Φεστιβάλ / Βραβεία

Oscars 2014 / Οι προβλέψεις του Flix: B' Γυναικείος Ρόλος

στα 10

Από σήμερα και μέχρι τις 2 Μαρτίου που θα λάβει χώρα η 86η Απονομή των βραβείων Οσκαρ, το Flix προβλέπει τους νικητές σε όλες τις κατηγορίες

Flix Team
Oscars 2014 / Οι προβλέψεις του Flix: B' Γυναικείος Ρόλος

Σε αντίθεση με τον Β' Ανδρικό Ρόλο, οι προβλέψεις για το τι θα συμβεί φέτος στην κατηγορία του Β' Γυναικείου Ρόλου είναι όπως παραδοσιακά μαντεψιές που μπορούν να πέσουν στο κενό.

Η λογική λέει πως το Οσκαρ θα πάει στην Τζένιφερ Λόρενς, όχι μόνο γιατί ήταν εκπληκτική στον «Οδηγό Διαπλοκής» και η μόνη που έχει πραγματικά πιθανότητες να βραβευθεί από τους υπόλοιπους τρεις (Κρίστιαν Μπέιλ, Εϊμι Ανταμς, Μπράντλεϊ Κούπερ), αλλά γιατί το Χόλιγουντ «την ακούει» κάθε φορά στο άκουσμα του όνοματός της και η Ακαδημία θα ήθελε να σπάσει και ένα ρεκόρ στα 86 χρόνια των Οσκαρ αφού αν κερδίσει η Λόρενς θα είναι η νεότερη ηθοποιός που έχει κερδίσει δύο συνεχόμενες χρονιές - πέρσι η Λόρενς είχε κερδίσει το Οσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου για το «Silver Linings Playbook» αν το έχετε ξεχάσει. Ηδη η Λόρενς είναι η πιο νεαρή (24 φέτος) ηθοποιός που έχει κερδίσει τρεις υποψηφιότητες για Οσκαρ (η πρώτη της ήταν το 2010 για το «Winter's Bone»).

2

Η (σχεδον) μοναδική της αντίπαλός της ακούει στο όνομα Λουπίτα Νιόνγκ'ο που ντεμπουτάρει στο «12 Χρόνια Σκλάβος» σε μια από αυτές τις συγκλονιστικές ερμηνείες που κανονικά θα κέρδιζαν Οσκαρ χωρίς καμία περιστροφή. Για κάποιο λόγο, η Νιόνγκ'ο (που έχει ήδη κερδίσει τον τίτλο του απόλυτο fashion icon στα κόκκινα χαλιά που έχει περπατήσει) δεν έχει καταφέρει να κερδίσει όσα βραβεία της αναλογούσαν (οι κακές γλώσσες θα έλεγαν πως η ερμηνεία της είναι «υπερβολική» και δεν θα έχουν άδικο), αλλά μπορεί η Ακαδημία να της χαρίσει το μεγαλύτερο.

2

Οσο για τις υπόλοιπες υποψήφιες, αφαιρέστε με ευκολία την ακατανόητη ύπαρξη της Τζουν Σκουίμπ στο «Nebraska» στην κατηγορία (φυσικά και είναι καλή, αλλά όσο και δεκάδες άλλες ερμηνείες φέτος), χειροκροτήστε την Σάλι Χόκινς ως τέλεια επιλογή να βρίσκεται στην πεντάδα για το «Blue Jasmine» και κρατήστε στο πίσω μέρος του κεφαλιού σας πως την μεγάλη έκπληξη μπορεί να την κάνει η Τζούλια Ρόμπερτς - η πραγματικά καλή ερμηνεία του «August: Osage County» και ένα comeback που μεταξύ μας αξίζει περισσότερα από ένα χρυσό αγαλματάκι.

Περισσότερες προβλέψεις:

H 86η απονομή των βραβείων Οσκαρ θα μεταδοθεί ζωντανά και αποκλειστικά την Κυριακή 2 Μαρτίου (προς ξημερώματα Καθαράς Δευτέρας) στα κανάλια Novacinema.

Διαβάστε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την προοσκαρική κούρσα στο ειδικό τμήμα του Flix που ανανεώνεται συνεχώς.

Tags: OSCARS 2014