody»; Η συνέχεια θα δείξει.

Πρώτες παρουσιάστριες, τουλάχιστον απολαυστικές, οι Εϊμι Πόλερ, Τίνα Φέι και Μάγια Ρούντολφ. Ως πραγματικές παρουσιάστριες, λανσάρουν κωμικά - όχι πολυ διασκεδαστικά είναι η αλήθεια - τις επικρατέστερες ταινίες της βραδιάς.

Ανατρεπτικά, πρώτο βραβείο της βραδιάς, το Οσκαρ Β' Γυναικείου Ρόλου!

If Beale Street could talk 607

Το Οσκαρ B' Γυναικείου Ρόλου στην Ρετζίνα Κινγκ για το «Αν η Οδός Μπιλ Μπορούσε να Μιλήσει»

Συγκινημένη, αφιερώνει στον Τζέιμς Μπόλντγουιν που γέννησε και ανέθρεψε την ιδέα του βιβλίου του, «είμαι δείγμα του τι σημαίνει να σε γεμίζουν αγάπη», αφιερώνει στη μητέρα της. «Ο Θεός είναι καλός, πάντα».

Η Ελεν Μίρεν και ο Τζέισον Μομόα, σ' έναν συναρπαστικό συνδυασμό, ακόμα και χρωματικό στη σκηνή! «Ενας Χαβανέζος Θεός και μια ώριμη Βρετανίδα κυρία», όπως λέει η Μίρεν. Θα παρουσιάσουν το Οσκαρ Ντοκιμαντέρ.

free solo 607

Οσκαρ Καλύτερου Ντοκιμαντέρ - Μεγάλου Μήκους: στο «Free Solo», των Ελίζαμπεθ Τσάι Βασαρχέλι, Τζίμι Τσιν, Ιβαν Χέιζ, Σάνον Ντιλ

Ευχαριστούν το National Geographic, όχι μόνο που πίστεψε στην ταινία, αλλά και που πιστεύουν σε δημιουργούς γυναίκες και μη-λευκούς, που κάνουν τις ταινίες καλύτερες! Αφιερώνουν την ταινία σε όσους πιστεύουν στο αδύνατο.

Οσο κρατά το διάλειμμα για διαφημίσεις, δείτε τι θαυμαστά καναπεδάκια θα φάνε οι σταρ μετά την τελετή: Oscars 2019: Τι μαγείες ετοιμάζει ο σεφ Βόλφγκανγκ Πακ για το φετινό οσκαρικό μενού;

Με μισή ώρα της τελετής να έχει περάσει, να σημειώσουμε ότι, αφ' ενός καλά που υπάρχει το δίπτυχο Ρόμα / Ευνοούμενη να κρατά το ενδιαφέρον μας ζωντανό και, αφ' ετέρου, παρά τις «φιλότιμες» προσπάθειες της Ακαδημίας, ο παρουσιαστής, που θα έσφιγγε την τελετή και θα της έδινε μπρίο ή αιχμή, λείπει.

oscars 2019 607 Αν δεν το έχετε δει ακόμα, έτσι μοιάζει το φετινό σκηνικό των Οσκαρ που πολλοί παρομοίασαν με... τα μαλλιά του Προέδρου Τραμπ!

Στη σκηνή ο Τομ Μορέλο, παρουσιάζει την πρώτη Υποψήφια Καλύτερη Ταινία για σήμερα: «Vice: Ο Δεύτερος στην Ιεραρχία», Ντίντι Γκάρντνερ, Τζέρεμι Κλάινερ, Ανταμ ΜακΚέι, Κέβιν Μέσικ

Η Ελσι Φίσερ κι ο Στεφάν Τζέιμς παρουσιάζουν το Οσκαρ Μακιγιάζ και Κομμώσεων.

Vice 607

Οσκαρ Μακιγιάζ και Κομμώσεων: «Vice: Ο Δεύτερος στην Ιεραρχία», Γκρεγκ Κάνομ, Κέιτ Μπίσκο και Πατρίσια Ντιχέϊνι

Η Μελίσα ΜακΚάρθι στη σκηνή, ντυμένη με... όλα τα κουνέλια και την ερμίνα της Βασίλισσας Αννας της «Ευνοούμενης» - ή Ελισάβετ κρίνοντας από τα μαλλιά - και ο σουρεαλιστικός Μπράιαν Ταϊρί Χένρι για να παρουσιάσουν το Οσκαρ Κοστουμιών.

Black Panther 607

Οσκαρ Κοστουμιών: «Black Panther», Ρουθ Ε. Κάρτερ

Για τρίτη φορά υποψήφια, η Ρουθ Κάρτερ ευχαριστεί πρώτα τον Σπαίκ Λι που τη «σύστησε» με το «Μάλκολμ Χ.». Τιμά τις γυναίκες και τους Αφροαμερικανούς του κινηματογράφου, όσους βοηθούν στο να ακούγεται δυνατότερα η αφήγηση της ιστορίας και της σημασίας του. Αφιερώνει στην 97χρονη μητέρα της, «είσαι η αυθεντική υπερ-ήρωας»! Μπορεί να στέρησε τη Σάντι Πάουελ από το Οσκαρ για την «Ευνοούμενη» που θεωρούνταν από τα πιο σίγουρα, αλλά η Κάρτερ είναι εξαιρετική στη σκηνή.

Περιμένοντας τη συνέχεια, λίγη ιστορία: Oscars 2019: Πριν από 79 χρόνια, η Χάτι ΜακΝτάνιελ ήταν η μόνη Αφροαμερικανίδα στην τελετή

Μια ομορφιά στην οθόνη: Η Τζένιφερ Λόρενς με στενό λαμπερό φόρεμα σε, να πούμε, ροζ χρυσό; Και ο Κρις Εβανς με βελούδινο πετρόλ σακάκι. Παρουσιάζουν το Οσκαρ Σκηνικών.

Black Panther 607

Οσκαρ Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης: «Black Panther», Χάνα Μπίτσλερ

«Στέκομαι εδώ πιο δυνατή απ' όσο ήμουν χτες», ευχαριστεί τον Ράιαν Κούγκλερ που της προσέφερε ελπίδα και ανθρωπιά. Με το εκτυφλωτικό, κατακόκκινο φόρεμά της, πρώτη Αφροαμερικανίδα υποψήφια στην κατηγορία, ευχαριστεί συγκινημένη, διαβάζοντας με τα γυαλιά πρεσβυωπείας από το κινητό της, εμψυχώνοντας την επόμενη γενιά: «Θα δίνω τον καλύτερο εαυτό μου κι αυτός αρκεί».

Στη σκηνή ο Τάιλερ Πέρι, μιλώντας για το τι σημαίνει «κοινότητα» στον κινηματογράφο. Παρουσιάζει το Οσκαρ Φωτογραφίας.

Roma 607

Οσκαρ Φωτογραφίας: Αλφόνσο Κουαρόν για το «Ρόμα»

Τρίτο Οσκαρ, δέκατη υποψηφιότητα για τον Κουαρόν, πρώτο βραβείο της βραδιάς για τη «Ρόμα». Ο Κουαρόν εξηγεί ότι εμπνεύστηκε από τις εικόνες του Μπίλι Γουάιλντερ, από τον Τσίβο Λουμπέσκι και μοιράζεται μαζί του το βραβείο του. Ευχαριστεί το Μεξικό και την οικογένειά του.

Στη σκηνή, η Εμίλια Κλαρκ πασάρει το πρώτο υποψήφιο Τραγούδι: I’ll Fight από το «RBG» (Ντάιαν Γουόρεν)

Τραγουδά ζωντανά η Τζένιφερ Χάντσον με τη μεγάλη της φωνή. Τιμώντας την RBG, η Εμίλια Κλαρκ τονίζει ότι είναι πιο παντοδύναμη κι από την Καλίσι. Μιλώντας για το φουστοπαντέλονο, την πιο current μόδα, της Χάντσον είναι από τα ωραιότερα, με ασπρόμαυρη φούστα που μεταμορφώνεται ακόμα και σε οθόνη!

Δείτε κι ακούστε εδώ και τα 5 Υποψήφια για Οσκαρ Τραγούδια

Μετά το λόγο της Ρετζίνα Κινγκ όπου εξύμνησε τον Τζέιμς Μπόλντγουιν, το όνομα του συγγραφέα είναι top trending search worldwide, σύμφωνα με το google trends

A Star Is Born 607

Στη σκηνή η Σερίνα Γουίλιαμς, με κόκκινη-μαύρη τουαλέτα, παρουσιάζει τη δεύτερη Καλύτερη Ταινία της βραδιάς: «Ενα Αστέρι Γεννιέται», Μπιλ Γκέρμπερ, Μπράντλεϊ Κούπερ, Λινέτ Χάουελ Τέιλορ

oscars 607

Στη σκηνή ο Τζέιμς ΜακΑβόι για να παρουσιάσουν το Οσκαρ Μοντάζ Ηχου.

bohemian rhapsody 607

Μοντάζ Ηχου: «Bohemian Rhapsody», Τζον Γουρχερστ, Νίνα Χάρτστοουν

Κανείς δεν θα μπορέσει πια να ξανακατηγορήσει την Ακαδημία για... #OscarsSoWhite. Οποιος Αφροαμερικανός συντελεστής του αμερικανικού σινεμά έχει επιστρατευτεί για τις φετινές παρουσιάσεις.

Bohemian Rhapsody 607

Μιξάζ Ηχου: «Bohemian Rhapsody», Πολ Μάσεϊ, Τιμ Καβάτζιν, Τζον Καζάλι

Δεύτερο Οσκαρ για το «Bohemian Rhapsody», καμία απολύτως, φυσικά, αναφορά στον Μπράιαν Σίνγκερ

Οσο διαρκούν οι διαφημίσεις, δείτε αυτό: O Εμανουέλ “Τσίβο” Λουμπέσκι φωτογραφίζει τους σταρ του τώρα για το Vanity Fair

favourite 607

Στη σκηνή η Queen Latifa, ο πιο αρμόδιος άνθρωπος για να παρουσιάσει, ως Υποψήφια Καλύτερη Ταινία, την... «Ευνοούμενη», Σέσι Ντέμπσεϊ, Εντ Γκίνεϊ, Λι Μάγκιντεϊ, Γιώργος Λάνθιμος

Στη σκηνή η Αντζελα Μπάσετ και ο Χαβιέρ Μπαρδέμ που μιλά μόνο ισπανικά για να κάνει την Αντζελα ν' αναστατωθεί και μαζί να παρουσιάσουν το Οσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας.

roma 607

Οσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας: «Ρόμα» του Αλφόνσο Κουαρόν (Μεξικό)

Ο Αλφόνσο Κουαρόν ευχαριστεί πρωταγωνίστριες και συνεργάτες. Θυμάται πώς έμαθε τόσα, βλέποντας, ως παιδί, ξενόγλωσσες ταινίες, σαν... τον «Πολίτη Κέιν». Ο Σαμπρόλ, όταν ρωτήθηκε για τη νουβέλ βαγκ είπε, δεν υπάρχουν κύματα, μόνο ο ωκεανός - νομίζω πως όλοι μας ανήκουμε σ' αυτόν τον ωκεανό. Ευχαριστεί την οικογένειά του που του δίνει ώθηση.

Mary Poppins returns 607

Ο Κίγκαν-Μάικλ Κι παρουσιάζει το Υποψήφιο Τραγούδι, The Place Where Lost Things Go από το «Η Μαίρη Πόππινς Επιστρέφει» (Μαρκ Σάιμαν και Σκοτ Γουίτμαν), που ερμηνεύει ζωντανά, με λουλουδάτο φόρεμα και τη μοναδική φωνή της, η Μπετ Μίντλερ.

Ο Τρέβορ Νόα παρουσιάζει ως Υποψήφια Καλύτερη Ταινία το «Black Panther», Κέβιν Φιγκ

Ο Μάικλ Κίτον παρουσιάζει το Οσκαρ Μοντάζ.

bohemian rhapsody 607

Οσκαρ Μοντάζ: Τζον Οτμαν για το «Bohemian Rhapsody»

Ευχαριστεί ολόκληρη την ομάδα της ταινίας που, τόσο δεμένη, έκανε πραγματικότητα αυτό το όραμα για τη μνήμη του Φρέντι Μέρκιουρι. Ο Μπράιαν Σίνγκερ είναι προφανές ότι δεν υπήρξε ποτέ.

Συγχαρητήρια στον Γιώργο Μαυροψαρίδη και την εξαιρετική δουλειά του δεκαετιών και για τη χαρά που μας έδωσε φέτος

Στη σκηνή δυο πανέμορφοι άνθρωποι, ο Ντάνιελ Κρεγκ και η Σαρλίζ Θερόν, για να παρουσιάσουν το Οσκαρ Β' Ανδρικού Ρόλου.

Green Book 607

Οσκαρ Β' Ανδρικού Ρόλου: Μαχέρσαλα Αλι για το «Πράσινο Βιβλίο»

Δύο μόλις χρόνια μετά το Οσκαρ του για το «Moonlight» στην ίδια κατηγορία, ευχαριστεί τον πραγματικό Δρ. Σέρλι, που δημιούργησε τον ήρωά του, τον Βίγκο Μόρτενσεν, τον Πίτερ Φαρέλι. Αφιερώνει στην γιαγιά του που τον έπεισε πως ό,τι θέλει, μπορεί να το κάνει. Στη γυναίκα και την κόρη του.

Περιμένοντας να ξαναρχίσει η τελετή: Ο Γιώργος Λάνθιμος «σκηνοθετεί» την Εμα Στόουν σε μια σκυλίσια ζωή στα προάστια

Στη σκηνή η Λόραν Ντερν ξεκινά με ενθουσιασμό με αναμνήσεις από τα παιδικά της χρόνια κι ενώ, καθώς είναι η πιο αλέγκρα παρουσιάστρια ως τώρα και κοιτάζουμε με ενθουσιασμό, παρουσιάζει, τελικά, το μελλοντικό μουσείο κινηματογράφου του Λος Αντζελες.

Σειρά για το δίδυμο Μισέλ Γιέο και Φαρέλ Γουίλιαμς, που θα παρουσιάσουν το Οσκαρ Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων.

spider-man 607

Οσκαρ Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων: «Spider-Man: Μέσα στο Αραχνο-Σύμπαν» των Μπομπ Περσιτσέτι, Πίτερ Ράμσεϊ και Ρόντνεϊ Ρόθμαν

Ευχαριστούν γα την ευκαιρία να κάνουν μια ταινία που κάνει τους πάντες να νιώθουν ορατοί, ανεξαρτήτως του τι γλώσσα μιλάνε και σε τι πιστεύουν.

Στη σκηνή, η Κέισι Μάσγκρεϊβς με μια όχι άσχημη ροζ μπομπονιέρα, παρουσιάζει το Υποψήφιο Τραγούδι When A Cowboy Trades His Spurs For Wings από το «The Ballad of Buster Scruggs»

Σειρά του Μάικ Μάγιερς και του Ντέινα Κάρβεϊ του «Wayne's World», για να παρουσιάσουν ως Υποψήφια Καλύτερη Ταινία το «Bohemian Rhapsody», Γκρέιαμ Κινγκ, του οποίου ο Μάγιερς είναι και παραγωγός.

Εμφάνιση της Awqwafina και του stan-up comedian Τζον Μαλόουν που παρουσιάζουν το Οσκαρ Μικρού Μήκους Animation.

bao 607

Οσκαρ Μικρού Μήκους Ταινίας - Animation: «Bao», Ντόμι Σι, Μπέκι Νάιμαν-Κομπ

Ευχαριστεί τον Πιτ Ντόκτερ της Pixar και δίνει κουράγιο σ' όλα τα αμήχανα κοριτσάκια που κρύβονται πίσω από το τετράδιό τους και ζωγραφίζουν, για να πουν τις ιστορίες τους.

Δείτε εδώ ολόκληρο το «Bao».

period end of sentence 607

Ντοκιμαντέρ - Μικρού Μήκους: «Period. End of Sentence.», Ρέικα Ζεχταμπτσί, Μελίσα Μπέρτον

Να αναζητήσουμε την έκφραση «menstrual equality»; Οι νικήτριες έχουν εκστασιαστεί και παραλληρούν, φεμινιστικά σε γενικές γραμμές.

Με μετρημένους τους a-listers παρουσιαστές, με ταχύτατη εναλλαγή βραβείων, χωρίς σπιρτόζικους ή ουσιαστικούς λόγους, η τελετή περνά προς το παρόν πιο ανιαρά και αδιάφορα από ποτέ. Ας ελπίσουμε στα επόμενα... Ή ας βάλουμε λίγο Queen ν' ακούμε.

Ο Ντιέγκο Λούνα με τον ύψιστο σεφ Χοσέ Αντρές, παρουσιάζουν ως Υποψήφια Καλύτερη Ταινία το «Ρόμα», Γκαμπριέλα Ροντρίγκες, Αλφόνσο Κουαρόν, αναφερόμενοι στις γυναίκες και στους μετανάστες που ωθούν τον κόσμο μπροστά.

Στη σκηνή η Σάρα Πόλσον μ' ένα εκπληκτικό ballon φόρεμα και ο Πολ Ραντ για να παρουσιάσουν το Οσκαρ Οπτικών Εφέ.

first man trailer 607

Οσκαρ Οπτικών Εφέ: «Ο Πρώτος Ανθρωπος», Πολ Λάμπερτ, Ιαν Χάντερ, Τρίσταν Μάιλς, Τζέι Ντι Σουολμ

Και τώρα τα ωραία: στη σκηνή έρχεται ένα πιάνο, ο Μπράντλεϊ Κούπερ παίρνει από το χέρι τη Lady Gaga, την φέρνει τρυφερά στη σκηνή και, μαζί, αντικρυστά, τραγουδούν το «Shallow». Ωραιότερη στιγμή στην τελετή ως τώρα δεν έχει υπάρξει.

gaga 607

Τελευταία «μικρή» κατηγορία της βραδιάς:

skin 607

Μικρού Μήκους Ταινία - Live Action: «Skin», Γκι Νατίβ, Τζέιμι Ρέι Νιούμαν

Στη σκηνή ο Σάμιουελ Λ. Τζάκσον (που ενημερώνει τον Σπάικ Λι ότι κέρδισαν οι Νικς!) και Μπρι Λάρσον, για να παρουσιάσουν το Οσκαρ Σεναρίου.

Green Book 607

Οσκαρ Πρωτότυπου Σεναρίου: Νικ Βαλελόνγκα, Μπράιαν Κάρι και Πίτερ Φαρέλι για το «Πράσινο Βιβλίο»

Οπως δείχνουν τα πράγματα, ή το «Roma» θ' αρχίσει, από εδώ και πέρα, να μαζεύει όλα τα μεγάλα Βραβεία, ή τα αγαπημένα και του κοινού «Green Book», «Black Panther» και «Bohemian Rhapsody» θα μοιραστούν τις τιμές, με το «Black Panther» να οδεύει και προς την Καλύτερη Ταινία. Η «Ευνοούμενη», προς το παρόν, δεν έχει κερδίσει τις υποψηφιότητές της.

blackkklansman 607

Οσκαρ Διασκευασμένου Σεναρίου: Tσάρλι Βάχτελ, Ντέιβιντ Ραμπίνοβιτζ, Κέβιν Γουίλμοτ και Σπάικ Λι για το «BlacKkKlansman: H Παρείσφρηση»

Tonight turn that motherfucker clock out: έτσι ξεκινά ο Σπάικ Λι την πανηγυρική ομιλία του. Τιμά τους προγόνους του και τους προγόνους της Αμερικής που έχτισαν τη χώρα, μέσα από σκλαβιά και φτώχεια. Σημαίνει τον κώδωνα του κινδύνου για τις επερχόμενες εκλογές: «Κάντε τη σωστή επιλογή μεταξύ αγάπης και μίσους. Let's do the right thing!»

Πρώτο Οσκαρ για τον Σπάικ Λι, εκτός του Τιμητικού που του απονεμήθηκε το 2016. Αυτός ήταν σίγουρα ο ωραιότερος ευχαριστήριος λόγος ως τώρα απόψε.

Δείτε στο διάλειμμα: Oscars 2019: Οι υποψήφιες καλύτερες ταινίες αποκτούν αφίσες εμπνευσμένες από ποπ καλλιτέχνες

Στη σκηνή το ζεύγος του «Creed», Τέσα Τόμσον και Μάικλ Μπι Τζόρνταν, για να παρουσιάσουν το Οσκαρ Μουσικής.

Black Panther 607

Οσκαρ Μουσικής: Λούντβιγκ Γκόρανσον για το «Black Panther»

Το μικρόφωνο παίρνει η Κόνστανς Γου και ο Τσάντγουϊκ Μπόουζμαν, ήρθε η σειρά του Οσκαρ Τραγουδιού.

Lady Gaga A Star is Born 607

Οσκαρ Τραγουδιού: Shallow από το «Ενα Αστέρι Γεννιέται» (Lady Gaga, Μαρκ Ρόνσον, Αντονι Ροσομάντι και Αντριου Γουάιατ)

Η Lady Gaga ευχαριστεί την Ακαδημία, τους συνεργάτες της, την αδελφή της και αδελφή ψυχή της. Η οικογένειά της είναι στην αίθουσα, thank you for believing in us στον Μπράντλεϊ Κούπερ και σ' εμάς, που βρισκόμαστε στους καναπέδες μας, η Gaga έχει συμβουλή: μην το βάζετε κάτω αν έχετε ένα όνειρο, αν έχει πάθος δουλέψτε σκληρά, όποτε πέφτετε να σηκώνεστε.

blackkklansman 607

Πρώτη φορά που η αίθουσα χειροκροτεί όρθια: Μπήκε η Μπάρμπρα Στρέιζαντ, φορώντας μαύρο παγιετέ φόρεμα και ασορτί μπερέ που, μην σου πω, παραπέμπει και σε Μαύρους Πάνθηρες. Μιλά για την ιστορική επικαιρότητα του «BlacKkKlansman: H Παρείσφρηση», Σον ΜακΚίτρικ, Τζέισον Μπλουμ, Ρέιμοντ Μάνσφιλντ, Τζόρνταν Πιλ, Σπάικ Λι, που παρουσιάζει υπέροχα, ως Υποψήφια Καλύτερη Ταινία.

Στη σκηνή οι περσινοί βραβευμένοι, Αλισον Τζάνεϊ και Γκάρι Ολντμαν, για τα Οσκαρ ερμηνειών.

bohemian rhapsody 607

Οσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου: Ράμι Μάλεκ για το «Bohemian Rhapsody»

Η αίθουσα χειροκροτά (ξανά) όρθια, ενώ εκείνος φιλά ασταμάτητα τη Λούσι Μπόιντον. Ευχαριστεί τη μαμά του στην αίθουσα και τον μπαμπά του που τον κοιτά από ψηλά. Οσους τον βοήθησαν και στοιχημάτισαν πάνω του, συνεργάτες, όσους τον πίστεψαν παρότι δεν ήταν η προφανής επιλογή, «I guess it worked out», δηλώνει υπόχρεος στους Queen, στέλνει αγάπη στους συμπρωταγωνιστές του, ισότιμούς του, αναφέρεται στις εσωτερικούς συγκρούσεις του όταν ήταν παιδί, που εκφράζονται σε μια ταινία για έναν μετανάστη ομοφυλόφιλο που έζησε τη ζωή του όπως ήθελε. «Είμαι γιος μεταναστών από την Αίγυπτο, Αμερικανός πρώτης γενιάς κι η ιστορία μου γράφεται τώρα κι είμαι ευγνώμων σε όποιον πίστεψε σε μένα, θα κρατήσω αυτή τη στιγμή σα θησαυρό. Λούσι Μπόιντον, είσαι η καρδιά της ταινίας, αφάνταστα ταλαντούχα και παγίδευσες την καρδιά μου». Εξαιρετικά συγκινητικός, με μια τρομερά δοτική ερμηνεία - αλλόκοτο, ωστόσο, που όλοι οι νικητές/παρουσιαστές του «Bohemian Rhapsody» υποκρίνονται ότι ο Μπράιαν Σίνγκερ δεν είχε την παραμικρή σχέση μ' αυτή την ταινία.

Green Book 607

Η Αμάντλα Στένμπεργκ και ο Γερουσιααστής Τζον Λούις παρουσιάζουν το «Το Πράσινο Βιβλίο», Τζιμ Μπερκ, Τσαρλς Μπ. Γουέσλερ, Μπράιαν Κάρι, Πίτερ Φαρέλι, Νικ Βαλελόνγκα, ως Υποψήφια Καλύτερη Ταινία.

Σειρά της Φράνσις ΜακΝτόρμαντ και του Σαμ Ρόκγουελ, για να παρουσιάσουν το Οσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου.

ολίβια κόλμαν 607

Οσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου: Ολίβια Κόλμαν για την «Ευνοούμενη»

Η Κόλμαν μοιάζει αληθινά έκπληκτη, η αίθουσα σηκώνεται (και πάλι) όρθια, φωνές και πανηγυρισμοί, ο Γιώργος Λάνθιμος σηκώνεται από τη διπλανή θέση, πέφτει στα γόνατα και τη φιλά. «Είναι ξεκαρδιστικό! Αν ξεχάσω κανένα, θα σας σκάσω ένα φιλί μετά. Γιώργο, είσαι ο καλύτερος σκηνοθέτης με την καλύτερη ταινία, Εμα και Ρέιτσελ, με κάνατε ευτυχισμένη κάθε μέρα. Γκλεν Κλόουζ, είσαι το είδωλό μου, δεν ήθελα να έρθουν έτσι τα πράγματα.» Ευχαριστεί την ατζέντη της, την οικογένειά της, τα παιδιά της που βλέπουν από το σπίτι, «κοιτάχτε καλά γιατί αυτό δεν θα ξαναγίνει. Κι όσα κοριτσάκια προβάρουν τα λόγια τους στην τηλεόραση, ποτέ δεν ξέρετε! Στον άντρα μου και τον καλύτερό μου φίλο για 20 χρόνια. Καλέ θα κλάψει. Ευχαριστώ τόσο πολύ. Lady Gaga!» Στέλνει φιλί κι όλοι όρθιοι και εκστασιασμένοι!

Στη σκηνή ο Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο για να απονείμει το Οσκαρ Σκηνοθεσίας. «Ολοι οι φετινοί υποψήφιοι έκαναν ταινίες με πάθος, να είστε περήφανοι.» Και επισημαίνει ότι δεν κρυφοκοίταξε, παρότι διαγωνίζεται ο στενός του φίλος Αλφόνσο Κουαρόν.

Alfonso Cuaron visits Roma 607 3

Οσκαρ Σκηνοθεσίας: Αλφόνσο Κουαρόν για το «Ρόμα»

Ο Κουαρόν έχει ήδη κερδίσει ένα Οσκαρ Σκηνοθεσίας για το «Gravity», ήταν, τότε, ο πρώτος Λατινοαμερικανός σκηνοθέτης που το κατάφερε και τώρα είναι κι ο πρώτος δημιουργός που κερδίζει το βραβείο για μια ασπρόμαυρη, ξενόγλωσση, ισπανόφωνη ταινία.

Ποτέ δεν θα βαρεθώ να βρίσκομαι εδώ! Ευχαριστεί τις δυο πρωταγωνίστριές του, τους συνεργάτες του, την Ακαδημία που αναγνωρίζει μια από τις 7 εκ οικιακές βοηθούς στον κόσμο, ευχαριστεί το Μεξικό και την οικογένειά του.

Στη σκηνή, με το ωραιότερο φούξια φόρεμα, πανέμορφη και ζεστή και λαμπερή, η Τζούλια Ρόμπερτς παρουσιάζει το Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας για να κλείσει η βραδιά... όπως κλείσει.

Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας: «Το Πράσινο Βιβλίο», Τζιμ Μπερκ, Τσαρλς Μπ. Γουέσλερ, Μπράιαν Κάρι, Πίτερ Φαρέλι, Νικ Βαλελόνγκα

Οι παραγωγοί ευχαριστούν συνεργάτες, μιλά για την ταινία που έκαναν με αγάπη, τρυφερότητα και σεβασμό, υπό το άγρυπνο βλέμμα του Πίτερ Φαρέλι! Ο Φαρέλι μιλά για το νόημα της αγάπης και του ν' ανακαλύπτεις ότι όλοι οι άνθρωποι είμαστε ίδιοι. Ευχαριστεί τον Βίγκο Μόρτενσεν που είχε την ιδέα, τον Στίβεν Σπίλμπεργκ, την Οκτάβια Σπένσερ, όσους ενεπλάκησαν με την ταινία. Αφιερώνουν στην Κέρι Φίσερ.

Κι έτσι τελείωσε η φετινή οσκαρική απονομή, σε μια κατηφόρα. Μοιρασμένα βραβεία, πρωτεία στο «Bohemian Rhapsody» με τέσσερα Οσκαρ και το «Green Book» με τα μεγάλα Οσκαρ, τρεις διακρίσεις και για το «Black Panther», τρεις και για το «Roma», την πρώτη οσκαρική ταινία του Netflix, μία, της Ολίβια Κόλμαν, για την «Ευνοούμενη» του Γιώργου Λάνθιμου. Μια άψυχη και άνευρη τελετή που μάλλον έχασε από την εμμονή της να περιορίσει τη διάρκειά της και να εμφανίσει παρουσιαστές που «σημαίνουν» κάτι, χωρίς να τους αξιοποιήσει στο παραμικρό. Χωρίς πολιτικό στίγμα, χωρίς κάτι ενδιαφέρον και αιχμηρό, χωρίς να καταφέρνει να ταυτιστεί σε κάποιο σημείο με την σημερινή ανθρώπινη πραγματικότητα. Και του χρόνου και καλύτερα.

Διαβάστε εδώ συνοπτικά τα βραβεία της 91ης Οσκαρικής Τελετής και δείτε βίντεο με τους λόγους των νικητών


Δεν είναι μόνο η έλλειψη παρουσιαστή που κάνει τα πράγματα... ενδιαφέροντα, αλλά και η έλλειψη πραγματικών φαβορί τουλάχιστον στις μεγάλες κατηγορίες, εκεί όπου θα δώσουν πραγματική μάχη το «Ρομα» του Αλφόνσο Κουαρόν με την «Ευνοούμενη» του Γιώργου Λάνθιμου, έχοντας απέναντί τους την υπολογίσιμη δύναμη που ακούει στο όνομα «Πράσινο Βιβλίο» του Πίτερ Φαρέλι, αλλά και τη φόρα που έχει πάρει το «Bohemian Rhapsody» του Μπράιαν Σίνγκερ.

Από κοντά, δύο ιστορικές στιγμές των Οσκαρ, το «BlakKklansman» του Σπαίκ Λι και το «Black Panther» του Ράιαν Κούγκλερ, αφήνουν πίσω τους δύο αρχικά δυνατούς αντιπάλους, το «Ενα Αστέρι Γεννιέται» του Μπράντλεϊ Κούπερ και το «Vice: O Δεύτερος στην Ιεραρχία» του Ανταμ ΜακΚέι.

Δείτε εδώ αναλυτικά τις προβλέψεις του Flix σε όλες τις κατηγορίες των φετινών Οσκαρ και βάλτε και τα δικά σας στοιχήματα. Συντονιστείτε στο Flix, όπου όλη την ημέρα θα μεταδίδουμε νέα και τελευταία προγνωστικά για τους νικητές, ενώ από τις 12 το βράδυ και μετά ξεκινάμε το ζωντανό σχολιασμό, αρχικά από το κόκκινο χαλί και στη συνέχεια από την τελετή. Στη σελίδα του Flix στο Facebook και από τους λογαριασμούς μας στο Twitter και το Instagram θα παρακολουθούμε λεπτό προς λεπτό όλα όσα θα συμβούν μέσα και έξω από το Dolby Theatre του Χόλιγουντ, μέχρι τις πρωινές ώρες.


Δείτε εδώ γιατί η Εϊμι Ανταμς βλέπει τα Οσκαρ


Δείτε εδώ τους υποψήφιους των Οσκαρ τη στιγμή που μαθαίνουν για την υποψηφιότητά τους:


Δείτε εδώ και το παραδοσιακό βίντεο των Screen Junkies με τα honest trailers των υποψήφιων ταινιών


Η οσκαρική κούρσα για το 2019 έχει ήδη ξεκινήσει. Διαβάστε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις βραβεύσεις των κριτικών ενώσεων, τα στοιχήματα και το παρασκήνιο γύρω από την πιο χρυσή βραδιά του Χόλιγουντ στο ειδικό τμήμα του Flix που ανανεώνεται συνεχώς. Μείνετε συντονισμένοι στο Flix και ξενυχτήστε μαζί μας την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου για να δούμε και να σχολιάσουμε μαζί την 91η Απονομή των Βραβείων Οσκαρ.


Η 91η Απονομή των Βραβείων OSCAR® μεταδίδεται ζωντανά και αποκλειστικά στις 24 Φεβρουαρίου (προς ξημερώματα 25) από το COSMOTE CINEMA OSCARS HD με τον πρωτότυπο ήχο και από το COSMOTE CINEMA 1HD, με ελληνικό σχολιασμό από τους Γιώργο Σατσίδη και Χριστίνα Μπίθα, απευθείας από το Λος Aντζελες. Για πρώτη φορά ελληνικό κανάλι θα βρεθεί στο κόκκινο χάλι των βραβείων OSCAR® και οι συνδρομητές της COSMOTE TV θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τις προσελεύσεις των διασήμων και τις αποκλειστικές τους δηλώσεις στο μικρόφωνο του Γιώργου Σατσίδη. Πριν τη «μεταφορά» τους στο κόκκινο χαλί και την έναρξη της τελετής, οι συνδρομητές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την ειδική εκπομπή «OSCARS’ NIGHT» αφιερωμένη στα OSCAR, με συντονιστή τον Θοδωρή Κουτσογιαννόπουλο και καλεσμένους ηθοποιούς και ανθρώπους του κινηματογράφου, που θα σχολιάζουν τις υποψηφιότητες και θα κάνουν τις δικές τους προβλέψεις. Η εκπομπή και η αποστολή στο κόκκινο χαλί θα προβληθεί live και στο επίσημο κανάλι της COSMOTE TV στο YouΤube, στις 23:00 το βράδυ της Κυριακής! Η τηλεοπτική κάλυψη θα κορυφωθεί στις 03.00, με την έναρξη της απονομής. Ως τότε, μη χάσεις τα περισσότερα από 80 οσκαρικά αριστουργήματα που σε περιμένουν στο pop-up κανάλι COSMOTE CINEMA OSCARS HD, με ταινίες οι οποίες έχουν βραβευτεί ή ήταν υποψήφιες για OSCAR®.