Φεστιβάλ / Βραβεία

Oscars 2015: Τρομοκρατία vs. glam σημειώσατε μέτρα υψίστης ασφαλείας!

στα 10

Υπό τον φόβο των πρόσφατων επιθέσεων της Τζιχάντ και τα γεγονότα στο Παρίσι, η ασφάλεια για την 87η απονομή των βραβείων Οσκαρ θυμίζει στρατιωτική αποστολή στο κόκκινο χαλί.

Flix Team
Oscars 2015: Τρομοκρατία vs. glam σημειώσατε μέτρα υψίστης ασφαλείας!

Το Dolby Theatre, το μέρος όπου θα γίνει και φέτος η 87η Απονομή των Βραβείων Οσκαρ είναι οχυρωμένο ήδη απ' όταν εγκαινιάστηκε, μετά τις επιθέσεις στους Δίδυμους Πύργους, με ειδική πρόβλεψη για την αντιμετώπιση χημικών επιθέσεων αλλά και βομβιστικών ενεργειών, ενώ, όπως αναφέρει το The Hollywood Reporter, ένα υπόγειο τούνελ που χρησιμεύει στη διαφυγή των καλεσμένων σε περίπτωση οποιασδήποτε επίθεση δεν επιβεβαιώνεται από κανέναν.

Τα μέτρα ασφαλείας, όμως, για τη φετινή απονομή των Οσκαρ είναι ενισχυμένα, μετά τις συνεχιζόμενες επιθέσεις των Τζιχαντιστών αλλά και τα γεγονότα στο Charlie Hebdo στο Παρίσι. Περισσότεροι από 1000 αστυνομικοί από το FBI και το Τμήμα Ασφαλείας έχουν περικυκλώσει την περιοχή γύρω από το Dolby Theatre, σφίγγοντας τον κλοιό όσο πιο κοντά πλησιάζουμε προς το κόκκινο χαλί και την είσοδο στο κτίριο, ενώ εδώ και μήνες έχει ξεκινήσει ο έλεγχος των χιλιάδων ατόμων (καλεσμένων και εργαζόμενων, μέχρι και του οικοδεσπότη Νιλ Πάτρικ Χάρις) που θα περάσουν την πόρτα του Dolby Theatre.

Ζήστε τα Οσκαρ 2015 λεπτό προς λεπτό - από τους πρώτους που θα πατήσουν το κόκκινο χαλί μέχρι και τον νικητή του Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας στο live blog του Flix.

Oscars Security 607

Από τις 3 το μεσημέρι της Κυριακής 22 Φεβρουαρίου οι δρόμοι γύρω από το Dolby Theatre θα κλείσουν, ενώ θα αλλάξουν τα δρομολόγια των λεωφορείων και οι επιχειρήσεις της περιοχής θα σταματήσουν τις εργασίες τους. Οι κάδοι απορριμάτων θα εξαφανιστούν, κάθε όχημα που θα πλησιάζει στην «κόκκινη ζώνη» θα ελέγχεται για εκρηκτικά και όπλα, ενώ οι καλεσμένοι θα περνάνε πρώτα από μια ειδική τέντα με μεταλλικό ανιχνευτή πριν πατήσουν το κόκκινο χαλί. Προκειμένου να μην μετατραπεί το μεγαλύτερο event του Χόλιγουντ σε μια «στρατιωτική επιχείρηση», οι περισσότεροι αστυνομικοί θα κυκλοφορούν με πολιτικά (βλ. σμόκιν) ανάμεσα στους καλεσμένους.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το παρακάτω σχεδιάγραμμα με τα μέτρα ασφαλείας, τους κινδύνους αλλά και τα «αντίμετρα» που μπορούν να έχουν ακόμη και την μορφή ενός αθώου θαυμαστή που κρατάει κιάλια και μοιάζει να περιμένει για να δει από κοντά τον Τζορτζ Κλούνεϊ:

Oscars Security Measures Chart 607

Η 87η τελετή απονομής των βραβείων Οσκαρ θα μεταδοθεί για 18η συνεχόμενη χρονιά, live & αποκλειστικά, από τα κανάλια novacinema την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου στις 2 το πρωί. Το Flix.gr θα κάνει live blogging με ό,τι συμβαίνει μέσα κι έξω από το Dolby Theater όλο το βράδυ. Ζήστε τα Οσκαρ με τη nova και το Flix!

Διαβάστε ακόμη: