Φεστιβάλ / Βραβεία

Oscars 2017: Ολα τα «νούμερα» που πρέπει να γνωρίζετε για την 89η Απονομή των Βραβείων Οσκαρ

στα 10

Πλησιάζοντας προς τη μεγάλη βραδιά των φετινών Οσκαρ, απομνημονεύστε τα νούμερα που θα χρειαστείτε όταν αρχίσουν οι βραβεύσεις.

Flix Team
Oscars 2017: Ολα τα «νούμερα» που πρέπει να γνωρίζετε για την 89η Απονομή των Βραβείων Οσκαρ

Στο τέλος κάθε οσκαρικής απονομής αυτό που μένει είναι τα νούμερα. Πόσοι είδαν την τηλεοπτική μετάδοση; Ποια ταινία πήρε τα περισσότερα βραβεία; Ποια ρεκόρ έσπασαν οι βραβευμένοι και οι χαμένοι;

Λίγο πριν ξεκινήσει η 89η Απονομή των Βραβείων Οσκαρ και ενώ όλοι συντονιζόμαστε εδώ για να οργανωθούμε για το πιο λαμπερό ξενύχτι της χρονιάς, εξασκηθείτε στην αριθμητική με τα «νούμερα» που αξίζει να απομνημονεύσετε φέτος.

To Flix θα ξενυχτήσει με επίσημο dress code για να σας μεταφέρει σε ζωντανή αναμετάδοση όλα όσα θα συμβούν από τον πρώτο σταρ που θα πατήσει το πόδι του στο κόκκινο χαλί μέχρι και το νικητή του Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας

Jimmy Kimmel Oscars

15.000 είναι η αμοιβή του Τζίμι Κίμελ για την παρουσίαση της απονομής.

Με 26 υποψηφιότητες, η Lionsgate βρίσκεται στην κορυφή όλων των στούντιο στα φετινά Οσκαρ.

Είναι η πρώτη χρονιά όπου μαύροι ηθοποιοί είναι υποψήφιοι σε όλες τις κατηγορίες. Ο Ντένζελ Γουάσινγκτον στον Α' Ανδρικό, η Ρουθ Νέγκα στον Α' Γυναικείο, ο Μαχερσάλα Αλι στο Β' Ανδρικό και οι Βαϊόλα Ντέιβις, Οκτάβια Σπένσερ και Ναόμι Χάρις στο Β' Γυναικείο.

Τρίτη υποψηφιότητα για την Βαΐόλα Ντέιβις στον Β' Γυναικείο Ρόλο για το «Fences» - ρεκόρ για μαύρη ηθοποιό. Είχε προταθεί ξανά για Α' Γυναικείο Ρόλο το 2012 για το «The Help» και για Β' Γυναικείο Ρόλο το 2009 για το «Doubt».

Με 21 υποψηφιότητες ο υπεύθυνος για το μιξάζ του «Hacksaw Ridge» Κέβιν Ο' Κόνελ είναι ο πιο πολλές φορές υποψήφιος όλων των εποχών χωρίς καμία νίκη.

Mel Gibson Oscars

Εχουν περάσει 21 χρόνια από τότε που ο Μελ Γκίμπσον είχε προταθεί ξανά για Οσκαρ.

683 είναι τα νέα μέλη που προστέθηκαν φέτος στην Ακαδημία: το 46% των νέων μελων είναι γυναίκες και το 41% έγρωμοι.

190 εκατομμύρια δολάρια είναι η καθαρή αξία του Ντένζελ Γουάσινγκτον - η μεγαλύτερη ανάμεσα σε όλους τους υποψήφιους ερμηνείας.

2.1 εκατομμύρια δολάρια είναι το κόστος μιας διαφήμισης 30 δευτερολέπτων κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής αναμετάδοσης των Οσκαρ.

696.000 δολάρια είναι η αξία του 24 καρατίων χρυσού αγάλματιδιού

Oscars red carpet trivia 607 5

30.000 δολάρια είναι το κόστος του κόκκινου χαλιού των Οσκαρ, μήκους περίπου 1500 τετραγωνικών μέτρων.

42.8 εκατομμύρια δολάρια είναι το συνολικό κόστος της τελετής.

100+ εκατομμύρια δολάρια είναι το ποσό που ξοδεύεται ετησίως για την προώθηση των ταινίων για τα Οσκαρ.

16 απονομές έχουν γίνει στο Dolby Theatre (γνωστό πιο πριν ως Kodak Theatre)

24 οι κατηγορίες στα φετινά Οσκαρ.

52 τα χρόνια όπου η τηλεοπτική μετάδοση της απονομής γίνεται από το ABC.

225+ οι χώρες (ανάμεσά τους και η Ελλάδα) στις οποίες η τελετή θα μεταδοθεί ζωντανα.

250 οι άνθρωποι που δουλεύουν στο τμήμα της παραγωγής για την τηλεοπτική μετάδοση και περίπου 270 οι τεχνικοί που δουλεύουν κατά τη διάρκεια της μετάδοσης.

La La Land Alternative Posters 607

340.5 εκατομμύρια δολάρια είναι οι παγκόσμιες εισπράξεις του «La La Land» - ο μεγαλύτερος αριθμός ανάμεσα στις υποψήφιες για Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας.

**144.2 εκατομμύρια δολάρια είναι οι εισπράξεις στην Αμερική του «Hidden Figures» - ο μεγαλύτερος αριθμός ανάμεσα στις υποψήφιες για Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας.

336 ταινίες υποβλήθηκαν για τα φετινά Οσκαρ, από τις οποίες προέκυψαν οι 9 υποψήφιες για το Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας.

3.300 είναι οι θέσεις του Dolby Theatre τη βραδιά των Οσκαρ.

42.8 εκατομμύρια δολάρια κόστισε περίπου η φετινή 89η Απονομή των Βραβείων Οσκαρ.

Δείτε εδώ και ένα γράφημα με ακόμη περισσότερα νούμερα:

Oscars-v6

Source: WalletHub


Η 89η Απονομή των Βραβείων Οσκαρ θα μεταδοθεί ζωντανά στις 26 (προς ξημερώματα 27) Φεβρουαρίου από το COSMOTE CINEMA 1HD σε σχολιασμό Γιώργου Σατσίδη και Χριστίνας Μπίθα, και από το COSMOTE CINEMA 2HD χωρίς σχολιασμό. Η COSMOTE TV αποτελεί για τα επόμενα τρία χρόνια τον μοναδικό προορισμό για τα Βραβεία της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

oscar Poster 2017 607

Αναζητήστε εδώ ολα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την οσκαρική κούρσα που θα μας οδηγήσει στην 89η Απονομή των Βραβείων Οσκαρ