Φεστιβάλ / Βραβεία

Oscars 2016: Ο αδερφός του Σιλβέστερ Σταλόνε δεν μπορεί να το πιστέψει ότι ο Σλάι έχασε το Οσκαρ

στα 10

Ο Σιλβέστερ Σταλόνε δεν επιβεβαίωσε τα προγνωστικά και έχασε το Οσκαρ Β' Ανδρικού Ρόλου για το «Creed». Ο αδερφός του το θεώρησε ντροπή, το ομολόγησε δημοσίως και τώρα απολογείται για την έκρηξή του.

Oscars 2016: Ο αδερφός του Σιλβέστερ Σταλόνε δεν μπορεί να το πιστέψει ότι ο Σλάι έχασε το Οσκαρ

Ηταν μια από τις πιο αμήχανες στιγμές των φετινών Οσκαρ.

Ενώ όλοι περίμεναν την αδιαμφισβήτητη νίκη του Σιλβέστερ Σταλόνε στον B' Ανδρικό Ρόλο για το «Creed» για να ζήσουν μια συγκινητική στιγμή από αυτές που μόνο τα Οσκαρ μπορούν να χαρίσουν στον κόσμο του σινεμά, μια μεγάλη έκπληξη ήρθε να ανατρέψει τα πάντα. Το όνομα του Μαρκ Ράιλανς ακούστηκε από τα χείλη της Πατρίσια Αρκέτ και εκεί τέλειωσε το όνειρο του Σταλόνε που ήθελε να δει τη διαδρομή της καριέρας του - που ξεκίνησε με το «Rocky» πίσω στο 1976 - να κλείνει με ένα χρυσό αγαλματάκι.

Διαβάστε αναλυτικά: Βραβεία Οσκαρ 2016: «Spotlight» στην διαφορετικότητα

Stallone Oscars 1977 O Σιλβέστερ Σταλόνε στα Οσκαρ του 1977

Το βραβείο στον Ράιλανς ήταν δίκαιο - με την έννοια πως η ερμηνεία του στή «Γέφυρα των Κατασκόπων» του Στίβεν Σπίλμπεργκ ήταν μια από τις πιο σπουδαίες που έχουμε δει πρόσφατα. Αυτό, ωστόσο, δεν σήμαινε ποτέ τίποτα στο θεσμό των Οσκαρ που άνετα θα μπορούσαν να βραβεύσουν κάποιον λιγότερο καλό και αυτό να έχει εξίσου νόημα. Η βράβευση στον Σταλόνε - για να μην είμαστε άδικοι - δεν θα ήταν χαριστική: στο ρόλο του γερασμένου Ρόκι Μπαλμπόα, ο Σταλόνε είναι συγκινητικός, από την κίνηση του κορμιού του μέχρι το μερικώς αγνώριστο πλέον προσωπό του είναι μια μορφή που κουβαλάει πάνω της χρόνια αγώνων και μαζί λίγη από τη μελαγχολία των χρόνων που πέρασαν.


Τα social media όπως ήταν λογικό οργίασαν τη στιγμή που δεν ακούστηκε το όνομα του Σιλβέστερ Σταλόνε - εδώ και το συγκινητικό μήνυμα του Αρνολντ Σβαρτσενέγκερ:

Αμέσως μετά τα βραβεία, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, o Σιλβέστερ Σταλόνε έδωσε το δικό του «διακριτικό» μήνυμα για την ήττα του:


Αμέσως μετά τη βράβευση του Μαρκ Ράιλανς, ο αδερφός του Σιλβέστερ Σταλόνε, Φρανκ δεν έδειξε την ίδια διακριτικότητα όταν έγραψε στο Twitter:

«Η Ακαδημία θα πρέπει να ντρέπεται. Είναι πεντακάθαρο σαν τη μύτη που έχετε στο προσωπό σας πως ο Σλαί νίκησε. Ο Μαρκ ποιός; Αυτά είναι τελείως χολιγουντιανές μαλακίες.»

«Αν ήμουν ο Μαρκ; Θα έπρεπε να ντρεπομουν.»

«Ο Μαρκ Ράιλανς δεν μπορούσε ούτε να χτενίσει τα μαλλιά του. Για όνομα του Χριστού, αυτή είναι η τρίτη φορά που ληστεύουν τον Σλάι.»

Frank Stallone 607 O Σιλβέστερ με τον αδελφό του, Φρανκ Σταλόνε στην πρεμιέρα του «Expendables 3»

Τα παραπάνω tweets του Φρανκ Σταλόνε σβήστηκαν στη συνέχεια για να ακολουθήσουν απολογητικά μηνύματα, αλλά και μία απολογία του ίδιου του Σιλβέστερ Σταλόνε που θέλησε με επίσης διακριτικό τρόπο να καλύψει τον οργισμένο αδελφό του.



Για να ζήσετε τα Οσκαρ 2016 λεπτό προς λεπτό - από τους πρώτους που πάτησαν το κόκκινο χαλί μέχρι και τον νικητή του Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας - μπείτε στο live blog του Flix που μετέδωσε, με φωτογραφίες, videos, tweets και άμεση ανταπόκριση ολόκληρη την τελετή με λεπτομέρειες.

Διαβάστε ακόμη: