Φεστιβάλ / Βραβεία

Oscars 2015 / Οι προβλέψεις του Flix: Καλύτερο Τραγούδι

στα 10

Μετράμε αντίστροφα για την 87η Απονομή των Βραβείων Οσκαρ και προβλέπουμε τους νικητές σε όλες τις κατηγορίες.

Flix Team
Oscars 2015 / Οι προβλέψεις του Flix: Καλύτερο Τραγούδι

Σε μια από τις πιο χλιαρές χρονιές για τα υποψήφια για Οσκαρ τραγούδια, το φαβορί στην κατηγορία παραμένει το «Glory» από το «Selma» που κέρδισε και τη Χρυσή Σφαίρα και έρχεται με φόρα για να ικανοποιήσει την πλήρη απουσία της ταινίας από οποιαδήποτε άλλη υποψηφιότητα πλην της καλύτερης ταινίας.

Ταυτόχρονα, το τραγούδι των Τζον Λέτζεντ και Common είναι ακριβώς αυτό που ταιριάζει στην ταινία της Ανα ΝτουΒερνέ για τα δικαιώματα της αφροαμερικανικής κοινότητας, ειδικά υπό τη σκιά των γεγονότων στο Φέργκιουσον, αλλά και μια επιλογή που θα δώσει στα μέλη της Ακαδημίας τη δικαιολογία για ένα «μαχητικό» βραβείο, ακόμη κι αν δεν έχουν ιδέα ποιοί είναι αυτοί οι τύποι που ραπάρουν...

Ζήστε τα Οσκαρ 2015 λεπτό προς λεπτό - από τους πρώτους που θα πατήσουν το κόκκινο χαλί μέχρι και τον νικητή του Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας στο live blog του Flix που βρίσκεται ήδη στον αέρα.

Αδικία θα διορθώσει η Ακαδημία κι αν βραβεύσει το χαριτωμένο «Everything's Awesome» από το «The Lego Movie» που περιφρονήθηκε όπως τίποτα άλλο φέτος στην κατηγορία της Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων, όπως βέβαια και αν βραβεύσει την Ντάιαν Γουόρεν που φτάνει αισίως στην έβδομη υποψηφιότητά της με ακόμη ένα soft hit για μια ταινία με τίτλο «Beyond the Lights» - δεν θέλετε να ξέρετε περισσότερα, πιστέψτέ μας.

Ας θυμηθούμε πως από την πεντάδα λείπουν σαφώς καλύτερα τραγούδια όπως το «The Last Goodbye» από το «The Hobbit: The Battle of the Five Armies
», το «Mercy Is» της Πάτι Σμιθ από το «Noah», το «Big Eyes» της Λάνα Ντελ Ρέι από την ταινία του Τιμ Μπάρτον, για να αναφέρουμε μόνο τρία από αυτά.

Ακούστε εδώ και τα πέντε υποψήφια για Οσκαρ τραγούδια και βγάλτε συμπέρασμα:



"Lost Stars" από το Begin Again
 / Μουσική - Στίχοι: Γκρεγκ Αλεξάντερ, Ντανιέλ Μπρισμπουά


"Grateful" από το Beyond the Lights / Μουσική - Στίχοι: Ντάιαν Γουόρεν



"I'm Not Gonna Miss You" από το Glen Campbell … I'll Be Me
 / Μουσική - Στίχοι: Γκλεν Κάμπελ, Τζούλιαν Ρέιμοντ


"Everything Is Awesome" από το The Lego Movie
 / Μουσική - Στίχοι: Σον Πάτερσον


"Glory" από το «Selma» / Μουσική - Στίχοι: Τζον Στίβεν, Λόνι Λιν

Η 87η τελετή απονομής των βραβείων Οσκαρ θα μεταδοθεί για 18η συνεχόμενη χρονιά, live & αποκλειστικά, από τα κανάλια novacinema την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου στις 2 το πρωί. Το Flix.gr θα κάνει live blogging με ό,τι συμβαίνει μέσα κι έξω από το Dolby Theater όλο το βράδυ. Ζήστε τα Οσκαρ με τη nova και το Flix!

Οι προβλέψεις του Flix: