Φεστιβάλ / Βραβεία

Βραβεία Οσκαρ 2016 / Οι προβλέψεις του Flix: Καλύτερη Φωτογραφία

στα 10

Μετράμε αντίστροφα για την 88η Απονομή των Βραβείων Οσκαρ και προβλέπουμε τους νικητές στις σημαντικότερες κατηγορίες.

Flix Team
Βραβεία Οσκαρ 2016 / Οι προβλέψεις του Flix: Καλύτερη Φωτογραφία
Θα μπορέσει ο Εμανουέλ Λουμπέζκι να κερδίσει το τρίτο του συνεχόμενο Οσκαρ;

Πριν προχωρήσει κανείς στους υποψήφιους για το φετινό Οσκαρ Καλύτερης Φωτογραφίας, θα άξιζε να σταθεί στην απέραντη ομορφιά της κάθε μίας από τις ταινίες που είναι υποψήφιες και να θαυμάσει ξεχωριστά έναν έναν τους ανθρώπους που υπήρξαν υπεύθυνοι για πέντε σπουδαία επιτεύγματα στο πεδίο της διεύθυνσης φωτογραφίας.

Ζήστε τα Οσκαρ 2016 λεπτό προς λεπτό - από τα τελευταία προγνωστικά, τους πρώτους που θα πατήσουν το κόκκινο χαλί μέχρι και τον νικητή του Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας στο live blog του Flix που βρίσκεται ήδη στον αέρα.

Carol 607

Τον Εντ Λάκμαν που στη δεύτερη υποψηφιότητα του (η πρώτη ήταν το «Far from Heaven» του 2002) συνεργάζεται ξανά με τον Τοντ Χέινς για το απαστράπτον, παραισθησιογόνο, ρετρό σύμπαν της «Carol».

The Hateful Eight 607

Τον Ρόμπερτ Ρίτσαρντσον που κινηματογράφησε σε φιλμ 70mm το γουέστερν-δωματίου του Κουέντιν Ταραντίνο, όχι μόνο τιμώντας το πλέον αμερικάνικο φιλμικό είδος, αλλά φέρνοντάς το τόσο κοντά στην εποχή μας που υπάρχουν στιγμές που νιώθεις ότι όπως μιλάει για το σήμερα, έτσι μοιάζει φωτισμένο σχεδόν χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση. Αυτή είναι η ένατη υποψηφιότητα του Ρίτσαρντσον που έχει κερδίσει τρία Οσκαρ (για το «JFK», το «Aviator» και το «Hugo», ενώ ήταν υποψήφιος και για τις δύο προηγούμενες ταινίες του Κουέντιν Ταραντινό («Inglourious Basterds», «Hugo» και «Django Unchained»).

mad max 607

Τον Τζον Σιλ για το «Mad Max: Fury Road», την πιο όμορφα σκονισμένη ταινία που είδαμε (σχεδόν) ποτέ. Πέμπτη υποψηφιότητα για τον Διευθυντή Φωτογραφίας του «Witness», του «Rain Man» και του «Cold Mountain», o οποίος έχει κερδίσει δίκαια το Οσκαρ για τον «Αγγλο Ασθενή» του 1996.

Leonardo Di Caprio The Revenant 607 1

Τον Εμανουέλ Λουμπέζκι που μπορεί να χρεωθεί τη μισή επιτυχία της «Επιστροφής» με μια δουλειά αξεπέραστης τεχνικής, ομορφιάς και συνέπειας. Φαινόμενο των σύγχρονων Οσκαρ, ο Λουμπέζκι έχει προταθεί οκτώ φορές και έχει κερδίσει ήδη δύο συνεχόμενα Οσκαρ (πρόπερσι με το «Gravity» και πέρσι με το «Birdman»).

sicario 607

Τον Ρότζερ Ντίκινς που φώτισε το «Sicario» με την ίδια απαράμιλλη τεχνική του ρεαλισμού και του παραλογισμού - σαν ένα ντοκιμαντέρ που θα μπορούσε να συμβεί μόνο στο σινεμά. Δεκατρείς φορές υποψήφιος, δεν υπάρχει σχεδόν μεγαλύτερη αδικία στα σύγχρονα Οσκαρ από το γεγονός ότι ο μόνιμος συνεργάτης των αδελφών Κοέν και ο άνθρωπος που φώτισε το «The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford» δεν έχει κερδίσει κανένα.

*Τα προγνωστικά μιλούν *για καθαρή νίκη του Εμανουέλ Λουμπέζκι, με μοναδικούς αντιπάλους (να ακολουθούν από μακριά) τον Τζον Σιλ για το «Mad Max: Fury Road» και τον Εντ Λάκμαν για το «Carol». Αν ο Λουμπέζκι κερδίσει θα γίνει από τους λίγους ανθρώπους στην ιστορία των Οσκαρ που έχουν κερδίσει τρία συνεχόμενα Οσκαρ σε τρεις συνεχόμενες χρονιές.

Αυτές είναι οι υποψηφιότητες για το Οσκαρ Καλύτερης Φωτογραφίας:

Δείτε εδώ ένα ντοκιμαντέρ για τη δουλειά του Εμανουέλ Λουμπέζκι στο «The Revenant»:


Ζήστε τα Οσκαρ 2016 λεπτό προς λεπτό - από τα τελευταία προγνωστικά, τους πρώτους που θα πατήσουν το κόκκινο χαλί μέχρι και τον νικητή του Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας στο live blog του Flix που βρίσκεται ήδη στον αέρα.

Βραβεία Όσκαρ 2016 - Περισσότερες προβλέψεις: