Φεστιβάλ / Βραβεία

Βραβεία Οσκαρ 2016: Η εμφάνιση της Lady Gaga ένωσε όλους σε μια γροθιά κατά της βίας

στα 10

H Lady Gaga μπορεί να έχασε το Οσκαρ τραγουδιού, αλλά η εμφάνισή της στην 88η Απονομή των βραβείων υπήρξε μια από τις στιγμές που θα μνημονεύονται στο μέλλον.

Flix Team
Βραβεία Οσκαρ 2016: Η εμφάνιση της Lady Gaga ένωσε όλους σε μια γροθιά κατά της βίας

Συνήθως, τα υποψήφια για Οσκαρ τραγούδια δεν ακούγονται. Αλλά ακόμη και όταν ακούγονται, είναι τρομερά βαρετό να παρεμβάλλονται σε μια ήδη μακροσκελής τελετή για να παίξουν ολόκληρα συνήθως με ένα ευφάνταστο ή και όχι σκηνικό και, αν υπάρχει κέφι, μερικες εκπλήξεις, καθυστερώντας τραγικά την απόσταση ανάμεσα στις βραβεύσεις.

Εκτός αν το τραγούδι έχει νόημα ή τελοσπάντων το ερμηνεύει η Lady Gaga, που στη δεύτερη, μετά το θρίαμβο με τη «Μελωδία της Ευτυχίας» πέρσι, εμφανισή της στα Οσκαρ υπήρξε πάλι η υπέροχη τραγουδίστρια που γνωρίζουμε και μια φωνή ικανή να ενώσει όσους την ακούν σε μια δύναμη ικανή να αλλάξει τον κόσμο.

Διαβάστε αναλυτικά: Βραβεία Οσκαρ 2016: «Spotlight» στη διαφορετικότητα

Lady Gaga Oscars 2016 607

Lady Gaga Oscars 2016

Η είδηση ότι ο Αντιπρόεδρος των Η.Π.Α., Τζο Μπάιντεν θα προλόγιζε την εμφάνιση της Lady Gaga στη φετινή απονομή των Οσκαρ δεν προκάλεσε απορία, αφού ο Μπάιντεν είναι πρωτεργάτης της καμπάνιας για την καταπολέμηση της βίας και του bullying στα αμερικανικά κολέγια. Στην πρώτη της υποψηφιότητα για Οσκαρ, η Lady Gaga συνυπογράφει μαζί με την Ντάιαν Γουόρεν το «Till it Happens to You» για το ντοκιμαντέρ «The Hunting Ground» που εξερευνά τα περιστατικά βιασμών ανάμεσα στους φοιτητές της χώρας.

Για να το ερμηνεύσει ζωντανά κάθισε με λευκά ρούχα σε ένα λευκό πιάνο, τραγούδησε με πραγματικό πάθος, υποδέχθηκε στη σκηνή θύματα βιασμού και σήκωσε μαζί τους τα χέρια της σε μια κίνηση νίκης.

Δείτε εδώ όλη την εμφανισή της Lady Gaga στην 88η Απονομή των Βραβείων Οσκαρ:


Το Οσκαρ κέρδισε τελικά ο Σαμ Σμιθ για το «Writing's on the Wall» από το «Spectre». Κανείς δεν θα θυμηθεί ποτέ την εμφάνισή του στα Οσκαρ.

Σημείωση: Από τα πέντε φετινά υποψήφια τραγούδια, ακούστηκαν ζωντανά στη σκηνή του Dolby Theatre μόνο τα τρία. Για τον αποκλεισμό της Anohni (πιο γνωστού σε όλους μας ως Αντονι Χέγκαρτι από τους Antony and the Johnsons) διαβάστε περισσότερα εδώ.

red carpet 16

Διαβάστε εδώ ό,τι πρέπει να ξέρετε για τα φετινά Οσκαρ, στο ειδικό τμήμα του Flix που ανανεώνεται διαρκώς

Για να ζήσετε τα Οσκαρ 2016 λεπτό προς λεπτό - από τους πρώτους που πάτησαν το κόκκινο χαλί μέχρι και τον νικητή του Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας - μπείτε στο live blog του Flix που μετέδωσε, με φωτογραφίες, videos, tweets και άμεση ανταπόκριση ολόκληρη την τελετή με λεπτομέρειες.