Φεστιβάλ / Βραβεία

Oscars 2016: Τα γραφεία στοιχημάτων προβλέπουν τους νικητές

στα 10

Ενα μήνα μακριά από την 88η απονομή των βραβείων Οσκαρ και τα στοιχήματα έχουν πάρει φωτιά για το ποιος θα είναι ο μεγάλος νικητής σε μια - όχι και τόσο αμφίρροπη - κούρσα.

Oscars 2016: Τα γραφεία στοιχημάτων προβλέπουν τους νικητές

Η φετινή οσκαρική κούρσα μοιάζει να ξεκαθαρίζει, ειδικά μετά την ανακοίνωση των φετινών υποψηφιοτήτων που έδωσαν το στίγμα της Ακαδημίας και άφησαν να διαφανούν οι επικρατέστεροι στις μεγάλες, τουλάχιστον, κατηγορίες.

Σε αυτό βοήθησε και το «ξεκαθάρισμα» που - όχι και πολύ ασυνείδητα - έκανε η Ακαδημία, αποκλείοντας το «Carol» από τις υποψηφιότητες της Καλύτερης Ταινίας (και αντίστοιχα τον Τοντ Χέινς από τη Σκηνοθεσία), αφήνοντας μάλλον πιο εύκολη δουλειά στα μέλη της όταν θα έρθει η στιγμή να ψηφίσουν ποια ταινία θα είναι η καλύτερη της χρονιάς.

Διαβάστε ακόμη: Είναι τα Οσκαρ τόσο (υπερβολικά) λευκά, σεξιστικά και στρέιτ, όσο τα κατηγορούν;

Spotlight 607 Spotlight

Η «Επιστροφή» («The Revenant») του Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιαρίτου μπορεί να προηγείται με 12 υποψηφιότητες, αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα αφού τα γραφεία στοιχημάτων δίνουν καθαρό προβάδισμα στο «Spotlight» του Τομ ΜακΚάρθι για το Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας - πρόβλεψη που θα ανατραπεί δύσκολα, αν και μεταξύ μας η «Επιστροφή» είναι η ταινία για την οποία ο Ινιαρίτου θα άξιζε να έχει χρεωθεί Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας.

Για τη σκηνοθεσία τα στοιχήματα πέφτουν όλα στον Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιαρίτου που οδεύει ολοταχώς προς το δεύτερο συνεχόμενο Οσκαρ Σκηνοθεσίας (μετά από αυτό που κέρδισε πέρσι για το «Birdman»), ενώ η σειρά των υποψήφιων σκηνοθετών σε σχέση με τις πιθανότητες νίκης τους είναι ως εξής: πρώτος ο Ινιαρίτου, δεύτερος ο Τομ ΜακΚάρθι (για το «Spotlight»), τρίτος ο Ανταμ ΜακΚέι για το «The Big Short», τέταρτος ο Τζορτζ Μίλερ για το «Mad Max: Fury Road» και τελευταίος ο Λένι Εϊμπραχαμσον για το «Room». Εδώ είναι πολύ πιθανό την έκπληξη να κάνει ο Τζορτζ Μίλερ, αν η Ακαδημία φανεί τόσο τολμηρή και γενναιόδωρη ώστε να βραβεύσει έναν auteur της δράσης.

Δείτε ακόμη: Χρυσές Σφαίρες 2016: Τα GIF που θα θυμόμαστε

Leonardo Di Caprio The Revenant 607 2 Η Επιστροφή

Αν θέλετε να βγάλετε λεφτά στοιχηματίζοντας για κάτι στα σίγουρα στα φετινά Οσκαρ, αυτό είναι το Οσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου που δεν χάνει με τίποτα ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο για την «Επιστροφή». Αλλά και στις υπόλοιπες τρεις κατηγορίες ερμηνειών, τα πράγματα είναι σχεδόν ξεκάθαρα. Ο Σιλβέστερ Σταλόνε είναι φαβορί για το Οσκαρ Β' Ανδρικού Ρόλου για το «Creed», η Μπρι Λάρσον επικρατεί με άνεση στον Α' Γυναικείο για το «Room», ενώ στον Β' Γυναικείο τα στοιχήματα δίνουν Ρούνι Μάρα για το «Carol» (και καλά κάνουν), αλλά υπάρχει και η φόρα της Αλίσια Βικάντερ για το «Κορίτσι από τη Δανία» που δεν αποκλείεται να επικρατήσει τελευταία στιγμή.

Διαβάστε ακόμη: Oscars 2016: Εξι σεναριογράφοι εξηγούν τα μυστικά τους στο δρόμο προς τα Οσκαρ

The Big Short 607 Το Μεγάλο Σορτάρισμα

Στα σενάρια το Οσκαρ Πρωτότυπου Σεναρίου θα καταλήξει μάλλον στο «Spotlight» (για να συνοδεύσει και το Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας), με δεύτερο επικρατέστερο το «Inside Out», ενώ στα Διασκευασμένα Σενάρια φαβορί είναι το «Το Μεγάλο Σορτάρισμα».

Η φετινή 88η απονομή των Βραβείων Οσκαρ θα γίνει στις 28 Φεβρουαρίου στο Dolby Theatre του Λος Αντζελες.

Διαβάστε και δείτε ακόμη: