Φεστιβάλ / Βραβεία

Oscars 2016: Το Σωματείο Αμερικανών Σκηνοθετών ψηφίζει Ινιάριτου δαγκωτό

στα 10

Το Directors Guild of America ανοίγει διάπλατα την πόρτα του (δεύτερου) Οσκαρ στον Μεξικανό σκηνοθέτη του «The Revenant».

Oscars 2016: Το Σωματείο Αμερικανών Σκηνοθετών ψηφίζει Ινιάριτου δαγκωτό

Τα τελευταία 20 χρόνια, οι 16 από τους νικητές του Βραβείου του Σωματείου Αμερικανών Σκηνοθετών (και πέρσι) έχει κερδίσει και στο αντίστοιχο Οσκαρ και οι 15 έχουν δει το έργο τους να τιμάται και με το Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας την ίδια χρονιά. Οπότε, ναι, στην κούρσα με τα προγνωστικά πριν τα Οσκαρ 2016, το γεγονός ότι ο Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιάριτου κέρδισε το βραβείο του DGA για την «Επιστροφή», συμβάλλει στην πρόβλεψη ότι η ταινία, όπως πέρσι το «The Birdman» του Ινιάριτου, θα τιμηθεί φέτος με το Οσκαρ Σκηνοθεσίας και Καλύτερης Ταινίας. Εκτός απροόπτου. Που πάντα υπάρχει. Ωστόσο αν συμβεί αυτό, ο Αλεχάντρο Ινιάριτου θα είναι ο πρώτος δημιουργός στην ιστορία που θα έχει βραβευτεί με τα δυο σημαντικότερα Οσκαρ δυο συνεχόμενες χρονιές.

Δείτε εδώ ολόκληρο το Directors' Roundtable του THR, τη συζήτηση Κουέντιν Ταραντίνο, Αλεχάντρο Ινιάριτου, Ρίντλεϊ Σκοτ, Ντέιβιντ Ο. Ράσελ, Τομ Χούπερ και Ντάνι Μπόιλ

Να θυμίσουμε ότι στις υποψηφιότητες των DGA είδαμε ν' απουσιάζουν όχι απλώς ο Κουέντιν Ταραντίνο, που ποτέ δεν ήταν από τους αγαπημένους του Σωματείου, αλλά και ο Τοντ Χέινς. Αντίθετα, στη νεοσύστατη κατηγορία «Πρωτοεμφανιζόμενου Σκηνοθέτη», παρότι συμμετείχε ο Λάζλο Νέμες, φαβορί για το ξενόγλωσσο Οσκαρ με τον «Γιο του Σαούλ», προτιμήθηκε ο Αλεξ Γκάρλαντ για την πρώτη σκηνοθετική δουλειά του, το «Ex Machina». Δείτε παρακάτω αναλυτικά τους νικητές των Βραβείων του Σωματείου Αμερικανών Σκηνοθετών, για τον κινηματογράφο και την τηλεόραση.

Revenant Leonardo DiCaprio 607

Βραβεία Σωματείου Αμερικανών Σκηνοθετών

  • Καλύτερος Σκηνοθέτης Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιάριτου, «The Revenant»
  • Καλύτερος Πρωτοεμφανιζόμενος Σκηνοθέτης Αλεξ Γκάρλαντ, «Ex Machina»
  • Καλύτερος Σκηνοθέτης Ντοκιμαντέρ Μάθιου Χάινεμαν («Cartel Land»)
  • Καλύτερος Σκηνοθέτης Δραματικής Τηλεοπτικής Σειράς Ντέιβιντ Νάτερ («Game of Thrones», επεισ. «Mother's Mercy»)
  • Καλύτερος Σκηνοθέτης Κωμικής Τηλεοπτικής Σειράς Κρις Αντισον («Veep», επεισ. «Election Night»)
  • Καλύτερος Σκηνοθέτης Τηλεταινίας ή Μίνι-Σειράς Ντι Ρις («Bessie»)
  • Καλύτερος Σκηνοθέτης Σόου Ποικίλης Υλης Ντέιβ Ντιομέντι («The Tonight Show Starring Jimmy Fallon», επεισ. #325)

Διαβάστε και δείτε ακόμη: