Φεστιβάλ / Βραβεία

Oscars 2019: Το Σωματείο Αμερικανών Καλλιτεχνικών Διευθυντών βραβεύει την «Ευνοούμενη»

στα 10

Με το βραβείο που θεωρείται προπομπός του Οσκαρ Καλύτερης Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης τιμήθηκε η «Ευνοούμενη» του Γιώργου Λάνθιμου.

Oscars 2019: Το Σωματείο Αμερικανών Καλλιτεχνικών Διευθυντών βραβεύει την «Ευνοούμενη»

Συνεχίζοντας τις βραβεύσεις των αμερικανικών σωματείων επαγγελματιών του κινηματογραφικού χώρου, στην πορεία προς τα Οσκαρ, το Σωματείο Αμερικανών Καλλιτεχνικών Διευθυντών πήρε τη σκυτάλη για να παραδώσει τα δικά του βραβεία, που θεωρούνται προπομπός του Οσκαρ καλύτερης καλλιτεχνικής διεύθυνσης.

Με τέσσερις κινηματογραφικές κατηγορίες βραβείων, το Σωματείο βράβευσε την «Ευνοούμενη» και τη δουλειά της Φιόνα Κρόμπι στην κατηγορία των ταινιών εποχής, όπου η ταινία του Γιώργου Λάνθιμου επικράτησε των «Roma», «The Ballad of Buster Scruggs», «Bohemian Rhapsody» και «First Man».

Διαβάστε ακόμη: Oscars 2019: Το Σωματείο Αμερικανών Σκηνοθετών ψηφίζει Αλφόνσο Κουαρόν

Black Panther 607

Στην κατηγορία των ταινιών φαντασίας, βράβευσε το «Black Panther», το οποίο αποτελεί μάλλον και τον βασικό αντίπαλο της «Ευνοούμενης» στην αντίστοιχη οσκαρική κατηγορία, ενώ στις κατηγορίες των σύγχρονων ταινιών και των κινουμένων σχεδίων βράβευσε το «Crazy Rich Asians» και το «Isle of Dogs» αντίστοιχα.

Στις τηλεοπτικές κατηγορίες, νικητές αναδείχθηκαν τα «The Handmaid’s Tale», «Glow», «The Marvelous Mrs. Maisel» και «The Alienist».

Διαβάστε ακόμη

Η 91η Απονομή των Βραβείων OSCAR® μεταδίδεται ζωντανά και αποκλειστικά στις 24 Φεβρουαρίου (προς ξημερώματα 25) από το COSMOTE CINEMA OSCARS HD με τον πρωτότυπο ήχο και από το COSMOTE CINEMA 1HD, με ελληνικό σχολιασμό από τους Γιώργο Σατσίδη και Χριστίνα Μπίθα, απευθείας από το Λος Aντζελες. Για πρώτη φορά ελληνικό κανάλι θα βρεθεί στο κόκκινο χάλι των βραβείων OSCAR® και οι συνδρομητές της COSMOTE TV θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τις προσελεύσεις των διασήμων και τις αποκλειστικές τους δηλώσεις στο μικρόφωνο του Γιώργου Σατσίδη. Η τηλεοπτική κάλυψη θα ξεκινήσει με τις πρώτες αφίξεις στο κόκκινο χαλί και θα κορυφωθεί στις 03.00, με την έναρξη της απονομής. Ως τότε, μη χάσεις τα περισσότερα από 80 οσκαρικά αριστουργήματα που σε περιμένουν στο pop-up κανάλι COSMOTE CINEMA OSCARS HD, με ταινίες οι οποίες έχουν βραβευτεί ή ήταν υποψήφιες για OSCAR®.