Φεστιβάλ / Βραβεία

Oscars 2016: Κέιτ Γουίνσλετ, Λεονάρντο ΝτιΚάπριο. Αυτό θα είναι το ωραιότερο ζευγάρι τη βραδιά της απονομής

στα 10

Εχουν περάσει 20 χρόνια απ' όταν γνωρίστηκαν στ' αμπάρια του «Τιτανικού». Είναι κολλητοί φίλοι και περνούν τη φετινή σεζόν των βραβείων παρέα. Κι εμείς χαζεύουμε.

Oscars 2016: Κέιτ Γουίνσλετ, Λεονάρντο ΝτιΚάπριο. Αυτό θα είναι το ωραιότερο ζευγάρι τη βραδιά της απονομής

Ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο κι η Κέιτ Γουίνσλετ πρωτογνωρίστηκαν πριν από 20 χρόνια σχεδόν, το 1997, στα γυρίσματα του Τιτανικού, όταν ήταν ο Τζακ κι η Ρόουζ. Φέτος έχουν μια σπάνια, διασκεδαστική και τονωτική ευκαιρία να γιορτάσουν τη σχέση τους: είναι κι οι δυο υποψήφιοι για Οσκαρ, εκείνος φαβορί για το Α' Ανδρικού για την «Επιστροφή», εκείνη υποψήφια για το Β' Γυναικείου για το «Steve Jobs». Οι δυο τους έχουν παραμείνει στενοί φίλοι και δεν παύουν, μέσα στα χρόνια αλλά και ειδικά φέτος που οι αφορμές αφθονούν, να εκφράζουν ο ένας το θαυμασμό του για τον άλλον.

Το Flix θα «μεταδίδει» ζωντανά την 88η Απονομή των Βραβείων Οσκαρ το βράδυ της Κυριακής, 28 Φεβρουαρίου, με live blogging, σχόλια, ενημέρωση και παρασκήνιο. Διαβάστε και δείτε εδώ ό,τι χρειάζεται να ξέρετε πριν τη μεγάλη βραδιά.

«Σε πολλά πράγματα δεν έχει αλλάξει καθόλου, σε άλλα έχει αλλάξει εντελώς,» είπε η Κέιτ Γουίνσλετ στο People. «Είναι πιο δυνατός ηθοποιός αυτή τη στιγμή απ' όσο ήταν ποτέ. Βρίσκω ότι είναι πιο ωραίος απ' ό,τι ήταν ποτέ. Και μου φαίνεται, εμένα τουλάχιστον, πιο κατασταλαγμένος, με τον εαυτό του, τώρα, το οποίο είναι παράξενο αν σκεφτείς ότι συμβαίνουν τόσα πολλά γύρω του. Είναι συγκεντρωμένος και ήρεμος κι αυτό φυσικά δεν ίσχυε πριν 20 χρόνια.» Από την πλευρά του, ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο είχε εξηγήσει πριν λίγα χρόνια, στην Οπρα Γουίνφρι, γιατί η σχέση τους είναι τόσο σημαντική γι' αυτόν: «Με πολλούς τρόπους, η Κέιτ κι εγώ μεγαλώσαμε μαζί μέσα σ' αυτήν τη βιομηχανία. Αποτελούμε ο ένας το μηχανισμό υποστήριξης του άλλου για τόσο πολύ καιρό, βοηθάμε ο ένας τον άλλο να βρει το δρόμο του.»

Διαβάστε ακόμη: Ποιος θέλει να κερδίσει Οσκαρ ο Λεονάρντο, περισσότερο κι από τον ίδιο τον Ντι Κάπριο;

Οι δυο τους, μια δεκαετία μετά τον «Τιτανικό», εμφανίστηκαν ξανά στην οθόνη μαζί, το 2008, στο «Revolutionary Road». Εξηγούσε, τότε, ο ΝτιΚάπριο στο EW, «Μέσα στα χρόνια σταματούσα και σκεφτόμουν, 'δεν ξέρω αν πρέπει να το ξανακάνουμε αυτό'. Και μετά σκεφτόμουν, 'είσαι τελείως ηλίθιος; Γιατί να μη θέλεις να δουλέψεις με την καλύτερη ηθοποιό της γενιάς της; Θα είμαι αρνητικός απέναντι σε μια ταινία, επειδή παίζει η Κέιτ; Νομίζω ότι κι οι δυο μας ψάχναμε ενεργά να βρούμε κάτι ακόμα να κάνουμε μαζί.» Για να προσθέσει η Γουίνσλετ, «Εχουμε μεταξύ μας ένα επίπεδο κατανόησης που δεν έχω με κανέναν άλλον ηθοποιό με τον οποίο έχω συνεργαστεί ποτέ.»

Δείτε ακόμη: «Jack, I feel like I'm flying»: η Κέιτ Γουίνσλετ αναπαριστά την πιο διάσημη σκηνή του «Τιτανικού»

Η Κέιτ Γουίνσλετ κι ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο θα εμφανιστούν μαζί την Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου, στην 88η Τελετή Απονομής των Βραβείων Οσκαρ, για να κάνουν ο ένας κερκίδα στον άλλον. Για μια πρόγευση, χαζεύουμε φωτογραφίες από την κοινή τους πορεία, που μάζεψε το entertainment weekly.

ντικάπριο γουίνσλετ 607 «Τιτανικός», 1997

ντικάπριο γουίνσλετ 607

ντικάπριο γουίνσλετ 607 Χρυσές Σφαίρες, 1998

ντικάπριο γουίνσλετ 607 Χρυσές Σφαίρες, 2007

ντικάπριο γουίνσλετ 607 Στο Oscar party του Vanity Fair, 2007

ντικάπριο γουίνσλετ 607 «Revolutionary Road», 2008

ντικάπριο γουίνσλετ 607 Κοινή συνέντευξη κι εξώφυλλο στο Entertainment Weekly, 2008. «Finally, they're back together»

ντικάπριο γουίνσλετ 607 Χρυσές Σφαίρες, 2009

ντικάπριο γουίνσλετ 607 Στην ευρωπαϊκή πρεμιέρα του «Revolutionary Road», 2009

ντικάπριο γουίνσλετ 607
Βραβεία Σωματείου Αμερικανών Ηθοποιών, 2016

Διαβάστε τα πάντα για τα Οσκαρ 2016: