Φεστιβάλ / Βραβεία

Oscars 2015: Κι αν το «Transformers: Age of Extinction» βρεθεί στην κατηγορία του Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας;

στα 10

H Paramount πιστεύει πως το «Transformers: Age of Extinction» έχει πιθανότητες να βρεθεί στην οσκαρική κούρσα - και όχι μόνο στις τεχνικές κατηγορίες.

Oscars 2015: Κι αν το «Transformers: Age of Extinction» βρεθεί στην κατηγορία του Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας;

«Γιατί όχι;», φαίνεται να σκέφτηκε η Paramount όταν συμπεριέλαβε το «Transformers: Age of Extinction» στη λίστα με τις ταινίες της που προωθούνται ανάλογα για να φτάσουν μέχρι τις υποψηφιότητες των φετινών Οσκαρ.

Αγνοώντας πως μια ταινία σαν το «Transformers» - και ειδικά ένα τρίτο μέρος που πήρε (κάπως άδικα είναι η αλήθεια) μερικές από τις χειρότερες κριτικές της χρονιάς - δεν υπάρχει περίπτωση ποτέ να φτάσει στις μεγάλες κατηγορίες των Οσκαρ και πως αν ποτέ υπάρξει ένα blockbuster τέτοιου βεληνεκούς που θα φτάσει στην Καλύτερη Ταινία θα είναι σίγουρα κάτι που να μοιάζει πιο πολύ στον «Αρχοντα των Δαχτυλιδιών» παρά στο θορυβώδες franchise του Μάικλ Μπέι, η Paramount εκπλήσσει με μια καμπάνια που φέρνει το φιλμ «for your consideration» για σχεδόν όλες τις κατηγορίες των φετινών Οσκαρ, συμπεριλαμβανομένων της Καλύτερης Σκηνοθεσίας για τον Μάικλ Μπέι και σεναρίου για τον Ερεν Κρούγκερ.

Transformers: Age of Extinction For Your Consideration 607

Ευτυχώς, η Paramount δεν προχώρησε το «αστείο» πιο μακριά, αφήνοντας έξω από τις προτάσεις τις για τα Οσκαρ που θα μπορούσε να προταθεί το φιλμ του Μάικλ Μπέι τους ηθοποιούς της ταινίας, αλλά επενδύει στο «ζητούμενο» της Ακαδημίας να συμπεριλαμβάνει στα Οσκαρ της κάθε χρονιάς και ταινίες που βρέθηκαν στην κορυφή του box-office (το «Transformers: Age of Extinction» ξεπέρασε το ένα δισεκατομμύριο δολάρια παγκοσμίως) και ποντάρει στο αδύνατο!

Προφανώς με τις άλλες ταινίες της που προωθεί (το «Interstellar», το «Selma», το «The Gambler» και το «Men, Women and Children») ίσως τα καταφέρει καλύτερα. Αν και η τελευταία, σε υπογραφή του Τζέισον Ράιτμαν έχει πάρει σχεδόν χειρότερες κριτικές και από το φιλμ του Μάικλ Μπέι.

Περισσότερα Oscars 2015: