Φεστιβάλ / Βραβεία

Βραβεία Οσκαρ 2017 / Οι προβλέψεις του Flix - Οσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας

στα 10

Μετράμε αντίστροφα για την 89η Απονομή των Βραβείων Οσκαρ και προβλέπουμε τους νικητές στις σημαντικότερες κατηγορίες.

Flix Team
Βραβεία Οσκαρ 2017 / Οι προβλέψεις του Flix - Οσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας

H παραδοσιακά πιο αναπάντεχη (και όχι πάντα με την καλή έννοια) κατηγορία των Οσκαρ μοιάζει φέτος εξίσου αναπάντεχη.

Η λογική θα μίλαγε για τον τίτλο του απόλυτου φαβορί στο «Toni Erdmann» - ειδικά αφού απουσιάζει, χωρίς πραγματικά κανένα λόγο, το «Elle» του Πολ Βερχόφεν- αλλά το «Land of Mine», όπως και ο «Κύριος Οβε» μοιάζουν πιο φιλικά στους ψηφοφόρους.

Και όλα αυτά χωρίς να συνυπολογίσει κανείς τον «Εμποράκο» του Ασγκάρ Φαραντί που εκτός από το πιο δυνατό outsider είναι ταυτόχρονα και η ταινία που πολλοί υποστηρίζουν ότι θα έπρεπε να κερδίσει. Για εξωκινηματογραφικούς λόγους. Η απαγόρευση εισόδου που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση Τραμπ, η απόφαση του Ασγκάρ Φαραντί να μην παραστεί στα Οσκαρ και η συζήτηση γύρω από το #muslimban που μοιάζει ανοιχτή και θλιβερή την ίδια ακριβώς στιγμή θα αποκτήσει ένα σημαντικό επιχείρημα κατά του Τραμπ αν το Οσκαρ καταλήξει στο... Ιράν.

Διαβάστε κι αυτό: Βραβεία Οσκαρ 2017: Οι υποψηφιότητες

Η 89η Απονομή των Βραβείων Οσκαρ θα μεταδοθεί ζωντανά στις 26 (προς ξημερώματα 27) Φεβρουαρίου από το COSMOTE CINEMA 1HD σε σχολιασμό Γιώργου Σατσίδη και Χριστίνας Μπίθα, και από το COSMOTE CINEMA 2HD χωρίς σχολιασμό. Η COSMOTE TV αποτελεί για τα επόμενα τρία χρόνια τον μοναδικό προορισμό για τα Βραβεία της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.


ΒΡΑΒΕΙΑ ΟΣΚΑΡ 2017 / ΟΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΤΟΥ FLIX


Land of Mine 607

Land of Mine του Μάρτιν Σάντφλιτ - Δανία

12η υποψηφιότητα για τη Δανία που έχει κερδίσει το Οσκαρ τρεις φορές: το 1987 με την «Γιορτή της Μπαμπέτ», το 1988 με το «Πέλε, ο Κατακτητής» και το 2010 με το «In A Better World». Το «Land of Mine» του Μάρτιν Σάντφλιτ αφηγείται μια σχετικά άγνωστη ιστορία από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν το Μάιο του 1945, λίγες ημέρες μετά το τέλος του πολέμου, μια ομάδα Γερμανών αιχμαλώτων πολέμου (2000 άντρες συνολικά) οδηγήθηκαν στη Δανία και υποχρεώθηκαν να αφοπλίσουν τις δύο εκατομμύρια νάρκες που είχαν θάψει οι γερμανικές δυνάμεις κατοχής κατά μήκος της Δυτικής ακτής. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για το «Land of Mine».

A Man Called Ove 607

Ο Κύριος Οβε (A Man Called Ove / En man som heter Ove) του Χάνες Χολμ - Σουηδία

15η υποψηφιότητα για τη Σουηδία που έχει κερδίσει το Οσκαρ τρεις φορές, όλες με ταινίες του Ινγκμαρ Μπέργκμαν: το 1960 με την «Πηγή των Παρθένων», το 1961 με το «Μέσα από το Σπασμένο Καθρέφτη» του Ινγκμαρ Μπέργκμαν και το 1983 με το «Φάνι και Αλέξανδρος». Ο «Κύριος Οβε» αφηγείται την ιστορία ενός 59χρονου, γκρινιάρη, εριστικού, καταθλιπτικού τύπου που πίσω από την ετικέτα «ο γείτονας από την κόλαση» που του έχουν «κολλήσει» όσοι έχουν την ατυχία να ζουν κοντά του κρύβει μια πολύ συγκινητική ιστορία. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για το «Ο Κύριος Οβε».

Salesman 607 2

Ο Εμποράκος (The Salesman) του Ασγκάρ Φαραντί - Ιράν

3η υποψηφιότητα για το Ιράν που έχει κερδίσει ακόμη ένα Οσκαρ με ταινία του Ασγκάρ Φαραντί, το «Ενας Χωρισμός» του 2011. Ο «Εμποράκος» - η ιστορία ενός ζευγαριού στο σύγχρονο Ιράν που προσπαθεί να ξεπεράσει ένα περιστατικό βίας που συνέβη μέσα στο νέο του σπίτι, σε μια ελεύθερη και παράλληλη μεταφορά στο «Ο Θάνατος του Εμποράκου» του Αρθουρ Μίλερ. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για τον «Εμποράκο».

Tanna 607

Tanna των Μπέντλεϊ Ντιν και Μάρτιν Μπάτλερ

Πρώτη υποψηφιότητα της Αυστραλίας στην κατηγορία της Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας, το «Tanna» είναι η λιγότερο γνωστή από τις πέντε ταινίες που διεκδικούν το Οσκαρ και αφηγείται την ιστορία ενός απαγορευμένου έρωτα με φόντο ένα ερημικό νησί του Ειρηνικού Ωκεανού που κυριαρχείται από ένα ενεργό ηφαίστειο.

Toni Erdmann 607

Toni Erdmann της Μάρεν Αντε

19η υποψηφιότητα για τη Γερμανία που μετράει τρεις νίκες: το 1979 με το «The Tin Drum», το 2002 με το «Nowhere in Africa» και το 2006 με τις «Ζωές των Αλλων». Χωρίς συστάσεις πλέον, η ταινία της Μάρεν Αντε μεταφέρει τον τίτλο της πιο πετυχημένης ευρωπαϊκής ταινίας της χρονίας στα Οσκαρ και ελπίζει σε βραβείο. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για το «Toni Erdmann».

Διαβάστε ακόμη

Η 89η Απονομή των Βραβείων Οσκαρ θα μεταδοθεί ζωντανά στις 26 (προς ξημερώματα 27) Φεβρουαρίου από το COSMOTE CINEMA 1HD σε σχολιασμό Γιώργου Σατσίδη και Χριστίνας Μπίθα, και από το COSMOTE CINEMA 2HD χωρίς σχολιασμό. Η COSMOTE TV αποτελεί για τα επόμενα τρία χρόνια τον μοναδικό προορισμό για τα Βραβεία της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

oscar Poster 2017 607

Αναζητήστε εδώ ολα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την οσκαρική κούρσα που θα μας οδηγήσει στην 89η Απονομή των Βραβείων Οσκαρ