Φεστιβάλ / Βραβεία

Oscars 2014 / Οι προβλέψεις του Flix: Διασκευασμένο Σενάριο

στα 10

Από σήμερα και μέχρι τις 2 Μαρτίου όπου θα λάβει χώρα τη 86η Απονομή των βραβείων Οσκαρ, το Flix προβλέπει τους νικητές σε όλες τις κατηγορίες.

Flix Team
Oscars 2014 / Οι προβλέψεις του Flix: Διασκευασμένο Σενάριο

Παρόλο που σε μια πρώτη ματιά, και οι πέντε υποψηφιότητες στην κατηγορία του Διασκευασμένου Σεναρίου δείχνουν να έχουν πιθανότητες για νίκη, υπάρχουν παράγοντες που διαμορφώνουν και φαβορί και ισχυρά outsider, κάνοντας την πρόβλεψη για τον τελικό νικητή να μοιάζει αμφίρροπη.

Η λογική λέει πως το Οσκαρ θα πάει στους Στιβ Κούγκαν και Τζεφ Πόουπ για το «Philomena» του Στίβεν Φρίαρς, γιατί με αυτόν τον τρόπο θα ικανοποιηθεί και ο Χάρβεϊ Γουάινσταϊν που σπρώχνει την ταινία με κάθε τρόπο, αλλά και θα αναγνωρισθεί ένα σενάριο σκέτο κομψοτέχνημα δραματικότητας και μαύρου (φλεγματικού) χιούμορ, βασισμένο στo «The Lost Child of Philomena Lee» του δημοσιογράφου Μάρτιν Σίξμιθ, τον οποίο υποδύεται στο φιλμ ο ίδιος ο Κούγκαν.

Αν το φαβορί, ωστόσο, ανατραπεί, υπάρχει υπέροχο outsider για να αντισταθμίσει την απουσία του «Before Midnight» από οποιαδήποτε άλλη κατηγορία. Δεύτερη φορά υποψήφιοι στην ίδια κατηγορία (μετά το «Before Sunset») οι Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ, Ιθαν Χοκ και Ζιλί Ντελπί έγραψαν το τρίτο μέρος της ιστορίας του Τζέσε και της Σελίν, αποφεύγοντας κλισέ και επενδύοντας πάνω σε προμελετημένους αυτοσχεδιασμούς για ένα δείγμα διαλογικού σινεμά που δικαιώνει την όποια έννοια του mumblecore.

Οι υπόλοιποι τρεις διεκδικητές - εξαιρετικοί ο καθένας στη δική του αποστολή διασκευής δύσκολων βιβλίων - μοιάζουν και οι πιο αδύναμοι, με πιο ισχνές τις πιθανότητες για νίκη να ανήκουν στον Τέρενς Γουίντερ για τον «Λύκο της Wall Street» και την έκπληξη (αν αυτή συμβεί) να χρεώνεται ήδη στον Τζον Ρίντλεϊ για το «12 Χρόνια Σκλάβος», ειδικά αν το Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας καταλήξει στην ταινία του Στιβ ΜακΚουίν και χρειάζεται ακόμη ένα μεγάλο βραβείο για να στεφθεί... ταινία της χρονιάς.

Αυτές είναι οι υποψηφιότητες στην κατηγορία Διασκευασμένου Σεναρίου:

  • Πριν τα Μεσάνυχτα (Before Midnight) των Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ, Ιθαν Χοκ, Ζιλί Ντελπί, βασισμένος στους χαρακτήρες που έγραψαν οι Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ και Κιμ Κρίζαν
  • Captain Phillips του Μπίλι Ρέι, βασισμένο στο βιβλίο «A Captain’s Duty: Somali Pirates, Navy SEALS, and Dangerous Days at Sea» των Ρίτσαρντ Φίλιπς και Στέφαν Τάλτι
  • Ο Λύκος της Wall Street (The Wolf of Wall Street) του Τέρενς Γουίντερ, βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο του Τζόρνταν Μπέλφορτ
  • 12 Years a Slave του Τζον Ρίντλει, βασισμένο στο «12 Years a Slave» του Σόλομον Νόρθαπ
  • Philomena των Στιβ Κούγκαν και Τζεφ Πόουπ, βασισμένο στο «The Lost Child of Philomena Lee» του Μάρτιν Σίξμιθ

Περισσότερες προβλέψεις:

Διαβάστε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την προοσκαρική κούρσα στο ειδικό τμήμα του Flix που ανανεώνεται συνεχώς.

Tags: OSCARS 2014