Φεστιβάλ / Βραβεία

Oscars 2014 / Οι προβλέψεις του Flix: Καλύτερη Φωτογραφία

στα 10

Από σήμερα και μέχρι τις 2 Μαρτίου που θα λάβει χώρα η 86η Απονομή των βραβείων Οσκαρ, το Flix προβλέπει τους νικητές σε όλες τις κατηγορίες

Flix Team
Oscars 2014 / Οι προβλέψεις του Flix: Καλύτερη Φωτογραφία

Αν ήταν στο χέρι μας και οι πέντε φετινοί υποψήφιοι στην κατηγορία της Καλύτερης Φωτογραφίας θα έπρεπε να έφευγαν με ένα βραβείο.

O Φιλίπ Λε Σουρντ για το αιθέριο βλέμμα του πάνω στις χορογραφημένες μονομαχίες του «The Grandmaster», ο Μπρούντο Ντελμπονέλ για το ρετρό σχεδόν φολκ φως του «Inside Llewyn Davis», ο Φαίδωνας Παπαμιχαήλ για την ασπρόμαυρη και σχεδόν κλασική «Nebraska» και ο μέγιστος Ρότζερ Α. Ντίκινς για το σκοτεινό και ελεγειακό «Prisoners».

Μόνο που όλοι τους μοιάζουν ελάχιστα πιο τέλειοι από τον Εμανουέλ Λουμπέζκι του «Gravity», ο οποίος μοιάζει με αδιαφιλονίκητο φαβορί, έχοντας ήδη κερδίσει και το βραβείο του Σωματείου Αμερικάνων Διευθυντών Φωτογραφίας.

Πρώτη υποψηφιότητα για τον Λε Σουρντ και για τον Παπαμιχαήλ, τέταρτη για τον Ντελμπονέλ («Αμελί», «A Very Long Engagement», «Ο Χάρι Πότερ και ο Ημίαιμος Πρίγκιψ»), έκτη για τον Λουμπέζκι («Α Little Princess», «Sleepy Hollow», «The New World», «Children of Men», «Tree of Life»), εντέκατη για τον Ντίκινς («The Shawshank Redemption», «Fargo», «Kundun», «Ο Brother, Where Art Thou?», «The Man Who Wasn't There», «Νο Country For Old Men», «The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford», «The Reader», «True Grit», «Skyfall»).

Διαβάστε εδώ τη συνέντευξη του Φαίδωνα Παπαμιχαήλ στο Flix.

Αυτές είναι οι πέντε υποψηφιότητες στην κατηγορία της Καλύτερης Φωτογραφίας:

Περισσότερες προβλέψεις:

H 86η απονομή των βραβείων Οσκαρ θα μεταδοθεί ζωντανά και αποκλειστικά την Κυριακή 2 Μαρτίου (προς ξημερώματα Καθαράς Δευτέρας) στα κανάλια Novacinema.

Διαβάστε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την προοσκαρική κούρσα στο ειδικό τμήμα του Flix που ανανεώνεται συνεχώς.

Tags: OSCARS 2014