Φεστιβάλ / Βραβεία

Oscars 2016: Εξι σεναριογράφοι εξηγούν τα μυστικά τους στο δρόμο προς τα Οσκαρ

στα 10

Εξι από τους πιο σημαντικούς σεναριογράφους της χρονιάς μιλούν στους New York Times για τον τρόπο με τον οποίο δούλεψαν πάνω σε μερικές από τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς.

Oscars 2016: Εξι σεναριογράφοι εξηγούν τα μυστικά τους στο δρόμο προς τα Οσκαρ

Ο Ααρον Σόρκιν, ο Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιάριτου, ο Πάολο Σορεντίνο, ο Κάρι Φουκουνάγκα, η Φίλις Νάγκι και η μία και μοναδική Εϊμι Σούμερ φωτογραφίζονται για το περιοδικό των New York Times και μιλούν για τον τρόπο με τον οποίο γράφουν... Κάποιοι από αυτούς θα βρεθούν στα φετινά Οσκαρ, κάποιοι υπογράφουν μερικά από τα πιο θαρραλέα σενάρια της χρονιάς, όλοι τους αναζητούν, όμως, ένα νέο τρόπο να γράφεις... ιστορία.

Κάντε κλικ εδώ για όλα τα best of του 2015. Λίστες, στιγμές, αναμνήσεις, απροσδόκητα trivia, κι όλα όσα ήταν σινεμά (και τηλεόραση) τη χρονιά που τελειώνει...

Aaron Sorkin 607

O Ααρον Σόρκιν μιλάει για το «Steve Jobs»

«Συγκεκριμένοι τύποι ιδιοφυιών μοιάζει δύσκολο να τους δραματοποιήσεις. Η κωδικοποίηση, προς μεγάλη μου απογοήτευση, δεν μοιάζει με τίποτα στην οθόνη. Μοιάζει απλά με κάτι τύπους που πληκτρολογούν. To κλειδί είναι να κάνεις χαλαρές σκηνές να μοιάζουν με ληστείες τραπεζών και αποδράσεις από τις φυλακές. Μου αρέσει αυτό που γίνεται όταν γράφεις κάτι το οποίο χτίζεται πάνω στο συνδυασμό του ταλέντου ενός υπέροχου σκηνοθέτης, υπέροχων ηθοποιών, σπουδαίων σχεδιαστών, σπουδαίων τεχνικών. Μου αρέσουν τα ομαδικά σπορ περισσότερο από τα ατομικά. Μου αρέσουν τα γκρουπ περισσότερο από τους σόλο καλλιτέχνες. Γι' αυτό και γράφω σενάρια και όχι νουβέλες.»

Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Steve Jobs» του Ντάνι Μπόιλ

Amy Schumer 607

H Εϊμι Σούμερ μιλάει για το «Inside Amy Schumer» και το «Trainwreck»

«Γράφω εδώ και πολύ λίγο καιρό. Επρεπε να πάρω από κάποιον το πρόγραμμα Final Draft όταν το τηλεοπτικό μου σόου εγκρίθηκε για παραγωγή. Είναι για μένα όλα καινούρια. Αλλά θα γίνω καλύτερη.»

Διαβάστε ακόμη γιατί η Εϊμι Σούμερ είναι ένα - αν όχι το πρόσωπο του 2015

Paolo Sorrentino 607

Ο Πάολο Σορεντίνο μιλάει για το «Youth»

«Οταν ξεκινάω να γράψω μια ταινία, η πρώτη μου προτεραιότητα είναι ότι θέλω να είναι αστεία. Θέλω να κάνω τους ανθρώπους να γελάνε. Καθώς προσπαθώ να το καταφέρων, συχνά καταλήγω να δημιουργήσω κάτι που είναι ταυτόχρονα και θλιβερό.»

Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για το «Youth»

Alejandro Gonzales Innaritu

Ο Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιάριτου μιλάει για το «The Revenant»

«Ο σκοπός μου είναι γοητεύσω το κοινό σε μια ανασταλτική δυσπιστία. Το χρέος της τέχνης είναι να κάνει το απίθανο πιθανό.»

Δείτε ακόμη: Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο σε ελεύθερη πτώση: δείτε αποκλειστικά ένα υπέροχο κλιπ από το «Revenant»

Cary Fukunaga 607

Ο Κάρι Φουκουνάγκα μιλάει για το «Beasts of No Nation»

«Πάντα μου άρεσαν τα σενάρια που πειράζουν την τεχνική των τριών πράξεων (πρόλογος - μέση - επίλογος). Μπορεί μερικές φορές να χάσεις κοινό όταν το κάνεις αυτό, αλλά εκτιμώ νέες φόρμες πάνω στην τεχνική. Σύμφωνα με την εμπειρία μου, συνήθως αξίζει το ρίσκο.»

Διαβάστε αναλυτικά για το πείραμα του Netflix με το «Beasts of No Nation»

Phylis Naggi

Η Φίλις Νάγκι μιλάει για το «Carol»

«Προσπάθησα να διατηρήσω αυτή την εμμονική ποιότητα της Πατρίσια Χάισμιθ φτιάχνοντας σκηνές στις οποίες ο σκηνοθέτης και οι ηθοποιοί θα ένιωθαν ελεύθεροι να δημιουργήσουν χωρίς λέξεις. Η έλλειψη διαλόγων, η έλλειψη της ανάγκης να γίνουν όλα λέξεις - έτσι αφηγήθηκα αυτήν την ιστορία.»

Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για το «Carol» του Τοντ Χέινς


Διαβάστε και δείτε ακόμη

Tags: Oscars 2016