Φεστιβάλ / Βραβεία

Βραβεία Οσκαρ 2018 / Οι προβλέψεις του Flix - Καλύτερη Μουσική

στα 10

Μετράμε αντίστροφα για την 90ή Απονομή των Βραβείων Οσκαρ και προβλέπουμε τους νικητές στις σημαντικότερες κατηγορίες.

Flix Team
Βραβεία Οσκαρ 2018 / Οι προβλέψεις του Flix - Καλύτερη Μουσική

Πέντε μάστορες της κινηματογραφικής μουσικής ντύνουν ο καθένας με τον δικό του τρόπο τις ταινίες που ανέλαβαν να αναδείξουν. Εξαιρετικές δουλειές όλες, γέρνουν άλλοτε προς το λυρισμό και άλλοτε προς τη διεκπεραίωση, διεκδικούν μια θέση στο μεγάλο βιβλίο των soundtracks και χωρίς πολύ καθαρό φαβορί, περιμένουν με αγωνία το φάκελο...


Βραβεία Οσκαρ 2018 / Οι προβλέψεις του Flix

Το Flix καταγράφει στην ειδική ενότητα «Οσκαρ 2018» την οσκαρική κούρσα με όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις βραβεύσεις των επαγγελματικών σωματείων, τις τελευταίες προβλέψεις και τα trivia που θα οδηγήσουν στην 90ή τελετή απονομής των βραβείων Οσκαρ



Η Μορφή του Νερού (The Shape of Water) | Μουσική: Αλεξάντρ Ντεσπλά

Ενατη υποψηφιότητα για το νέο αγαπημένο συνθέτη της εποχής μας. Στην ταινία του Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο κεντάει ένα μουσικό θέμα πιο λυρικό και από μια βόλτα στο παραμύθι και ξανά πίσω. Μοιάζει ο επικρατέστερος για τη νίκη - και με το δικό του τρόπο το αξίζει.


Star Wars: Οι Τελευταίοι Jedi | Μουσική: Τζον Γουίλιαμς

Η 51η υποψηφιότητα του Τζον Γουίλιαμς φέρνει ρίγη στους φανατικούς του θαυμαστές που αναγνωρίζουν ότι ακόμη και σε μια εποχή πολύ πολύ μακριά από τον πρώτο «Πόλεμο των Αστρων», o 86χρονος θρύλος (με πέντε Οσκαρ μουσικής στο βιογραφικό του) επιμένει να φρεσκάρει το όραμα. Οι υπόλοιποι τον θεωρούν εδώ και χρόνια ξεπερασμένο. Ανάμεσά τους δεν βρίσκεται σίγουρα η Ακαδημία.


Οι Τρεις Πινακίδες Εξω από το Εμπινγκ, στο ΜΙζούρι (Three Billboards Outside Ebbing, Missouri) | Μουσική: Κάρτερ Μπέργουελ

Δεύτερη μόλις υποψηφιότητα του Κάρτερ Μπέργουελ μετά το «Carol» για την ταινία του Μάρτιν ΜακΝτόνα και τη διακριτική του υπογράμμιση πάνω στην τραγωδία, την ειρωνία, το μαύρο χιούμορ και την americana που αγαπάμε να μισούμε. Δεν έχει πολλές ελπίδες, αλλά είναι ωραίο να βρίσκεται στην πεντάδα ως - πλέον - ένας αναγνωρισμένος συνθέτης κινηματογραφικής μουσικής.


Αόρατη Κλωστή (Phantom Thread) | Μουσική: Τζόνι Γκρίνγουντ

Ο κιθαρίστας των Radiohead και μόνιμος συνεργάτης του Πολ Τόμας Αντερσον φτάνει επιτέλους στην πρώτη του υποψηφιότητα με το σχεδόν all-time classic συμφωνικό soundtrack για την «Αόρατη Κλωστή». Δεν αποκλείεται να κερδίσει, κυρίως επειδή η ταινία στήνεται και αφήνεται - και καλά κάνει - πάνω στη μουσική του. Το αξίζει.


Δουνκέρκη (Dunkirk) | Μουσική: Χανς Τσίμερ

Ο Χανς Τσίμερ - έντεκα υποψηφιότητες, μια νίκη το 1994 για τον «Βασιλιά των Λιονταριών» - κάνει στη «Δουνκέρκη» την πιο δύσκολη δουλειά της πεντάδας, αφού ενσωματώνεται στην απίστευτη ηχητική μπάντα της ταινίας για να αναδείξει αγωνία και σασπένς, ενώ ταυτόχρονα ευθυγραμμίζεται με τη βαθιά συγκινητική ματιά του Κρίστοφερ Νόλαν στον ανθρώπινο παράγοντα. Εξαιρετικό επίτευγμα, ίσως μεγαλύτερο και από την ίδια τη μουσική της ταινίας.


Η 90ή Απονομή των Βραβείων Οσκαρ μεταδίδεται ζωντανά και αποκλειστικά στις 4 (προς ξημερώματα 5) Μαρτίου από το COSMOTE CINEMA 1HD με τον πρωτότυπο ήχο και από το COSMOTE CINEMA 2HD, με σχολιασμό από τους Γιώργο Σατσίδη και Χριστίνα Μπίθα. Η τελετή θα προβληθεί με υπότιτλους τη Δευτέρα το βράδυ στις 22.00, στο COSMOTE CINEMA 2HD. Ως τότε, μη χάσεις 85 οσκαρικά αριστουργήματα που σε περιμένουν στο αποκλειστικό κανάλι COSMOTE CINEMA OSCARS HD, για να απολαμβάνεις όλο το μήνα τη μαγεία των OSCAR.

Oscars 2018 Poster

Το Flix καταγράφει στην ειδική ενότητα «Οσκαρ 2018» την οσκαρική κούρσα με όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις βραβεύσεις των επαγγελματικών σωματείων, τις τελευταίες προβλέψεις και τα trivia που θα οδηγήσουν στην 90ή τελετή απονομής των βραβείων Οσκαρ