Φεστιβάλ / Βραβεία

Oscars 2015 / Οι προβλέψεις του Flix: Μοντάζ και Μιξάζ Ηχου

στα 10

Μετράμε αντίστροφα για την 87η Απονομή των Βραβείων Οσκαρ και προβλέπουμε τους νικητές σε όλες τις κατηγορίες.

Flix Team
Oscars 2015 / Οι προβλέψεις του Flix: Μοντάζ και Μιξάζ Ηχου
Whiplash

Κλασικές κατηγορίες όπου βραβεύονται συνήθως blockbusters, το μοντάζ ήχου και το μιξάζ μοιάζουν φέτος να κλίνουν περισσότερο προς μικρότερες σε μέγεθος ταινίες αν και ανάμεσά τους βρίσκονται μεγαθήρια των εφέ όπως το «Interstellar» και το τρίτο μέρος του «Hobbit».

Αν σκεφτεί κανείς όμως τη δουλειά που έχει γίνει στον ήχο του «Birdman» ή του «Whiplash» μπορεί να καταλάβει για τι ακριβώς μεγέθη μιλάμε.

Διαβάστε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη φετινή οσκαρική κούρσα στο ειδικό τμήμα του Flix που ανανεώνεται συνεχώς και θυμηθείτε το ραντεβού μας ξημερώματα Κυριακής προς Καθαρά Δευτέρα στις 2 για τη ζωντανή μετάδοση της 87η τελετής απονομής των Οσκαρ από τη nova και το live blogging του Flix.

Στην κατηγορία του Καλύτερου Μιξάζ το παιχνίδι θα κριθεί ανάμεσα στα πολυβόλα και τα ντραμς. Η λογική θέλει το άρτια ηχητικό σύμπαν του «Whiplash» να βρίσκεται εδώ μόνο για να κερδίσει, αλλά το μπακαμπούκα του «Ελεύθερου Σκοπευτή» παραμονεύει από πίσω για να επιτεθεί τη σωστή στιγμή. Ενδιαφέρουσα παρατήρηση τα κοινά ονόματα σε «Birdman» και «Αλύγιστο» και πως η ομάδα - φαβορί του «Whiplash» βρίσκει και τα τρία της μέλη υποψήφια για πρώτη φορά στα Οσκαρ.

Αυτές είναι οι υποψηφιότητες στην κατηγορία του καλύτερου Μιξάζ:

  • American Sniper / Τζον Ράιτζ, Γκρεγκ Ράντλοφ, Γουολτ Μάρτιν
  • Birdman / Τζον Τέιλορ, Φρανκ Α. Μοντάνιο, Τόμας Βάργκα
  • Interstellar / Γκάρι Α. Ρίτζο, Γκρεγκ Λανντέικερ, Μαρκ Γουαϊνγκάρτεν
  • Αλύγιστος / Τζον Τέιλορ, Φρανκ Α. Μοντάνιο, Ντέιβιντ Λι
  • Whiplash / Κρεγκ Μαν, Μπεν Γουίλκινς, Τόμας Κάρλεϊ

American Sniper American Sniper

Στην κατηγορία του Μοντάζ Ηχου επικρατέστερο μοιάζει να είναι το «American Sniper», με αντίπαλο τον «Αλύγιστο», αν και ο Ρίτσαρντ Κινγκ του «Interstellar» έχει ήδη στο ιστορικό του δύο Οσκαρ Μοντάζ Ηχου για δύο ταινίες του Κρίστοφερ Νόλαν (το «Inception» και το «The Dark Knight»), ενώ η ομάδα του «American Sniper» είχε κερδίσει Οσκαρ στην ίδια κατηγορία για το «Letters from Iwo Jima» του Κλιντ Ιστγουντ.

Αυτές είναι οι υποψηφιότητες στην κατηγορία του καλύτερου Μοντάζ Ηχου:

Θυμηθείτε εδώ αναλυτικά τις υποψηφιότητες των φετινών βραβείων Οσκαρ.

Δείτε εδώ ένα βίντεο για τα ηχητικά εφέ και το μιξάζ του «Interstellar»:


Η 87η τελετή απονομής των βραβείων Οσκαρ θα μεταδοθεί για 18η συνεχόμενη χρονιά, live & αποκλειστικά, από τα κανάλια novacinema την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου στις 2 το πρωί. Το Flix.gr θα κάνει live blogging με ό,τι συμβαίνει μέσα κι έξω από το Dolby Theater όλο το βράδυ. Ζήστε τα Οσκαρ με τη nova και το Flix!

Διαβάστε ακόμη: