Φεστιβάλ / Βραβεία

Λουκάνικο αστακού και ποπ κορν με τρούφα: Τι θα φαγωθεί στα Oscars 2017;

στα 10

Ο Βόλφγκανγκ Πακ παρουσιάζει το οσκαρικό μενού του, εκκεντρικό και δημιουργικό, για να γλυκάνει τους χαμένους και ν' απογειώσει τους κερδισμένους.

Λουκάνικο αστακού και ποπ κορν με τρούφα: Τι θα φαγωθεί στα Oscars 2017;

Για να γιορτάσουν οι κερδισμένοι και να ξεχαστούν οι χαμένοι: ο Βόλφγκανγκ Πακ, ο Αυστριακός σεφ που εδώ και δεκαετίες διαμόρφωσε την κουζίνα του Λος Αντζελες, είναι και πάλι υπεύθυνος για το οσκαρικό μενού που θ' απολαύσουν οι σταρ στον Χορό του Κυβερνήτη, ένα δείπνο για περίπου 1.500 άτομα που ακολουθεί την Τελετή Απονομής των Βραβείων Οσκαρ την Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου. Και οι επιλογές του μοιάζουν και φέτος βουτηγμένες στη χλιδή και την έμπνευση.

Διαβάστε κι αυτό: Βραβεία Οσκαρ 2017: Οι υποψηφιότητες

oscars 2017 βόλφγκανγκ πακ 607 Μικρά μόνο στο μάτι τα μπεργκεράκια από μοσχάρι Κόμπε με παλαιωμένο τσένταρ

Ο Βόλφγκανγκ Πακ και οι συνεργάτες του δίνουν μια πρώτη... γεύση απ' όσα ετοιμάζουν για το δείπνο της Κυριακής. Οι προσκεκλημένοι θα δοκιμάσουν, μεταξύ άλλων, corn dogs αστακού (λουκάνικο αστακού σε κουρκούτι, τηγανισμένο), πικάντικο ταρτάρ τόνου, ψητές πατάτες με χαβιάρι, ποπ κορν πασπαλισμένο με τρούφα, παϊδάκια από μοσχάρι Γουαγκού με μυρωδικά και καπνιστό σολωμό σε καναπεδάκια στο σχήμα του Οσκαρ.

Τα εν λόγω καναπεδάκια στην προετοιμασία και στο τελικό αποτέλεσμα:

oscars 2017 βόλφγκανγκ πακ 607

oscars 2017 βόλφγκανγκ πακ 607

Μετά από 23 χρόνια στο πόστο του σεφ για τη βραδιά του Governor's Ball, ο Βόλφγκανγκ Πακ έχει και τις παραγγελιές του από τους σταρ: «Είδα την Μπάρμπρα Στρέιζαντ στο ξενοδοχείο Μπελ-Ερ,» κουτσομπολεύει ο σεφ «και μου είπε, θα κάνεις αυτήν την κοτόπιτα με τρούφα, γιατί είναι η αγαπημένη μου; Κι η Βαϊόλα Ντέιβις μου ζήτησε να κάνω τα μακαρόνια σουφλέ μου. Οπότε φυσικά θα τα κάνουμε κι αυτά!»

oscars 2017 βόλφγκανγκ πακ 607 Η ζαχαροπλάστρια Σέρι Γιαρντ μοντάρει το οσκαρικό 3D γλυκό της. Κάθε καλεσμένος θα πάρει ένα πιάτο με τη «σκάλα με το κόκκιν χαλί» φτιαγμένη από μπλακ φόρεστ, ενώ μικροσκοπικά φώτα LED θ' ανάβουν γύρω από το σοκολατένιο Οσκαρ, πασπαλισμένο με σκόνη χρυσού κι αυτό, τοποθετημένο μπροστά σ' ένα billboard που τρώγεται, θα δίνει το εφέ του 3D, όταν ο καλεσμένος φορά τα αντίστοιχα γυαλιά του.

Συνολικά για τη βραδιά του Governor's Ball θα χρησιμοποιηθούν 10 κιλά χαβιάρι, 150 αστακοί από το Μέιν, 6.500 ψωμάκια στο σχήμα του Οσκαρ και 2.400 μποκάλια σαμπάνια Piper-Heisdieck. Ωστόσο όλα τα κρασιά θα είναι αποκλειστικά από την παραγωγή του Φράνσις Φορντ Κόπολα. Οταν έρθει η ώρα του γλυκού, οι καλεσμένοι θα ξεδώσουν με γλυφιτζούρια - και πάλι στο σχήμα του Οσκαρ φυσικά - με γεύση καπουτσίνο καραμέλα, μικρά εκλέρ πραλίνας φουντουκιού, μπανόφι και τη φετινή εκκεντρική δημιουργία της ζαχαροπλάστριας Σέρι Γιαρντ, μια ατομική μπλακ φόρεστ στο σχήμα των σκαλοπατιών της τελετής, με το κόκκινο χαλί, φτιαγμένη έτσι ώστε να πρέπει να καταναλωθεί φορώντας γυαλιά 3D. Και τώρα, ας παραγγείλουμε μια πίτσα να περνάει η ώρα...

Διαβάστε ακόμη:

Η 89η Απονομή των Βραβείων Οσκαρ θα μεταδοθεί ζωντανά στις 26 (προς ξημερώματα 27) Φεβρουαρίου από το COSMOTE CINEMA 1HD σε σχολιασμό Γιώργου Σατσίδη και Χριστίνας Μπίθα, και από το COSMOTE CINEMA 2HD χωρίς σχολιασμό. Η COSMOTE TV αποτελεί για τα επόμενα τρία χρόνια τον μοναδικό προορισμό για τα Βραβεία της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

oscar Poster 2017 607