Buzz

Ο Οσκαρ Αϊζακ αφήνεται στα χέρια του Στίβεν Σπίλμπεργκ

στα 10

Βήμα-βήμα, ο Οσκαρ Αϊζακ κατακτά τη θέση ενός από τους μεγαλύτερους σταρ του Χόλιγουντ. Και τώρα έρχεται και η σφραγίδα του... κινηματογραφικού κύρους.

Ο Οσκαρ Αϊζακ αφήνεται στα χέρια του Στίβεν Σπίλμπεργκ
φωτογραφία Μαρκ Σέλιγκερ για το Rolling Stone

Ο Οσκαρ Αϊζακ έχει απλώσει το ταλέντο του σε κάθε κινηματογραφική γωνιά: από το «Inside Llewyn Davis» των αδελφών Κοέν στο «Star Wars: The Force Awakens», από το «Ex Machina» του Αλεξ Γκάρλαντ, στο «X-Men: Apocalypse», περνώντας και μια βόλτα απ' την Αθήνα για το «The Two Faces of January». Τώρα ο Αϊζακ έχει στα σκαριά τον επόμενο Αλεξ Γκάρλαντ, το «Annihilation», το «Suburbicon» του Τζορτζ Κλούνεϊ σε σενάριο των Κοέν και, ως κερασάκι στην τούρτα, τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην επόμενη ταινία του Στίβεν Σπίλμπεργκ, το «The Kidnapping of Edgardo Mortara», με το οποίο ο σκηνοθέτης θα καταπιαστεί αμέσως μετά το «Ready Player One».

Διαβάστε ακόμη: To «Ready Player One» του Στίβεν Σπίλμπεργκ βρήκε τον πρωταγωνιστή του

οσκαρ αϊζακ 607 φωτογραφία Μαρκ Σέλιγκερ για το Rolling Stone

Το σενάριο του «The Kidnapping of Edgardo Mortara» υπογράφει ο Τόνι Κούσνερ, συνεργάτης του Σπίλμπεργκ και στα «Lincoln» και «Μόναχο», διασκευάζοντας το μυθιστόρημα του Ντέιβιντ Κέρτσερ. Διαβάζουμε τη σύνοψη του βιβλίου: Μπολόνια, σούρουπο, Ιούνιος 1858. Ενα χτύπημα ακούγεται στην πόρτα του Εβραίου εμπόρου Μόμολο Μορτάρα. Δυο απεσταλμένοι της Ιεράς Εξέτασης μπαίνουν βίαια μέσα κι αρπάζουν τον 6χρονο γιο του Μορτάρα, τον Εντγκάρντο. Η μητέρα του αγοριού καταρρέει. Ο λόγος της απαγωγής του: μια υπηρέτρια έχει «βαπτίσει» μυστικά το παιδί. Σύμφωνα με το παπικό δίκαιο, το παιδί είναι τώρα Καθολικός και μπορεί να παραδοθεί στο ειδικό μοναστήρι όπου θα ολοκληρωθεί η αλλαγή της πίστης του. Η απαγωγή του Εντγκάρντο θα λειτουργήσει καταλυτικά στην απώλεια της πολιτικής δύναμης του Βατικανού. Η ιστορία παρακολουθεί την αγωνία της οικογένειας των βιοπαλαιστών, το ρυθμό της καθημερινότητας στο εβραϊκό γκέτο, την ανάδυση της Ιταλίας, μέσω προσωπικοτήτων σαν τον Ματσίνι, τον Γκαριμπάλντι και τον Ναπολέοντα Γ', ως μοντέρνο κράτος. Ιστορικό θρίλερ αλλά και, ταυτόχρονα, ανάλυση του πώς η τραγωδία ενός και μόνο ανθρώπου μπορεί ν' αλλάξει τη ροή της Ιστορίας.

Διαβάστε ακόμη: Η καταστροφή δεν φάνταζε ποτέ τόσο όμορφη. Εκθαμβωτικές φωτογραφίες από τα γυρίσματα του «Annihilation» του Αλεξ Γκάρλαντ

οσκαρ αϊζακ 607 φωτογράφιση για το GQ

Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ ετοιμάζεται να ξεκινήσει το «The Kidnapping of Edgardo Mortara» στις αρχές του 2017 και δίπλα στον Οσκαρ Αϊζακ θα πρωταγωνιστεί ο «μόνιμος», πλέον, στις πρόσφατες ταινίες του δημιουργού, υπέροχος Μαρκ Ράιλανς.

Διαβάστε ακόμη: Οταν ο Αλφρεντ Χίτσκοκ έδιωξε τον Στίβεν Σπίλμπεργκ από το σετ του