Φεστιβάλ / Βραβεία

Oscars 2014 / Οι προβλέψεις του Flix: Καλύτερο Ντοκιμαντέρ

στα 10

Από σήμερα και μέχρι τις 2 Μαρτίου όπου θα λάβει χώρα τη 86η Απονομή των βραβείων Οσκαρ, το Flix προβλέπει τους νικητές σε όλες τις κατηγορίες

Flix Team
Oscars 2014 / Οι προβλέψεις του Flix: Καλύτερο Ντοκιμαντέρ

Μέχρι πριν την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων, το φαβορί για το Οσκαρ Καλύτερου Ντοκιμαντέρ ήταν το «The Act of Killing» των Τζόσουα Οπενχάιμερ και Κρίστιν Σιν - βραβευμένο ήδη από τα Gotham Awards, τα Ευρωπαϊκά Βραβεία και το Cinema Eye Honors και ανάμεσα στις καλύτερες ταινίες της χρονιάς από μερίδα των κριτικών σε όλον τον πλανήτη.

Το «The Act of Killing», όμως, δεν είναι το πιο διάσημο ντοκιμαντέρ (από τα πέντε υποψήφια) στην Αμερική. Tο φιλμ με την καλύτερη επίδοση στο αμερικάνικο box-office είναι το «20 Feet to Stardom» που έχει κερδίσει το Critic's Choice Award και μοιάζει αυτή τη στιγμή το επικρατέστερο για τη νίκη, μειώνοντας ωστόσο αρκετά τις πιθανότητές του λόγω της «ελαφρότητας» του θεματός του.

Με ένα τουλάχιστον από τα καλύτερα ντοκιμαντέρ της χρονιάς να λείπει από την πεντάδα επιδεικτικά (φυσικά μιλάμε για το «Stories We Tell» της Σάρα Πόλεϊ) και το «The Square» της Γιεχάνε Νουχεϊμ από την Αίγυπτο να απειλεί στα ίσα τόσο το «Act of Killing» όσο και το «20 Feet to Stardom», η κατηγορία μένει ανοιχτή.

Αν έπρεπε να στοιχηματίσουμε θα επιμέναμε στην κυριαρχία του «The Act of Killing», αλλά ο φάκελος αυτή τη φορά μπορεί να κρύβει εκπλήξεις...

Αυτά είναι τα πέντε υποψήφια φιλμ στην κατηγορία του Καλύτερου Ντοκιμαντέρ:

Περισσότερες προβλέψεις:

Διαβάστε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την προοσκαρική κούρσα στο ειδικό τμήμα του Flix που ανανεώνεται συνεχώς.

Tags: OSCARS 2014